OVERLEGEN: Frankie Edgar utmanøvrerte Cub Swanson (t.v.) fullstendig i helgens oppgjør. Her foregår kampen stående i første runde - før Edgar fikk den inn i sitt spor. Foto:Michael Thomas,Ap

Satte ny UFC-rekord etter total overkjøring

Nå kan Edgar få ny tittelkamp mot Aldo

Først leverte Frankie Edgar (33) en kamp der han fullstendig
dominerte Cub Swanson (31), og så toppet han forestillingen med den seneste avslutningen i UFCs historie.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For da det gjensto fire sekunder av den femte og siste runden, så tappet Swanson ut etter en «neck crank».

- Jeg ville ikke brekke kjeven, for det har jeg vært igjennom før, sa Swanson som altså var fire sekunder unna å fullføre hovedkampen i helgens «Fight Night»-stevne i Austin, Texas.

Men han hadde tapt soleklart på poeng uansett. For Swanson, som kom til oppgjøret uten tap de tre siste årene (seks kamper), hadde lite å stille opp med mot Edgar. Til tross for en brukbar start, stående, der han traff med en del slag, og nesten traff med et par susere, tok etter hvert Edgar fullstendig over.

Bryteeksperten tok ned motstanderen syv ganger og tilbragte over 15 minutter av kampen oppå Swanson som tok imot en rekke slag og albuer. Swanson, som har avsluttet kampen før full tid i 15 av sine 21 seirer, kom rett og slett ikke til.

- Det er klart det var superfrustrerende, men han gjorde det han måtte gjøre og utmanøvrerte meg. Jeg hadde enorm selvtillit før kampen og trodde jeg var forberedt, men jeg underpresterte tydeligvis. Jeg vil takke ham for å ha lært meg en lekse, sa Swanson.

- Da Edgar fikk Swanson til bakken kom kampen i et annet lys. Edgars intense og uavbrutte angrep fra «half guard» slet på Swanson, og det ble snart klart at Swanson ikke hadde noe form for svar eller måte å unnslippe på, sier MMA-Revyen-redaktør Andreas Roaldsnes til VG.

- Edgar og hjørnemennene hans var svært opptatte av at han skulle avslutte kampen for å overbevise UFC-ledelsen, men han hadde uansett seieren i lomma, legger Roaldsnes til.

Aldo neste?

DOMMERSJEKK: Cub Swanson har nettopp gitt seg, og dommeren sjekker om alt er bra med 31-åringen. Foto:Michael Thomas,Ap

UFC-ledelsen hadde på forhånd annonsert at vinneren av fjærvektduellen trolig får sjansen mot mesteren Jose Aldo – den brasilianske stjernen som har vært meget dominerende de siste årene.

Edgar tapte på poeng mot Aldo i februar 2013, men får kanskje sjansen igjen hvis ikke det irske stjerneskuddet Conor McGregor sniker seg foran.

- Jeg vet ikke om jeg blir sint da. Jeg vil bli skuffet, men vil ikke oppføre meg som en baby. Hva kan jeg gjøre? Bare å senke hodet, komme meg tilbake i trening og gjøre meg fortjent til en annen mulighet. Det er alt jeg kan gjøre, sa Edgar på pressekonferansen etter seieren.

- Ettersom Edgar, som er rangert på tredjeplass i UFCs fjærvektdivisjon, slo Swanson som er på andreplass, på en ytterst dominerende måte kan han virke som det naturlige valget. Det eneste problemet er at Edgar tapte for Aldo senest i fjor. Det kan fortsatt være en stor sjanse for at UFC velger å unngå omkamp inntil videre, alt ettersom hvordan McGregor ser ut i kampen mot Dennis Siver den 19. januar i Boston, sier Roaldsnes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder