SKAPTE TRØBBEL FOR MESTEREN: Rory MacDonald (t.v.) treffer med en solid albue på haka til Robbie Lawler, og sistnevnte hadde enorme problemer med å forsvare weltervekttittelen sin. Men veteranen klarte å avgjøre kampen til sin fordel tidlig i femte og siste runde. Foto:John Locher,Ap

Blodig UFC-oppgjør omtales som «tidenes beste»

Robbie Lawler (33) og Rory MacDonald (25) gjorde opp om tittelbeltet i weltervekt i Las Vegas i går natt. Det ble en blodig og brutal affære.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

For mens Conor McGregor og Chad Mendes har stjålet de fleste overskriftene og omtalen i forkant og etterkant av UFC 189, så ble 16.000 tilskuere i MGM Grand Arena i Las Vegas i tillegg vitne til et weltervektoppgjør som trolig vil bli husket i lang, lang tid.

Forhåndsanalyse: Storkampen alle har oversett

– «Fight of the Night» er kanskje rett og slett «Fight of the Ever», UFC-president Dana White da han annonserte vinnerne av de forskjellige kåringene på pressekonferanse etter stevnet.

Oppgjøret ble avgjort i siste runde da Lawler traff MacDonald rett på nesa med et venstreslag.

Les også: Slikt sikret Lawler seg UFC-tittelen mot Hendricks

Det var langt ifra det hardeste slaget som ble utvekslet i kampen, men MacDonald tålte ikke smerten over en ny smell på det allerede hardt prøvde «snyteskaftet», og kanadieren la seg ned på kanvasen og resignerte mens han holdt seg til ansiktet.

25-åringen var ikke i nærheten av å kunne fortsette kampen, og dommeren stoppet det hele før han ble ytterligere skadet.

Mesteren rystet

GLADIATOR: Tatoveringen på magen til Robbie Lawler passet godt etter nattens blodige oppgjør i Las Vegas. Her jubler 33-åringen etter å ha forsvart tittelen i weltervekt. Foto:John Locher,Ap

Kampen var knalltøff fra start, men Lawler hadde tilsynelatende overtaket helt til MacDonald traff med et spark mot hodet til mesteren i den tredje runden. Lawler var tydelig rystet og hadde store problemer med å komme seg igjennom runden.

MacDonald fortsatte å angripe Lawler i den fjerde runden, og det så ut til å være et spørsmål om tid før kampen var over. Men mesteren har hatt en lang og trøblete karriere på vei til toppen, og viste nok en gang at han er en skikkelig kriger.

Med et stygt kutt i leppa og forslått ansikt kom han voldsomt tilbake, og begge fighterne var fulle av blod før den siste og avgjørende runden.

– Jeg har sikret meg denne tittelen for å beholde den. De som prøver seg på meg knocker jeg ut, sa Lawler da han ble intervjuet etterpå.

UFC 189 vil trolig gå inn i historiebøkene som et av de mest minnerike MMA-stevnene gjennom tidene. Irske Conor McGregor vant på knockout mot Chad Mendesi hovedkampen - les mer om den elleville irske, seiersfesten her.

PS! Det var andre gang Lawler og MacDonald møttes i MMA-buret. I 2013 vant Lawler på poeng etter at en av dommerne hadde MacDonald som vinner. Den gangen var det ikke tittelkamp.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: Storkampen alle har oversett

 2. Mesterlig knockout i UFC

 3. Edgar overlegen mot Faber i UFCs veteranduell

 4. Vant UFC-thrilleren: – Det er to vinnere i kveld

 5. Dette var de beste UFC-kampene i 2015

Fra andre aviser

 1. Superstjernens comebackkamp varte i 40 sekunder

  Aftenposten
 2. Denne mannen tjente 3,6 mill. per sekund!

  Aftenposten
 3. Superstjernens comebackkamp varte i 40 sekunder

  Fædrelandsvennen
 4. Denne mannen tjente 3,6 mill. per sekund!

  Fædrelandsvennen
 5. Kampsportstjernen er forhatt i miljøet. Donald Trump er blant hans største supportere.

  Bergens Tidende
 6. Kampsportstjernen er forhatt i miljøet. Donald Trump er blant hans største supportere.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder