Sikret UFCs tungvektstittel etter knockoutseier

Amerikanske Stipe Miocic (36) var mannen som forsvarte tungvektstittelen tre ganger og ble historisk. I fjor sommer mistet han den til sin landsmann Daniel Cormier (40), men i natt var det duket for en dramatisk hevn.

Hovedkampen på UFC-stevnet i Anaheim, California, ble en thriller mellom Miocic og Cormier, og det var sistnevnte som åpnet best. Brytespesialist Cormier, som altså har vært mester i lett tungvekt og tungvekt samtidig, herjet med Miocic i den første runden.

Se opptak av nattens stevne på Viaplay.

Cormier viste hvorfor han er regnet for å være en av tidenes beste MMA-utøvere, og var rangert på topp av UFCs liste uansett vektklasse.

Han traff med spark, slag og kastet Miocic i kanvasen. Det virket som om Miocic var livredd for å svare med spark – i fare for å bli tatt ned på bakken av Cormier.

Foto: Joe Scarnici / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Men Cormier var veldig åpen i guarden, og tok imot mange slag i andre og tredje runde – til trenerteamets store fortvilelse.

les også

UFC-Shevchenko lekte seg i tittelkampen

I den fjerde runden virket både Miocic og Cormier svært slitne, men Miocic hadde mer på tanken. Da minuttet gjensto traff han med et knallhardt kroppsslag, som skapte store problemer for Cormier. Da fulgte Miocic opp med harde kombinasjoner til hodet, og Cormier havnet på rumpa mot burveggen – ute av stand til å forsvare seg skikkelig.

Dommeren stoppet kampen, og Miocic kunne feire seieren med en ørliten dans etter å ha vunnet på teknisk knockout.

TOK BELTET TILBAKE: Stipe Miocic poserer med tungvektsbeltet etter seieren mot Daniel Cormier. Foto: Joe Scarnici / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

40 år gamle Cormier, som bare hadde tapt for Jon Jones før nattens kamp, gjorde det klart at dette kan ha vært hans siste kamp i buret:

– Man skal ikke ta så viktige avgjørelser basert på følelser akkurat nå, men jeg har mange muligheter til å gjøre andre ting. Jeg må ta en skikkelig prat med min kone, sa Cormier da han ble intervjuet i buret.

Miocic på sin side fyller 37 år mandag, og nå kan det bli ny kamp mot Francis Ngannou – som han slo i tittelkamp i januar 2018.

les også

Kontraktsløs Cyborg langer ut mot UFC-sjefen etter comeback-seier

Diaz tilbake med et brak

Fighteren som fikk mest jubel i Anaheim i natt var Nate Diaz, som var tilbake tre år etter de episke oppgjørene mot Conor McGregor.

Han vant klart på poeng mot Anthony Pettis i weltervekt, og utropte Jorge Masvidal til neste ønskemotstander.

TILBAKE: Nate Diaz (t.h.) gledet mange MMA-fans med sitt comeback mot Anthony Pettis (t.v.). Foto: Joe Scarnici / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

– Grunnen til at jeg var borte så lenge, var fordi alle stinket og det var ingen å møte. Dette beltet (det var ikke noe belte involvert, red.anm.) vil jeg forsvare mot Jorge Masvidal, som hadde en bra kamp sist, sa Diaz til vill jubel fra tribunene der også en smilende fornøyd Masvidal satt.

Se Masvidal sørge for tidenes raskeste knockout i UFC:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder