FÅR BEHANDLING: Stig-André Berge håper i det lengste at han skal bli klar til helgens brytestevne i Dortmund. Her er han til behandling hos Eureka Kiropraktikk i Strømmen. Foto: Janne Møller-Hansen

Skadetrøbbel for bryte-Berge før VM: – Velger å stå over i helga

KALBAKKEN/RÆLINGEN (VG) Stig-Andre Berge (36) skulle egentlig konkurrert en siste gang før VM denne helgen, men en albueskade gjør at han må droppe generalprøven til årets store mål.

– Velger å stå over i helga. Risikerer ikke noe så nærme VM, skriver Berge til VG på spørsmål om han deltar i helgens stevne i Tyskland.

For noen dager siden våknet han opp med en albue som var tre ganger så stor som normalt – uten at han hadde fått seg en spesiell smell på trening.

– Da ble jeg veldig bekymret, men vi fant raskt ut hva det var. Problemet er at det tar tid å få fikset, og det er fare for at jeg ikke får konkurrert i helgen, forklarte Berge som lenge har kuttet vekt for å bli klar til 60-kilosklassen Grand Prix-stevnet i Dortmund i helgen.

Det viste seg at bryteren hadde fått en betennelse i en slimpose i albuen.

Avgjøres i kveld

Fredag kveld tok han avgjørelsen om å stå over konkurransen i Dortmund. Albuen må tappes for væske.

– Hvis du må stå over – hvor ille er det med tanke på VM?

– Det er selvfølgelig ikke bra. Dette er min første turnering etter EM-sølvet i april, og det handler om å få en skikkelig gjennomkjøring før VM. Jeg velger uansett å vri det til noe positivt, sa Berge før avgjørelsen ble tatt.

TRENER FULLT: Stig-André Berge har trent for full til tross for skadeproblemene. Her fra torsdagens bryteøkt på Kalbakken med landslagskollega Morten Thoresen. Foto: Janne Møller-Hansen

OL var i fare

– Jeg har opplevd verre kriser før mesterskap. Fire uker før OL i 2016 fikk jeg stafylokokkinfeksjon i et sår. OL var i fare, men jeg kan jo ikke klage på hvordan det gikk til slutt. Hvis det blir et lignende utfall her, skal ikke jeg klage, sa Berge da VG møtte ham.

les også

Stig-André Berge med mindre muskler til sitt fjerde OL

– Dersom jeg ikke får konkurrert i helgen, så endrer vi treningen litt her hjemme og setter opp noen konkurransedager med dommer og full pakke. Det kommer til å gå bra, og det skal mer til for å stresse en veteran som meg, gliste 36-åringen.

Bryte-VM arrangeres i Astana, Kasakhstan, fra 14. til 22. september. Berge tok VM-bronse i 2014 (59-kilosklassen) og OL-bronse i 2016 (59 kg). Han har tre EM-sølv – to av dem i 63-kilosklassen (2018 og 2019). Det første sølvet kom i 2007, da han konkurrerte i 60-kilosklassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder