SLO DEBUTANT: Kenneth Bergh hadde ingen problemer med å vinne mot John Schools i dag. Dette bildet er fra trening på Frontline Academy i Oslo. Foto: Bjørn S. Delebekk

Manageren rådet MMA-Bergh til å droppe kamp – vant enkelt

Kenneth Bergh (30) hadde ingen problemer med å slå John Schools på Battle Arena-stevnet i Kettering i ettermiddag. Hadde det vært opp til manager Per Meland, så skulle Bergh aldri ha gått kampen.

– Det er en risiko å ta sånne kamper. Han kan bli skadet, og det kan ødelegge for fremtidige sjanser i UFC. Jeg må respektere at Kenneth er en fighter og har lyst til å holde seg aktiv, men jeg prøvde å få ham til å bli hjemme, sier Meland muntert til VG.

Da hadde han nettopp sett på Nettavisens sending at Kenneth Berg avgjorde kampen mot Schools med en kjapp nedtakning og submission-seier etter «neck crank» – drøyt 40 sekunder i første runde. Debutanten Schools. med bakgrunn fra boksing og kickboksing, var sjanseløs.

Dermed står Bergh med syv seirer og null tap på sin offisielle merittliste. Mannen han tapte for i «Dana White’s Contender Series», brasilianske Antonio Trocoli, ble nemlig tatt for doping, så det tapet vil ikke bli stående som offisielt.

Bergh har uansett vært lysten på å hevne seg, og da sjansen i Kettering kom, så reiste han over for å gå kampen på kort varsel.

les også

Bergh tilbake i MMA-buret – går «risikokamp» til helgen

– Han har kontrakt med UFC, og det kan dukke opp muligheter der når som helst. De har bare vært positive til at han skulle gå denne kampen, og nå har han fått litt ekstra oppmerksomhet med denne seieren, sier Meland.

Bergh selv var fornøyd.

– Han er en striker, og jeg er en striker, men med bra allround-ferdigheter. Alle jeg hadde møtt ville fått problemer hvis jeg havnet på topp over dem på bakken. Jeg trener jevnlig sammen med Jack Hermansson, som er en av verdens beste til akkurat det, sa han i et intervju med arrangøren og la til:

– Jeg har ikke fått en skramme,og er fortsatt ganske stygg, så jeg kan gå kamp igjen snart.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder