McGregor fikk revansje i blodig storkamp: – Kongen er tilbake!

Dommerne måtte kåre vinneren av dramaet mellom Conor McGregor (28) og Nate Diaz (31) i Las Vegas i natt. To av tre dommere hadde mente irske superstjernen var best i thrilleroppgjøret.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var kampen UFC-fansen hadde ventet på siden mars, da Diaz sjokkerte med å påføre McGregor sitt første tap siden 2010. Og det ble litt av en thriller igjen.

Se opptak av nattens dramatiske oppgjør på Viaplay

To av dommerne hadde 48-47 i favør McGregor, og den siste mente det var uavgjort. Dermed seiret den rappkjeftede iren. Han fikk sin store revansje, men kom ut av det med det han selv mener er en brukket fot etter å ha hamret løs mot Diaz' bein utallige ganger.

– Overraskelse, overraskelse! Kongen er tilbake, ropte McGregor da han ble intervjuet etter seieren.

Husker du? McGregor tjente 10 millioner i sekundet

For det ble fem ekstremt dramatiske runder i en kamp som vekslet voldsomt. McGregor er den aller største stjernen i UFC-sirkuset og hadde en enorm posisjon i MMA-sporten helt til han tapte for Diaz i mars.

Det var ingen tittel som sto på spill da, og det var heller ingen tittel inne i bildet nå. Men denne kampen står uansett igjen som en av de aller største i historien, og det blir garantert ikke noe mindre oppstyr rundt et tredje oppgjør.

Forhåndsanalyse: McGregor har tapt det psykologiske spillet

Diaz slått ned tre ganger

JUBLET FOR SEIEREN: To av dommerne hadde 48-47 i favør Conor McGregor. Foto: Isaac Brekken AP

McGregor hadde stor suksess med strategien sin fra start. 28-åringen sparket en rekke ganger mot høyrebeinet til Diaz. Det hemmet helt tydelig amerikaneren, som hadde store, store problemer i de to første rundene. Han måtte ned i kanvasen tre ganger som følge av solide treffere fra McGregor.

Men McGregor nektet å følge opp på bakken fordi han ikke ville gå i den samme fellen som sist da Diaz vant på «rear naked choke» i andre runde etter at McGregor hadde dominert innledningsvis.

Mot slutten av den andre runden våknet plutselig Diaz og McGregor fikk store problemer. Han klarte såvidt å holde seg på bena, og måtte kjempe voldsomt i resten av kampen. Kraften i slagene var svakere, han virket sliten og det var Diaz som var den klart farligste til tross for at sistnevnte var ekstremt blodig og forslått i ansiktet.

Diaz viste for øvrig fingeren til McGregor inne i buret i den femte runden da han mente iren stadig løp unna for å hale ut tiden.

Da ti sekunder av den femte og siste runden gjensto, fikk Diaz til kampens eneste nedtakning, og det kunne fort ha blitt det avgjørende øyeblikket. Dommerne mente uansett at McGregor var vinneren, og nå blir det etter alt å dømme et tredje oppgjør mellom de to.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VIKTIG VÅPEN: Conor McGregor hadde en klar strategi med å sparke mot høyrebeinet til Nate Diaz. Her treffer han med et spark tidlig i kampen. Foto: Joshua Dahl Reuters

– Han taklet den sterke åpningen min og sparkene mot beina bedre enn jeg trodde, men jeg viste klasseforskjellen,. Det var en helvetes kamp. Han er en fantastisk motstander som fikk ut det beste av meg, sa McGregor i seiersintervjuet der han også gjorde det klart at han vil ha en tredje kamp - da i lettvekt, mens denne kampen var i weltervekt.

Les mer: Annonserer McGregor superkampen mot Mayweather her?

VAR NEDE TRE GANGER: Nate Diaz kom voldsomt tilbake etter å ha blitt slått ned tre ganger i løpet av de to første rundene. Foto: Steve Marcus AFP

– Bra jobb i dag, Conor, men vi skal møtes en tredje gang. Det er sikkert, sa Diaz, som, til tross for at han unnskyldte tapet med at han har vært skadet i oppkjøringen, var uenig i dommernes avgjørelse og mente at han burde vunnet kampen.

– McGregor eide Diaz de første to rundene. Han hadde en strategi som gikk ut på å ta bort noe av rekkevidden og tyngdefordelene til Diaz ved å angripe beina. McGregor sparket framfoten til Diaz og reduserte bevegeligheten hans sterkt. Når Diaz så angrep kontret McGregor, oppsummerer MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

Han var imponert over måten Diaz kom tilbake i kampen på.

– I tredje runde så det ut til at McGregor bare gikk tom, og så begynte Diaz å presse McGregor inn i gjerdet og lot slagene flymed full kraft. Det så ut som om kampen skulle ende akkurat som den første. Men McGregor beholdt roen, sier Roaldsnes som synes det var greit at McGregor ble dømt som seierherre.

TIDLIG AVSLUTNING: Anthony Johnson knocket ut Glover Teixeira etter bare 13 sekunder. Foto: Isaac Brekken AP

– Til tross for en opphetet stemning inn mot kampen, og et enormt press for å prestere, så holdt McGregor seg til en svært smart plan; spark mot beina og kontre. I tillegg var han tålmodig, og slik vant han kampen.

Trolig McGregor mot Aldo

Før et tredje oppgjør mellom McGregor og Diaz skal førstnevnte mest sannsynlig ned i fjærvekt og forsvare tittelen sin mot Jose Aldo. Det vil i så fall også bli et gigantoppgjør ettersom McGregor i sin tid fratok Aldo tittelen ved å knocke ham ut etter 13 sekunder. Det var da irens karriere virkelig skjøt fart.

UFC-drama: Vant gigantkampen på 13 sekunder

En ny 13 sekunders knockout fikk publikum se i Las Vegas i natt. For Anhony «Rumble» Johnson brukte den korte tiden på å sikte inn en høyre uppercut som landet rett på haka til Glover Teixeira i lett tungvekt-oppgjøret som var oppvarmingen til hovedkampen mellom Diaz og McGregor.

Nå får Johnson sjansen til å kjempe mot mester Daniel Cormier igjen. Cormier vant tittelkampen mellom de to med en «rear naked choke».

For øvrige resultater fra «UFC 202» i T Mobile Arena sjekk UFCs sider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder