TOK BELTET TILBAKE: Dominick Cruz jubler etter seieren mot T.J. Dillashaw, og kunne endelig vifte med tittelbeltet som alle skadene sørget for at han mistet i 2012. Foto: Maddie Meyer , Afp

UFC: Ulykkesfuglen kunne endelig juble igjen

Det var lite som tydet på at Dominick Cruz (30) hadde tilbragt mesteparten av de siste fire årene på behandlingsrommet da han vant tittelkampen mot T.J. Dillashaw (29) i Boston i natt.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

Det er skader som har vært Cruz' tøffeste motstander i MMA-karrieren, og i løpet av de fire siste årene hadde han vært i UFC-buret bare en gang før nattens tittelkamp mot den regjerende bantamvektmesteren T.J. Dillashaw. Likevel leverte Cruz en forestilling som overbeviste to av dommerne om at han var den beste fighteren over fem runder.

Forhåndsanalyse: MMA-sportens «mest uheldige» endelig tilbake i tittelkamp

48-47, 49-46 og 46-49 var poengene de tre dommerne hadde i favør Cruz, og rørt kunne han juble med tittelbeltet i hendene.

– Tusen takk for støtten fra fansen. Jeg har vært igjennom veldig mye, sa Cruz da han ble intervjuet oppe i buret.

Kampen ble vist direkte på Viaplay i dag tidlig, nors tid.

Fått med deg disse sakene? Dette var de beste kampene i 2015, og dette er de største stjernene.

Én kamp på fire år

For ordens skyld - Cruz var ble altså bantamvektmester i UFC allerede i 2010, og ingen motstander har beseiret ham siden den gang. Men en rekke alvorlige skader har satt ham ut av spill, og han ble til slutt fratatt tittelbeltet fordi han ikke var i stand til å forsvare det etter seieren mot Demitrious Johnson 1. oktober 2011.

Renan Barao tok over tittelen, og mistet den etter hver til Dillashaw. Cruz gjorde et etterlengtet comeback høsten 2014, og knuste Takeya Mizugaki på teknisk knockout i første runde. Cruz var endelig klar for tittelkamp igjen, men så pådro han seg en ny korsbåndskade og var satt ut av spill i hele 2015. Dillashaw forsvarte tittelen sin mot Barao mens Cruz kjempet for å komme tilbake, noe færre og færre trodde han ville klare.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LANGT NEDE: T.J. Dillashaw trøstes av trener Duane Ludwig etter tapet mot Dominick Cruz. Foto: Maddie Meyer , Afp

Men i natt var han omsider klar for ny tittelkamp, og det ble en herlig thriller. Bevegelige Cruz var vanskelig å få tak på for slagkraftige Dillashaw, men kampen var så tett og jevn at det var helt åpent hvem som ville vinne før dommerpoengene ble lest opp.

DEN LANGE VEIEN: Dommer Herb Dean strekker armen til Dominick Cruz i været etter fem tøffe runder i tittelkampen i Boston. Foto: Gregory Payan , Ap

– Jeg har sagt så mange ganger at det ikke er noe som heter «ringrust» så lenge man trener hardt nok. Jeg har trent ræva av meg, sa Cruz etter seieren.

Han måtte også innrømme at han har slitt med en skade i den venstre foten inn mot kampen, og i den femte og siste runden hadde han store problemer med å bevege seg normalt.

– Det ble skikkelig ille i den femte runden. Da hadde vel foten egentlig fått nok, og den er vel egentlig delt i to akkurat nå, forklarte Cruz som likevel ikke virket nevneverdig bekymret for skaden.

Han har da tross alt vært utsatt for langt verre ting.

Dillashaw var langt nede etter å ha blitt fradømt seieren, men etter å ha fått ristet av seg den verste skuffelsen ba han pent om å få en ny sjanse mot Cruz.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg føler at jeg vant den kampen, var mer aggressiv, styrte tempoet, traff med hardere slag. Men det er min feil at jeg la det i hendene på dommerne, og slik er det bare, sa Dillashaw.

– Jeg følte at jeg vant de to siste rundene ganske klart, men viste samtidig at det var tett. Jeg føler at jeg vant kampen, og vil gjøre dette igjen, sa den tidligere mesteren.

– Dominic Cruz fortjener skryt for å komme tilbake etter alt han har vært igjennom. Gratulerer til ham, la Dillashaw til.

PS! Cruz har bare tapt én kamp i karrieren, og det var mot Urijah Faber i 2007. Da de to møttes på nytt i 2010 vant Cruz på poeng. Han har nå 21 seirer på sine 22 proffkamper.

Les også

 1. UFC-analyse: MMA-sportens «mest uheldige» klar for ny tittelkamp

  Dominick Cruz (30) måtte gi fra seg tittelen sin da han ble skadet i kneet i 2011.
 2. MMA-stjernen Conor McGregor i polititrøbbel etter våpenbilde

  Politiet etterforsker Conor McGregor (27) etter at MMA-stjernen publiserte et bilde av en maskert mann med automatvåpen.
 3. Vant UFC-thrilleren: – Det er to vinnere i kveld

  Robbie Lawler (33) forsvarte weltervekttittelen sin med knappest mulig margin, men mente selv at han selv og motstander…
 4. Dette var de beste UFC-kampene i 2015

  UFC har arrangert hundrevis av kamper det siste året, og det har vært flere minnerike oppgjør med superstjerner som…
 5. VG og MMA-revyens liste for 2015: Her er UFC-sirkusets aller største stjerner!

  2015 har vært et nytt dramatisk år i UFC, og det toppet seg med flere gigantkamper og overraskelser i desember.
 6. Stoppet UFC-kampen etter vanvittig slagserie

  Tyler Jeffrey «T.J.» Dillashaw (29) sjokkerte da han…
 7. UFC-mesteren rundjult i fire runder - knocket ut i femte

  Renan Barao (27) hadde ikke tapt siden 2005 og var storfavoritt mot Tylor Jeffery «T.J.» Dillashaw (28).

Mer om

 1. MMA
 2. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: MMA-sportens «mest uheldige» klar for ny tittelkamp

 2. Dette var de beste UFC-oppgjørene i 2016

 3. UFC-sjefen mener superstjernen tapte – varsler omkamp

 4. UFC-analyse: Ny tittelduell mellom erkerivalene

 5. Vant UFC-thrilleren: – Det er to vinnere i kveld

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder