LOVENDE KARRIERE: Maksim Dadasjev avbildet etter at han vant på poeng mot Antonio De Marco i Las Vegas i oktober i fjor. Foto: Steve Marcus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Russisk proffbokser døde av skadene etter sitt første tap

Maksim Dadasjev (28) havnet i medisinsk koma etter at han tapte fredagens boksekamp mot Subriel Matias (27) på et stevne i Maryland, USA. Nå meldes det at Dadasjev døde av skadene.

  • Per Opsahl
  • Ole Kristian Strøm

Den lovende proffbokseren var uten tap på 13 kamper før møtet med Matias fra Puerto Rico, også han ubeseiret på 13 kamper, på et stevne fredag kveld lokal tid.

Dadasjev fullførte 11 av de 12 stipulerte rundene, men tapte kampen da han ikke kom ut fra hjørnet til 12. og siste runde. Det var trener Buddy McGirt som til slutt stoppet kampen.

– Jeg klarte ikke å overbevise ham om å gi seg, men jeg så at han ble truffet mer og mer med rene slag og jeg sa til meg selv «er dette verdt det?». Ett slag kan endre en persons liv, og jeg ville ikke la det skje. Jeg vil heller at de skal være sinte på meg et par dager, enn for resten av livet, sa McGirt ifølge fightnews.com før Dadasjev ble erklært død tirsdag.

«MAD MAX»: Maxim Dadasjev, med kallenavnet «Mad Max», treffer Antonio DeMarco (t.v.) med et slag i oppgjøret i Las Vegas i oktober i fjor. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN

Matias ble utropt til vinner, men seieren fikk en fryktelig bismak da Dadasjev kollapset og ble fraktet til sykehus etter at han hadde kastet opp og var ute av stand til å gå til garderoben.

28-åringen var igjennom en to timer lang operasjon for hevelser i hjernen, og ble lagt i medisinsk koma.

les også

Boksemesterne som døde i ung alder

Pluss content

Maksim Dadasjev gikk alle sine proffkamper i USA, men var opprinnelig fra St. Petersburg og hadde røtter fra Kaukasus-republikken Dagestan. Bokserens kone reiste søndag fra Russland til USA.

– Dette er en forferdelig tragedie, sier Svjatoslav Sjtal, boksekommentator på Matj TV, til life.ru.

– Dette er veldig trist. For to timer siden snakket vi med legene. Da var han fortsatt i live, sier generalsekretær i det russiske bokseforbundet, Umar Kremljov, til Sport Ekspress.

– Vi kommer til å hjelpe familien så godt som mulig. Vi vil undersøke hvordan dette kunne skje, legger han til.

Det er seks år siden svenske Frida Wallberg kollapset i bokseringen i Stockholm, mens Cecilia Brækhus satt ringside. Den svenske verdensmesteren tapte på knockout i VM-kampen mot Diana Prazak, men overlevde skadene etter flere operasjoner og en lang rehabilitering.

les også

Snakker ut om Wallberg-skaden: – Reddet kanskje livet til Frida

Det er laget en dokumentarfilm om den alvorlige episoden, og Prazaks trener Lucia Rijker snakket i fjor med VG om at hun trolig var den som reddet livet til Wallberg.

Fra arkivet - Reporter for Vegas Sports Daily, Jennifer Ravalo, raser etter at bokseren Kubrat Pulev kysset henne under et intervju.

Mer om

  1. Kampsport
  2. Boksing

Flere artikler

  1. Wallberg innlagt på sykehus etter anfall: – Ble redd

  2. Patrick Day (27) døde av hodeskadene etter knockout

  3. MMA-Bergh tilbake i natt: – Øyeblikk som det her jeg har ventet så lenge på

  4. Thanderz får hilsen fra verdensmesteren – håper på nordisk superkamp

  5. Brækhus forsvarte VM-titlene for 25. gang – herjet med Bustos

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder