TETT: Tim-Robin Lihaug (t.v.) vant kveldens boksekamp mot finske Timo Laine i Sotra Arena. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Lihaug med poengseier på hjemmebane: – Magisk!

Proffbokser Tim-Robin Lihaug (26) måtte slite mot finske Timo Laine (34), men etter ti tøffe runder kunne han juble for poengseier.

De tre dommerne hadde 96–94, 96–94 og 97–93 i favør Lihaug, som bokset på hjemmebane i Sotra Arena – like ved der han vokste opp. Dette var lett tungvekterens 23. profesjonelle boksekamp, og han tok sin 19. seier.

Med i potten var også den interkontinentale tittelen til IBO, og WBOs EM-belte – ingen reelle mesterskapsbelter, men titler som gjør at han blir rangert i de to forbundene.

les også

Lihaug gjør «comeback» på hjemmebane i kveld: – Min største kamp

– Det er helt magisk! 14 år med trening hver eneste dag har det tatt. Det er et stort øyeblikk for meg, sa Lihaug til TV 2 som sendte kampen.

Kampen var meget jevn, og hadde oppgjøret gått i Finland kunne den vippet i favør Laine. I niende runde var Lihaug rystet etter flere tunge treffere fra Laine.

POSERTE MED BELTENE: Tim-Robin Lihaug sikret seg den interkontinentale tittelen til IBO, og WBOs EM-tittel, noe som for øvrig ikke må forveksles med å være formell europamester. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg har vært mer rystet, men jeg kjente den og etter det var jeg mer forsiktig, innrømmet Lihaug.

Laine var da også tydelig misfornøyd da poengene ble lest opp mens bokserne sto oppe i ringen.

Jacobsen med poengseier

Alexander Jacobsen vant også sin kamp på poeng da dommerne hadde 58–56, 60–54 og 60–54 i favør nordmannen. Han står nå med tre seirer og ett tap som proffbokser etter seieren mot finske Dimitri Faltin.

Også Jacobsen er vokst opp på Sotra, og gjorde comeback i bokseringen etter at han de siste årene har satset på en MMA-karriere.

les også

Jacobsen med knockoutseier etter 14 sekunder

Han har gjort det bra i organisasjonen Cage Warriors, og fikk dispensasjon til å bokse proffkamp da anledningen bød seg på hjemmebane.

Adam Mekdad, også han fra Bergen, tapte sin proffdebut mot ubeseirede Antti Hietala, som tok sin femte seier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder