NY SEIER: Katharina Thanderz jubler etter poengtriumfen i Tyskland, og nå er hun et skritt nærmere VM-kamp. Foto: Team Sauerland

Thanderz med poengseier i Tyskland

Proffbokser Katharina Thanderz (31) er fortsatt ubeseiret, og tok sin 12. strake seier da hun vant lettvektsoppgjøret mot italienske Monica Gentili (42) lørdag kveld.

Men Thanderz måtte slite for seieren i tyske Ludwigshafen, selv om alle dommerne hadde 80–72 i favør den norske bokseren etter åtte runder. Det var godt betalt for Thanderz, som særlig i åpningsrundene slet med den pågående stilen til veteranbokseren fra Italia.

Stevnet ble vist direkte på Viaplay lørdag kveld.

– Jeg var litt nervøs i den første runden, men følte jeg hadde god kontroll. Hun virket mer sliten etter fjerde runde, mens jeg kjente at jeg var godt trent. Det var en tøff motstander, og jeg er fornøyd, sier Thanderz til VG.

Hun understreker at Gentili kom mye med hodet først, og at det sørget for en solid blåveis under det ene øyet. Gentili fikk flere ganger tilsnakk av dommeren, uten at det ble poengtrekk.

les også

Brækhus bytter trener med superstjerne: – Beinhardt regime

– Hun er en motstander som fører til at jeg utvikler meg videre, og hun var virkelig tøff, legger Thanderz til.

VRIEN STIL: Monica Gentili (t.h.) var en frustrerende motstander for Katharina Thanderz. Foto: Team Sauerland

Viasat-kommentator Thomas Hansvoll hadde tre runder til Gentili, men uansett seier til Thanderz.

31 gamle Thanderz har dermed vunnet alle sine 12 proffkamper, to av dem på knockout, og i forkant av lørdagens kamp ble hun lovet VM-kamp i Oslo i oktober/november dersom hun «vant greit» mot Gentili. Sistnevnte har tidligere tapt på knockout mot Katie Taylor, og gått tiden ut mot Delfine Persoon. Begge verdensmestere, men Gentili er en motstander Thanderz burde slå greit.

les også

Lover Thanderz tittelkamp med seier i kveld: – Kan vinne hjertet til folk

Så gjenstår det å se om Thanderz prestasjon var overbevisende nok til å gi henne en kamp mot for eksempel den finske verdensmesteren Eva Wahlström.

– Jeg synes Katharina gjorde det bra, så vi kjører på som planlagt. Jeg synes hun presterte bra mot en tøff «cookie», skriver promotor Nisse Sauerland i en melding til VG.

NY SEIER: Hadi Srour vant, som forventet, sin fjerde proffkamp. Foto: Team Sauerland

Hadi Srour tok sin fjerde seier av like mange mulige i proffringen da han vant klart på poeng mot Jevgenij Vadem (åtte seirer og syv tap før kampen) i en kamp i super lettvekt.

Alle de tre dommerne hadde 59–55 i favør Srour, som gikk sin første kamp etter at han signerte en permanent avtale med Team Sauerland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder