Nordmann gikk kamp mot MMA-sportens superstjerne for fire år siden

SUPERSTJERNE: På bildet til venstre tar Conor McGregor imot hyllesten fra mange tusen irske fans under innveiingen i Las Vegas før møtet med Jose Aldo. På bildet til høyre er han avbildet under innveiingen før kampen mot norske Aron Jahnsen. Foto: John Locher og privat , AP

Storkamp i natt: – Jeg håper McGregor får juling

I  2011 steppet Aaron Jahnsen (35) inn på kort varsel, og gikk kamp mot et irsk MMA-talent i Jordan. Fire år senere er Conor McGregor (27) blitt verdensstjerne, og i natt kan han bli UFC-mester.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

Det var på et Cage Warriors-stevne i Jordan i september 2011 at Jansen takket ja til å møte McGregor ettersom svensken Niklas Bäckström måtte trekke seg på grunn av skade.

Analyse av nattens UFC-kamp: I tidenes største kamp er mesteren underdog

– Jeg skulle egentlig stå i hjørnet til en treningskamerat, og fikk tilbud om kamp mot McGregor idet jeg gikk om bord på flyet fra Tyrkia på vei til Jordan, forteller Jahnsen til VG.

Stjerneportrettet på VG+: Les om McGregor som setter Irland på hodet

Drøbak-mannen husker godt oppgjøret mot McGregor som allerede da var regnet som et stort talent, men likevel langt unna stjernestatusen han har i dag.

– Jeg måtte gå ned over ti kilo på et døgn, og de siste tre kiloene ødela meg. Jeg følte meg OK, men dehydrert. Jeg var likevel klar for krig, og hadde akkurat gått en firemanns turnering i Belfast to uker i forveien, sier Jahnsen.

Nattens UFC-stevne sendes direkte på CMore Extreme og TV 2 Sumo fra kl. 04.00. Også tittelkampen mellom Chris Weidman og Luke Rockhold går på det samme stevnet.

Tapte på teknisk knockout

Han fikk det tøft i møtet med McGregor, og tapte på teknisk knockout i første runde.

Youtube: Se Jahnsen mot McGregor her

– Det er mye jeg husker jeg kunne gjort annerledes men gjort er gjort. Dommeren ga meg aldri mulighet til å forbedre posisjonen min på kanvasen, han bare stoppet kampen, mimrer Jansen.

ENORM INTERESSE: Jose Aldo (t.v.) forsvarer tittelen sin i fjærvekt mot Conor McGregor i natt. Kampen er en av de aller største i UFCs historie. I midten av bildet fra gårsdagens innveiing står UFC-president Dana White. Foto: John Locher , Ap

For øyeblikket er McGregor den MMA-utøveren som genererer mest interesse rundt kampene sine. Det er mye takket være støtten fra elleville irske supportere. De elsker McGregor som har en helt egen evne til å terge på seg motstandere.

Interessen rundt McGregor har eksplodert etter at han debuterte i UFC i april 2013, og han har slått den ene motstanderen etter den andre. Når han nå skal gå sin største kamp i karrieren vil han trolig tjene minst 60 millioner kroner.

UFC-president Dana White uttalte nylig at han aldri har vært borti en fighter som er like god på det psykologiske spillet som McGregor. Han har vært ekstrem når det gjelder såkalt «trashtalk», men samtidig levert også sporslig.

Fikk du med deg tapet til VanZant? Gråtende UFC-yndling: – Jeg ble utklasset på alle områder

– Hvordan opplevde du McGregor før kampen mot deg?

– Jeg husker en breial kar som blant annet fikk det som han ville når det gjaldt vekten. Avtalen var at vi skulle gå ned til 73 kilo, men da de så meg på innveiinga, fikk jeg beskjed om 70, sier Jahnsen.

– Han var kjekkas både før og etter kampen så lenge han hadde folkene sine rundt seg. Jeg opplevde ham som en uoppdragen fyr, sier Jansen.

Tror på Aldo

Det er nok UFCs fjærvektmester Jose Aldo enig i. Han skal i natt møte McGregor i Las Vegas – en kamp som har generert enorm interesse over hele verden. Planen var at de skulle møtes i sommer, men da ble Aldo skadet. McGregor økte bare forventingene til seg selv ved å vinne på knockout mot erstatteren Chad Mendes, og nå er det endelig duket før møtet med Aldo som ikke har tapt en kamp siden 2005.

– Jeg håper McGregor får juling og planter panna først i kanvasen. Men alt kan skje i kampen mellom ham og Aldo. Jeg tror Aldo kan vinne fordi han har mer erfaring med femrunderskamper, sier Jansen.

– Er du overrasket over at han har fått den suksessen de siste årene?

– Ja, jeg er overrasket over at han fikk en sånn pangstart og tittelkamp så fort. Men det er kult at han har klart å få kamp mot verdens beste MMA-utøver, sier Jansen.

Les også: Edgar vant på knockout mot Mendes

Drømmer om UFC

35-åringen gjorde for øvrig comeback i MMA-buret sist helg, og vant på submission før detvar gått ett minutt. På nyåret reiser han til Thailand for å trene seg opp til ferie kamper, og legger ikke skjul på at han fortsatt har håp om å gå kamper i UFC.

– Det er klart man ikke takker nei hvis den muligheten kommer. Men det er andre alternativer også, selv om det hadde vært utrolig kult å komme seg inn i samme organisasjon som McGregor – kanskje det blir omkamp, sier Jahnsen.

PS! Norske Håkon Foss og den Norgesbosatte svensken Jack Hermansson går kamper på «Ventor II»-stevnet i Italia i kveld. Foss møter Karl Amosso, mens Hermansson skal opp mot Maciej Rozanski. Forrige helg gjorde Jahnsen comeback med seier, og nylig vant Emil Weber Meek på knockout.

Nattens UFC-stevne sendes direkte på CMore Extreme og TV 2 Sumo fra kl. 04.00. Også tittelkampen mellom Chris Weidman og Luke Rockhold går på det samme stevnet.

Mer om

  1. MMA
  2. Kampsport

Flere artikler

  1. UFC-analyse: I tidenes største kamp er mesteren underdog

  2. UFC-drama: Vant gigantkampen på knockout etter 13 sekunder

  3. UFC: Edgar slo til mot Mendes

  4. Pluss content

    McGregor tilbake: Den ville veien til stjernehimmelen

  5. UFC-analyse: Tittelkampen i ruinene etter McGregor

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder