VANT PÅ POENG: Joanna Jędrzejczyk (t.v.) ser spent ut før dommerpoengene leses opp, men hun vant komfortabelt mot Claudia Gadelha etter å ha vært overlegen i de to siste rundene. Foto: Viaplay

UFC: Slo ned mesteren i hatoppgjøret - gikk fullstendig tom

Brasilianske Claudia Gadelha (27) har ventet i et og et halvt år på returkampen mot den polske stråvektmesteren Joanna Jędrzejczyk (28). Men da hun endelig fikk sjansen holdt ikke kreftene i mer enn tre runder.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det startet veldig bra for utfordreren som etter noen få sekunder traff med en venstrejabb midt i fjeset til Jędrzejczyk, og sistnevnte landet på rumpa i kanvasen. I løpet av de tre første rundene hadde også Gadelha seks nedtakninger, og traff med flere slag.

Nordmann i aksjon i kveld: Bergh ladet opp til kamp med UFC-Gustafsson

Jędrzejczyk har sin bakgrunn fra kickboksing, og har vært en maskin etter UFC-debuten - det har særlig Carla Esparza og Jessica Penne fått erfare ettersom de har blitt knocket ut i tittelkamper.

Les også: Knust i møte med mesteren

Hurtighet, slagkraft og utholdenhet har vært den polske mesterens fremste våpen, og sakte men sikkert tok hun over mot Gadelha som var best i de to første rundene.

Etter en jevn og meget spennende tredjerunde var Gadelha så sliten at hun knapt klarte å stå på bena. Jędrzejczyk beveget seg rundt og prikket inn slag og spark uten å få ned motstanderen.

Viaplay Fighting: Se hele nattens stevne i opptak her

Men da dommerpoengene ble lest opp hadde alle tre den regjerende mesteren som klar vinner.

I TRØBBEL: Her har Joanna Jędrzejczyk nettopp havnet på rumpa etter å ha blitt truffet av et hardt venstreslag. Mesteren kom voldsomt tilbake. Foto: Viasat

– Jeg har forberedt meg til denne kampen i tre måneder. Jeg har lagt inn mye arbeid, blod og tårer. Som Muhammad Ali sa «survive and live for the rest of your life as a champion». Det er det jeg prøver å gjøre, sa Jędrzejczyk etter kampen og la til:

– Nå vil jeg fighte i Madison Square Garden – ser dere der folkens!

Nå er det store spørsmålet hvem i alle dager som skal kunne hamle opp med 28-åringen.

Her er UFC-sirkusets aller største stjerner

Bitre rivaler

Gadelha er nemlig den eneste i MMA-buret som har klart å gi slagmaskinen Jędrzejczyk skikkelig kamp, og mange mente hun burde blitt tilkjent seieren da dommerne var uenige i trerundersoppgjøret i Phoenix i januar 2014.

Hun har flere ganger sagt at hun føler seg ubeseiret i karrieren fordi hun mener bestemt at hun vant den kampen. Det har skapt veldig dårlig steming mellom de to fighterne. Da Jędrzejczyk og Gadelha var trenere for hvert sitt lag i den siste sesongen av «The Ultimate Fighter» ble rivaliseringen dyrktet.

– Kom deg tilbake til jungelen - det er der du hører hjemme. Du viser ikke mesteren nok respekt, var noe av det Gadelha fikk servert i realityserien.

Det var trolig derfor hun også kom inn til nattens kamp med Guns'n Roses-låta «Welcome to the jungle».

– Jeg respekterer henne som en god utøver, men jeg liker henne ikke som person. Jeg hater henne, sa Gadelha om motstanderen før kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MANGLER MOTSTAND: Joanna Jędrzejczyk poserer stolt med beltet sitt etter seieren. Foto: Viaplay

Det så ut til å gå hennes vei da hun virkelig hadde Jędrzejczyk «på gaffelen», men kreftene holdt ikke. Etter seieren forsøkte Jędrzejczyk å skvære opp konflikten mellom de to og beklaget oppførselen sin. Det fungerte ikke helt.

– Det er veldig viktig å være ydmyk. Jeg respekterer alle her, og jeg respekterer Joanna som en mester. Men jeg synes det er mer viktig å være ydmyk og respektere folk. Takk! sa Gadelha og gikk.

Brækhus i Las Vegas for å ha samtaler med UFC

PS! I natt er det duket for jubileumsstenvet «UFC 200» i Las Vegas som er spekket med storkamper. Nå er det også klart at Daniel Cormier skal møte legenden Anderson Silva etter at Jon Jones avla positiv dopingtest. Stevnet sendes direkte og i opptak på Viaplay fra kl. 04.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder