KLARE FOR VEGAS: Thomas Rønning Formo (t.v.), Håkon Foss og Emil Weber Meek håper å komme med i den amerikanske realityserien «The Ultimate Fighter». Foto:MMA Trondheim og privat,

Norske MMA-profiler prøver lykken i Las Vegas

De norske MMA-fighterne Håkon Foss (28), Emil Weber
Meek (26) og Thomas Rønning Formo (29) reiser til Las Vegas i et forsøk på å komme med i realityserien «The Ultimate Fighter» (TUF).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Vi reiser til Las Vegas denne uken, og blir der i seks uker, sier Formo til VG.

Han skal reise sammen med treningskamerat og kollega i MMA Trondheim, Emil Weber Meek. De skal trene i forkant av castingen som nylig ble utsatt en måned, og starter 27. april.

Meek gikk i helgen på et kontroversielt poengtap i Polen, men tror ikke det skal ha noe å si for mulighetene i USA. Han har tidligere blitt nevnt i forbindelse med UFC - særlig etter at han vant fire kamper på knockout i 2013.

- Dersom man kommer med i TUF, så har man gjort det store. Da har du fått en fot innenfor, og det kan bety mye for fremtiden, sier Meek som står med fem seirer og to tap i sin proffkarriere.

Startet for ti år siden

Det er nemlig snart klart for innspillingen av den 22. TUF-sesongen. Den desidert største MMA-organisasjonen UFC startet med serien i 2005, og det var mye av årsaken til at interessen eksploderte for MMA og UFC.

Enkelt fortalt går «The Ultimate Fighter» ut på at en rekke fightere bor sammen og trener sammen over en lengre periode.

Underveis møter de hverandre til kamper i buret, og til slutt står det en vinner igjen i hver vektklasse. Denne gangen er det fightere i weltervekt og lettvekt som skal plukkes ut.

Formo dropper kamp

Etter planen skulle Formo ha gått kamp i Malmö i april, men han har valgt å satse alt på USA-turen.

- Jeg har fått veldig god hjelp av sponsorer som har kjørt et skikkelig spleiselag for at jeg skal komme meg «over dammen». De har troen på meg, og det varmer, sier Formo som har tre seirer på fire proffkamper.

Det er i utgangspunktet bare en castingprosess de tre fighterne skal igjennom, og nåløyet for å komme med i selve TV-serien er trangt. Dersom det skjer, så kan de bli store stjerner i realityserien som sendes på storkanalen FOX. Vinnerne av turneringene får kontrakt med UFC, men serien har vært en glimrende rekrutteringsvei også for de som ikke har nådd helt opp.

VANT FØRSTE SESONG: Forrest Griffin ble stor stjerne etter å ha vunnet den første sesongen av realityserien. Foto:Julie Jacobson,Ap

28 år gamle Håkon Foss har sin base i Frontline Academy i Oslo, og står med tre seirer og to tap i sin proffkarriere. Nå håper han å få fart på karrieren.

- Jeg hadde fått et skikkelig boost, og muligheten til å vise hva jeg er god for i octagonet. Hele verden hadde blitt klar over at nordmenn kan slåss og lage show, sier Foss til VG.

Selv har han Forrest Griffin, vinneren av den første TUF-sesongen, som sin favoritt fra TV-serien.

- Han lagde ikke så mye drama, men ga alt i buret, sier Foss som reiser tul USA i neste måned.

Så gjenstår det å se om den norske trioen kan få oppfylt drømmen i Las Vegas.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder