FURY I FORM: Tyson Fury (t.h.) hadde ingen problemer med å slå Tom Schwarz i nattens oppgjør. Dette bildet er fra andre, og siste, runde i MGM Grand Arena i Las Vegas. Foto: MIKE SEGAR / X90033

Fury herjet med motstanderen – vant på knockout

Tyson Fury (30) herjet med den ubeseirede tyskeren Tom Schwarz (25) i nattens boksekamp i Las Vegas, og briten beholder tittelen «lineær tungvektsmester», etter at han vant på teknisk knockout i andre runde.

Det er bare to uker siden den relativt ukjente Andy Ruiz Jr. sjokkerte bokseverden ved å vinne på knockout mot storfavoritt Anthony Joshua i New York.

I oppgjør natt til søndag norsk tid ble det ikke noen ny bombe, men en imponerende maktdemonstrasjon av Fury, som sammen med Joshua og amerikanske Deontay Wilder har dominert tungvektsklassen.

les også

Boksebomben: – Kroppsform betyr mindre enn de fleste tror

Pluss content

Fury er såkalt «lineær tungvektsmester» etter at han slo Vladimir Klitsjko i 2015, og han har fortsatt ikke tapt en boksekamp, men blitt fratatt tittelbeltene for inaktivitet.

les også

Fury om selvmordstanker og misbruk: – Jeg ville bare dø

30-åringen har slitt med store personlige problemer og rusavhengighet, men gjorde comeback i 2018. Det toppet seg med den dramatiske uavgjortkampen mot Wilder i desember, og i MGM Grand Arena i Las Vegas i natt var det ubeseirede Schwarz (24 seirer, 16 på knockout) som var motstander.

les også

Fury to ganger i kanvasen – storkampen endte uavgjort

Det ble en maktdemonstrasjon av Fury. 206 cm høye Fury imponerte med bevegelighet og en giftig jab, som mørnet opp Schwarz i første runde.

FORTSATT UBESEIRET: Tyson Fury har 28 seirer og én uavgjort i karrieren. Her har han nettopp slått Tom Schwarz i Las Vegas. Foto: MIKE SEGAR / X90033

les også

Boksebautaen Tangstad fyller 60: – Jeg var nær ved å dø

I andre runde fortsatte Fury i samme spor, og Schwarz ble for treg. Mot slutten av runden imponerte Fury med en leken bevegelighet i overkroppen, og lekende lett beveget han seg unna slagene til Schwarz med overkroppen før han svarte med å slå ned motstanderen med en kombinasjon avsluttet med en høyre sving.

Schwarz kom seg på bena, men ble presset opp i hjørnet og pepret med slag. Dommeren stoppet kampen da fire sekunder gjensto av andre runde.

På pressekonferansen etter kampen fortalte Fury at han planlegger en kamp i september, eller oktober, før han igjen vil møte Wilder. Sistnevnte slo Dominic Breazeale på knockout i første runde i mai, og skal etter planen møte Luis Ortiz før han er klar for en returkamp mot Fury.

I mellomtiden vil trolig også Ruiz og Joshua ha blitt enige om et returmøte. Tungvektsboksingen er mer spennende og dramatisk enn på mange år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder