DRAMATISK: Frida Wallberg ble diagnostisert med hjerneblødning fredag kveld. Foto: Svensk Scanpix

Wallberg våknet fra koma: - Ikke vær bekymret!

Les Wallbergs takkemelding til alle sine fans lenger nede i artikkelen

«Diana Prazak bør se seg over skulderen sin neste gang hun kommer til Sverige»

(VG Nett) Det aller første Frida Wallberg (30) ville snakke om da hun våknet, var boksekampen mot Diane Prazak hvor alt gikk galt.

  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Robert, den stolen der ser veldig hard ut. Hvorfor legger du ikke et teppe på den, var ifølge Expressen Wallbergs aller første ord til kjæresten Robert Stridsberg etter at hun hadde våknet fra koma i søndag.

Deretter ville hun kun snakke om én ting - boksekampen mot Prazak, som den svenske jenta følte hun hadde kontroll på.

- Hun sa at hun kjente at hun hadde matchen, men at hun var veldig nervøs på forhånd og at beina ble numne, sier Stridsberg.

Hjerneblødningen

Wallberg har kjempet en hard kamp i helgen etter at hun fredag sank sammen i bokseringen etter å ha tatt i mot flere slag fra motstanderen Prazak.

Den svenske bokseren ble sendt til sykehus i ambulanse, og lørdag morgen ble hun operert - Wallberg hadde pådratt seg hjerneblødning, og kirurgene måtte drenere vekk blodet.

Mens Sverige og en hel bokseverden holdt pusten kjempet Wallberg en kamp i sykesengen, og meldingene som kom fra sykehuset i Stockholm ble stadig mer oppløftende.

Lørdag ettermiddag ble hun ved et par anledninger vekket fra koma, og klarte å svare på tiltale fra legene. Søndag morgen våknet hun for alvor, mens kjæresten Stridsberg satt ved sengen hennes.

- Det er så klart veldig følelsesladet for henne, og nå er det hvile som gjelder, sier Stridsberg.

Takket på Facebook

Men Wallberg har blitt gjort oppmerksom på alle støtteerklæringer og medfølelse hun har fått de siste dagene, og hun ønsket derfor å takke. Kjæresten la derfor ut en melding på Facebook-siden hennes, diktert av Wallberg:

«Jeg er våken nå, ikke vær bekymret. Jeg er sliten av all medisinen. Jeg kjente at jeg hadde matchen, men beina ble tunge etter den femte runden og jeg kom for nære i de andre rundene - og så fikk hun inn et slag i den åttende. Det var mye nervøsitet som satte seg i beina tror jeg, som gjorde at jeg ble sliten. Robert har fortalt meg om alle lykkeønskninger og all vennlighet! Takk for at dere er der for meg alle sammen. Vi ses snart!»

Observeres nøye

Wallberg kommer til å bli holdt på sykehuset for observasjon de kommende dagene.

- Hun får fortsatt veldig sterke smertestillende tabletter, så hun tar det rolig, forklarer Stridsberg.

Aftonbladet var søndag i kontakt med Wallbergs trener, William Nguesseu. Han var naturlig nok svært glad og lettet over at bokseeleven hans hadde våknet og etter forholdene er i god form.

- Jeg er lykkelig. Overlykkelig, sier Nguesseu.

Trues

Wallbergs motstander Diana Prazak har fulgt nøye med på hvordan det har gått med den svenske bokseyndlingen.

- Det har vært to forferdelig døgn, og vi har nesten ikke sovet. Det er tragisk. Vi har bedt alle vi kjenner om å be for Frida, sier Prazaks trener Lucia Rijker til Expressen.

Rijker forteller også at teamet rundt Prazak ble svært lettet over at Wallberg søndag våknet. Nå håper hun svensken ikke får noen varige mén.

- Vi ønsker ikke bare at hun skal våkne opp, men at hun blir helt frisk slik at hun kan leve et fantastisk liv som en frisk og lykkelig mor.

Men det er ikke bare Wallbergs helse som er i tankene til Prazak og hennes team. På sosiale medier har bokseren mottatt flere trusler. I et innlegg står det blant annet: «Diana Prazak bør se seg over skulderen sin neste gang hun kommer til Sverige».

- Vi vet at Diana har fått trusler. Vi kan ikke forstå hvordan noen kan anklage henne for dette. Spesielt ikke når ingen vet hva årsaken er, sier Rijker til Expressen.

Videre forteller hun at de ikke kommer til å anmelde truslene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder