Men «den siste brasilianer» forsvarte hjemlandets ære i fartsfyllt fjærvektsthriller

TYDELIG MERKET: Det ble alt annet enn en rolig dag på jobben for Jose Aldo da han forsvarte VM-tittelen sin på hjemmebane i Rio de Janeiro i helgen. Slik så han ut mot slutten av møtet med Chad Mendes. Foto:Buda Mendes,Getty Images

Slik så UFC-mesteren ut etter helgens kamp

Jose Aldo (28) befestet sin posisjon som en av UFC-sirkusets aller største profiler. Men utfrordrer Chad Mendes (29) sørget for at brasilianeren virkelig måtte slite for seieren.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

For etter fem knalltøffe runder var det ikke vanskelig å se på Aldo at Mendes hadde slått godt ifra seg. Med et nærmest gjenklistret venstreøye, dandert med et voldsomt kutt, kunne 28-åringen løfte hendene i været etter at dommerne samstemt hadde gitt ham seieren 49-46

Dermed forsvarte Aldo tittelen sin for sjette gang i UFC, og han unngikk nederlaget som ville sørget for at MMA-gale Brasil sto igjen uten en eneste UFC-mester.

- Mendes viste seg tittelkamp verdig og utfordret Aldo gjennom hele kampen, og tittelkampen var definitivt den beste kampen i «UFC 179». Begge scoret knock-downs og truet med å avslutte kampen, og hiver du inn fingre i øyet og noen svært sene slag (litt etter klokka), så har du all dramatikken du trenger, oppsummerer Andreas Roaldsnes, redaktør i MMA-Revyen, til VG.

- Alt i alt var Aldo litt giftigere enn Mendes gjennom fire av fem runder og fikk seieren fortjent. Både Aldo og Mendes så utrolig bra ut, og kampen var ekstremt spennende og underholdende, med glimt av den gamle, farlige Aldo, sier Roaldsnes.

CSports: Se UFC 179 i opptak

Aldo fikk kjørt seg mer enn han noen gang har gjort, og står fortsatt med sitt eneste profftap i karrieren så langt tilbake som i 2005.

I 2012 knocket han ut Mendes på kontroversielt vis mot slutten av den første runden, og denne gangen var den amerikanske utfordreren kommet tilbake for å prøve seg igjen.

Begge i kanvasen

Mendes gikk hardt ut fra start, og traff Aldo med et krokslag som sendte hjemmefavoritten i kanvasen før han spratt rett opp igjen. Deretter var det Aldo sin tur til å treffe med et knallhardt slag som rystet Mendes som kjempet for å komme seg igjennom runden. Han klarte det bare så vidt, og Aldo avsluttet med en kombinasjon som sendte Mendes på ryggen inn i gjerdet, men de to slagene kom etter at pausesignalet hadde gått.

Utrolig nok fikk ikke Aldo poengtrekk og vant runden. Den andre runden ble litt roligere, og Aldo vant også den. I den tredje runden ble det virkelig fart på sakene igjen. Aldo ble rystet etter å ha tatt imot en voldsom uppercut, men klarte å svare med en kontring som rystet Mendes og rodde i land en ny rundeseier.

SLO GODT IFRA SEG: Chad Mendes (t.h.) sørget for at Jose Aldo måtte kjempe mer for seieren enn han har gjort de siste årene. Foto:Buda Mendes,Getty Images

Dermed måtte Mendes avslutte Aldo for å vinne, og da mesteren fikk et voldsomt kutt over det venstre øyet som var i ferd med å klistre seg igjen så det småskummelt ut for hjemmefansen i Rio de Janeiro.

Brytesterke Mendes fikk Aldo til bakken ved et par anledninger, men klarte ikke å utnytte det i særlig stor grad. Dermed tok Aldo en solid seier, men oppgjøret var uansett av den meget jevne og spennende sorten.

I den andre hovedkampen vant Phil Davies en overlegen poengseier mot Glover Teixeira i lett tungvektoppgjøret som ikke var en spesielt underholdende affære.

- Davis nøytraliserte angrepene til Glover Teixeira fra start til slutt av kampen, og fikk kjøre sitt eget løp. Seieren til Phil Davis blåser liv i muligheten for å kunne utfordre for tittelen på sikt, etter en seier eller to til, sier Roaldsnes som i likhet med mange andre ser for seg Davis som en utfordrer til mesteren Jon Jones.

Derfor var det en smule overraskende da Davies annonserte oppe i buret at han drømmer om å møte den brasilianske legenden Anderson Silva som satt ringside.

- Det at han høflig valgte å kalle ut Anderson Silva var litt merkelig, mener Roaldsnes.

Silva gjør for øvrig comeback etter det stygge leggbruddet som nær endte karrieren, og møter Nick Diaz i Las Vegas 31. januar.

Les også

 1. UFC-analyse: «Den siste brasilianer» forsvarer tittelen

  MMA-gale brasilianere sitrer av spenning før hjemmefavoritten Jose Aldo (28) skal forsvare tittelen sin i fjærvekt.
 2. Fikk skulderen ut av ledd i tittelkampen

  (VG Nett) Jose Aldo (26) hadde god kontroll på Chan Sung Jung (26) i tre runder av nattens UFC-stevne i Rio de Janeiro.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: «Den siste brasilianer» forsvarer tittelen

 2. UFC-analyse: Storkamp i skyggen av stjernene

 3. UFC: Mendes knusende overlegen mot Lamas

 4. UFC: Edgar slo til mot Mendes

 5. Irske McGregor i gråt etter UFC-seier

 6. UFC-analyse: Duellen i kjølvannet av gigantkampen

Fra andre aviser

 1. Sørlending vant historisk gullmedalje i thaiboksing

  Fædrelandsvennen
 2. Superstjernen har tjent milliarder, blitt arrestert og utestengt. Derfor er McGregor elsket og hatet.

  Aftenposten
 3. Ole Klemetsen råder Tim-Robin Lihaug til å gi seg etter nytt tap

  Fædrelandsvennen
 4. Snart 50 år gamle Hopkins fikk juling i ringen

  Fædrelandsvennen
 5. Bokselegenden Muhammad Ali er død

  Bergens Tidende
 6. «I am the greatest!»

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder