KAMPKLAR: Cecilia Brækhus, her på Toppidrettssenteret med styrketrener Sindre Madsgaard i 2009. Foto: Line Møller, VG

Brækhus: - Alternativet var å møte et «ringvrak»

...og har ikke tid til Fredrik Skavlan før kampen

(VG Nett) Cecilia Brækhus (29) var nær ved å ende opp med det hun omtaler som «slaktoffer og ringvrak» i boksekampen om drøye to uker.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Brækhus legger ikke skjul på at hun gjerne skulle hatt lenger tid for å få opp trykket foran det norsk-svenske oppgjøret mot 34 år gamle Mikaela Laurén. Samtidig er hun veldig fornøyd med at promotor Team Sauerland skaffet en skikkelig motstander.

Les også: - Min største kamp noensinne

- Da den argentinske jenta jeg egentlig skulle møte trakk seg, så var det ikke så mange alternativer. Alternativet var å møte et «ringvrak». Da sier det seg selv at jeg er veldig fornøyd med å møte Lauren fremfor et slaktoffer, sier hun til VG Nett.

I går ble det kjent at den svenske boksekometen blir hennes neste motstander under et stevne i tyske Rostock lørdag 30. oktober.

VG Debatt: Diskuter boksing her!

- Vi vil ha bra kamper for publikum og TV-seerne, det er ikke noe problem å motivere seg til denne kampen. Planen var å møte Laurén til neste år, men det er kanon å få den nå, sier hun.

Ikke tid til TV

VRAKET: Fredrik Skavlan. Foto: Scanpix

At den kommende motstanderen er svensk, har allerede fått mye oppmerksomhet. I dag har det blant annet kommet en invitasjon fra det norsk-svenske talkshowet «Skavlan».

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

- Det har vært en del tilbakemeldinger, ja. Fredrik Skavlan ville ha meg med i programmet sitt, men jeg må takke nei til alt opp mot kampen. Det er bare trening som gjelder, sier hun.

Drømmer fortsatt om Holm

Berlin blir basen til Brækhus frem til kampen som går i Rostock - en kort kjøretur unna. Mikaela Lauren bokset så sent som for tre uker siden da hun tok VM-tittelen til kvinnenes bokseforbund (WPBF). Brækhus er mester i WBC, WBA og WBO. Sist hun var i ringen var da Victoria Cisneros ble slått i mai.

Brækhus håper nå at en seier mot Laurén skal lede videre til en kamp mot Hollie «Hottie» Holm.

- Det er jo det store målet, men nå tenker jeg ikke lenger enn frem til møtet med Lauren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder