MMA-Meek med knockout-sjokk: – Fikk vist verden hvor god jeg er

Emil Weber «Valhalla» Meek (27) har knocket seg inn i verdenstoppen i MMA etter å ha knust brasilianske Rousimar Palhares (36) i løpet av 45 sekunder i Milano.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Seieren på Venator-stevnet i Italia er etter all sannsynlighet Meeks inngangsbillett til gigantorganisasjonen UFC.

– Jeg er helt tom nå. Jeg har ikke så mye å si, men jeg fikk vist verden hvor god jeg er. Det føles deilig, sier Meek til VG.

VGTV: Se knockouten her!

Han understreker hvor viktig det var å få støtten fra de norske supporterne, «Valhalla Army».

– Publikum var helt fantastisk, skryter den norske fighterstjernen før han må haste videre.

Weltervektoppgjøret, som også var en tittelkamp, mot Palhares endte på oppsiktsvekkende vis da nordmannen vant på knockout etter 45 sekunder av den første runden.

Forhåndsanalyse: Meek mot Palhares blir som VM-kampen mellom Norge og Brasil

SJOKKET OG GLEDEN: Emil Weber Meek knocker ut Rousimar Palhares (t.v.) og feirer seieren som en villmann oppe i buret. Foto: Kristian Skogmo

Det første halvminuttet foregikk stående uten at noen av fighterne traff noe spesielt, men så kastet Palhares seg inn for å få tak i venstrebenet til Meek. Nordmannen gikk resolutt til motangrep og traff Palhares med flere albuer og slag før dommeren helt korrekt stoppet kampen.

Palhares enorm favoritt

Palhares har en lang og solid karriere med blant annet 12 UFC-kamper.

Den brasilianske grappling-eksperten har fantastiske egenskaper på bakken, og var gigantfavoritt før møtet med Meek som hadde syv seirer og to tap i mindre organisasjoner før kveldens kamp.

Les også: MMA-Bergh tapte reality-kampen

Artikkelen fortsetter under bildet.

FEIRET MED FANSEN: Det eksploderte i den norske supporterleiren da Emil Weber Meek klinket til med knockoutseier i Milano. Foto: Kristian Skogmo

Det var den mindre organisasjonen Venator som satte opp kampen ettersom Palhares ikke har lov til å fighte flere store organisasjoner på grunn av gjentatte regelbrudd.

Advarer mot Meeks motstander: – Han er en notorisk juksemaker

– Dette er et sjokkerende resultat for Emil! Rousimar Palhares har fire seirer på rad, og to av dem er mot tidligere tittelutfordrere i UFC. Dette er et helt utrolig øyeblikk, og det ser du også på reaksjonen til Emil og de norske fansene tilstede, sier MMA-revyens redaktør Andreas Roaldsnes til VG.

Husker du? Ny UFC-bombe: Holm kvalt bevisstløs i tittelkampen

Enorme gledesscener

Meek eksploderte i glede da han skjønte at kampen var over, og etter å ha løpt rundt oppe i buret i pur glede feiret han med team-kamerater og fans i arenaen der det var et par tusen tilskuere. Til slutt satte den norske fighteren seg ned inntil burveggen og gråt noen gledestårer.

– Emil Meek slo nettopp en av de aller beste weltervekterne i verden. UFC er definitivt neste for Emil, legger Roaldsnes til.

Les også: For farlig for UFC - nå møter han norske Meek

Også lagkamerat i Frontline Academy, svensken Jack Hermansson, vant sin kamp på Venator-stevnet mot Ireneusz Choleva fra Polen. Det var Hermanssons åttende strake seier, og det er stor sannsynlighet for at også hna blir plukket opp av UFC snart.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ VIKINGTOKT: Emil Weber «Valhalla» Meek hadde fått med seg øksa oppe i buret da dommeren strakk armen hans i været som seierherre mot Rousimar Palhares (t.h.). Foto: Kristian SkogmoEn av USAs mest kjente MMA-journalister, Ariel Helwani, var blant dem som hyllet Meek etter kveldens seier:

Også Jake Shields, som tapte for Palhares i fjor høst og er en tidligere UFC-profil med over 143.000 følgere på Twitter fikk med seg kveldens sjokkseier.

MMA-legenden BJ Penn, med nesten en halv million følgere har også fått med seg Meeks fantastiske prestasjon:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder