OL-mesteren tok tittelen fra UFCs rekordmann

For ti år siden tok Henry Cejudo (31) OL-gull i bryting i Beijing. I natt ble han fluevektsmester i UFC, etter å ha slått «uslåelige» Demetrious Johnson (31).

Johnson, også kalt «Mighy Mouse» har vært fullstendig overlegen i UFCs laveste vektklasse. Han er den fighteren som har forsvart UFC-tittelen sin flest ganger i historien – 11 er tallet.

les også

Dillashaw knuste Garbrandt igjen: - Jeg er tidenes beste

Men mot Cejudo var det altså slutt.

Da de to møttes i Las Vegas i 2016, så vant Johnson på knockout i første runde. I Staples Center i Los Angeles, en kort rusletur unna Cejudos barndomshjem, fikk den tidligere stjernebryteren sin hevn.

Se opptak av nattens UFC-stevne på Viaplay Fighting.

les også

UFC-analyse: Ny tittelduell mellom erkerivalene

Det så stygt ut for Cejudo da han på merkelig vis fikk problemer med sin venstre ankel i første runde. Plutselig klarte han ikke å stå eller gå skikkelig, uten at Johnson hadde vært borti ham og forårsaket problemene.

UNG GULLVINNER: 19. august 2008 kunne 21 år gamle Henry Cejudo bite i gullmedaljen – som tidenes yngste amerikanske gullvinner i bryting. Foto: OLEG POPOV / Reuters

Cejudo klarte likevel å fullføre runden, og problemene forsvant tilsynelatende. Det ble en tett og herlig fight mellom de to som altså måtte pine seg inn under 57 kilosgrensen tidligere i helgen. Cejudo hadde den tøffeste jobben med å få til akkurat det, men utover i kampen kom han sterkere og sterkere.

31-åringen hadde også et par nedtagninger som var med på å vippe rundene i hans favør.

les også

Conor McGregor i tittelkamp den 6. oktober

Da poengene ble ropt opp etter fem runder, så hadde to av dommerne 48–47 i favør Cejudo. Han vant på «split decision», og fikk fortjent hyllest – også av Johnson som applauderte høflig.

– Fra OL-gull til UFC-mester. Jeg ble født her i Los Angeles, i en leilighet med to soverom. Så med hele mitt hjerte vil jeg takke fansen i California for støtten, sa Cejudo og utfordret umiddelbart vinneren av tittelkampen i bantamvekt – som ble avholdt rett etterpå.

Dermed kan det tyde på at det er duket for en «superfight» mellom Cejudo og TJ Dillashaw, som knocket ut Cody Garbrandt for andre gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder