Stjernemøtet mellom dronningen og tronarvingen

LOS ANGELES (VG) Søndag morgen bokser de hver sin kamp på stevnet i Los Angeles, men det er «duellen» Cecilia Brækhus (37) og Claressa Shields (23) som stjeler hele showet i oppkjøringen. Det kan ende med et gigantmøte i 2019.

 • Per Opsahl
 • Klaudia Lech (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

– Hvis hun vil møte meg i 154 (super weltervekt), så blir det den største kvinnekampen noensinne. Men det er en stor risiko for meg selv og for henne, sier Shields til VG.

les også

SE DIREKTE: Cecilia Brækhus mot Aleksandra Magdziak Lopes

Pluss content

Etter pressekonferansen på Sheraton Gateway Hotel, en kort joggetur fra flyplassen i Los Angeles, poserte Brækhus og Shields sammen på podiet.

Brækhus med sine fem VM-belter i weltervekt (66,7 kg), og Ring Magazines «pound for pound»-belte.

Vil du se Brækhus og Shields i aksjon søndag morgen må du ha VG+-abonnement - se her for mer informasjon.

les også

«Badstukaos» for Brækhus før innveiingen: – Krise

Shields med sine tre VM-belter i super mellomvekt og mellomvekt (72,6 kg). I tillegg hadde hun med seg OL-gullene hun sikret seg som 17-åring i London, og i Rio fire år senere.

På det ene av bildene VGs fotograf har tatt, viser de frem sine stoltheter mens Brækhus kaster et blikk bort på Shields’ OL-gull.

les også

Brækhus hedret i LA: – Det jeg opplever nå er enormt stort

– Det ser ut som om hun har lyst på OL-medaljene dine ...?

– Haha! Hun burde ikke ha det, egentlig. Du får mye mer penger og respekt som profesjonell, men å delta i OL er stort. Det er egentlig noe man opplever bare én gang i livet, men jeg fikk oppleve det to. Kanskje hun bare vil ta på dem like mye som jeg vil ta på Ring Magazine-beltet hennes, sier Shields fornøyd mens hun kikker på bildet og spør om vi ikke har et der hun smiler.

Cecilia Brækhus blir rørt og satt ut når hun får se bilde av seg selv med den unge amerikanske stjernen. – Det er et fantastisk bilde! Det er så mye historie her, at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, sier Brækhus. Foto: KLAUDIA LECH, VG

Rørt Brækhus

– Jeg synes hun ser skikkelig «badass» ut. Det er et fantastisk bilde! Det er så mye historie her, at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, sier Brækhus som blir litt satt ut når hun får se seg selv sammen med den unge, amerikanske stjernen.

– Det sier litt om hvilken tid vi kommer fra, for da jeg var amtørbokser fikk ikke kvinner lov til å delta i OL. Da Shields var amatør, så åpnet de endelig for kvinner i OL, og det var stort for oss alle. To gullmedaljer er enormt imponerende. Jeg skulle gjerne hatt et OL jeg også, men jeg fikk også oppleve mye, sier Brækhus som blant annet har VM-sølv som amatør.

les også

Supertalentet forklarer utbruddet mot Brækhus: – Det var så rart

37-åringen med 34 proffkamper, og bare seirer, stirrer på bildet.

– Jeg ble faktisk litt rørt nå. Det må rammes inn. Det er en av pionerene i kvinneboksing, og så er det fremtiden. To av de største stjernene. Punktum, sier Brækhus og legger til:

– Dronningen og arvtageren!

Storfavoritter i forskjellige kamper

Brækhus skal søndag morgen, norsk tid, forsvare sine VM-titler mot polsk-amerikanske Aleksandra Magdziak Lopes, men kamp hun er stor favoritt til å vinne.

Shields bokser to vektklasser over, og det ligger tre VM-belter i potten når belgiske Femke Hermans står i motsatt hjørne. Shields går sin åttende proffkamp, men er også storfavoritt. Hun er det soleklart største talentet i kvinneboksingen nå.

Brækhus svarer følgende på VGs spørsmål om det ikke er helt opplagt at det må bli en superfight mellom de to:

– Nå har jeg først en kamp, som jeg ikke tror blir like lett som en del andre gjør. Så får vi se. Claressa har heller ingen enkel kamp nå, og det blir litt av et stevne.

– Men personlighetene, historikken og beltene – en kamp mellom deg og Shields ville vel generert enormt med interesse?

– Det er klart det ville det. Vi får se etter kampene i helgen. Det handler litt om vekt også. Claressa er en stor jente, og jeg er litt liten i min vektklasse, så vi må finne ut av det. Det er mye som skal ordnes før en slik megakamp skal på plass, men det ville blitt stort, sier Brækhus.

les også

Brækhus om Hegerberg-episoden: – Noe vi må takle hver dag

Klarer ikke weltervekt

Shields har lenge vært klar på at hun gjerne går ned til super weltervekt, og at Brækhus kan møte henne der. 23-åringen spøkte tidligere i uken om at hun kunne klare weltervekt også, men at hun da måtte ofre rumpa si – det var uaktuelt fordi hun er så fornøyd med den.

– Vi får se hvor mye rumpa hennes er verdt, utbryter Brækhus og ler før hun henter seg inn:

– Nei, det ble veldig feil. Det viktigste er å få på plass noe der alle er fornøyde, sier Brækhus.

– Det handler om hvem som blir nummer en. Det er en posisjon hun har på papiret nå, så hun trenger egentlig ikke å risikere den. Men hvis hun virkelig vil avgjøre hvem som er best, så blir det nok en kamp mellom oss, sier Shields.

PS! Boksestevnet i Los Angeles vises direkte, og i opptak, for VG+-abonnenter. Shields går i ringen ca kl. 04.20, mens Brækhus bokser sin VM-kamp kl. 06.00.

Mer om

 1. Kampsport
 2. Boksing
 3. Cecilia Brækhus

Flere artikler

 1. Supertalentet forklarer utbruddet mot Brækhus: – Det var så rart

 2. Shields kopierte Brækhus med seier i natt: – Gi meg Cecilia Brækhus

 3. Brækhus svarer på utfordringen fra Shields: – Veldig interessert

 4. Legenden Roy Jones Jr. vil se Brækhus mot Shields

 5. Brækhus og Shields i full ordkrig: – Hun er en bølle

Fra andre aviser

 1. Brækhus svarer på utfordringen fra OL-mester

  Aftenposten
 2. Den amerikanske TV-gigantens spesielle tilbud sjokkerte Brækhus

  Aftenposten
 3. Brækhus vil bare møte de aller største

  Aftenposten
 4. Brækhus vil bare møte de aller største

  Bergens Tidende
 5. Den amerikanske TV-gigantens spesielle tilbud sjokkerte Brækhus

  Fædrelandsvennen
 6. Brækhus vil bare møte de aller største

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder