Skandalescener og arrestasjoner etter at Nurmagomedov knuste McGregor

Russiske Khabib Nurmagomedov (30) vant MMA-oppgjøret mot irske Conor McGregor (30), men skandalescenene etterpå kan få store konsekvenser. McGregor ble slått i ansiktet av en inntrenger i buret.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dette er det villeste jeg har sett i alle mine år som UFC-kommentator! Dette er en mørk dag for sporten. Det var en så stor kveld, en spektakulær seier for Khabib, og så skjer alt dette. Det er så utrolig skuffende, sa UFC-kommentator Joe Rogan mens Nurmagomedov ble fraktet ut – samtidig som rasende tilskuere kastet ting etter ham.

Rogan har holdt på siden 1997, og dette skulle være tidenes største MMA-oppgjør.

Se opptak av UFC-stevnet på Viaplay Fighting – McGregor entret buret omtrent kl. 06.30.

ESKORTERT UT: Her geleides Conor McGregor ut av arenaen etter at kaoset brøt ut. Foto: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Det mye omtalte bussangrepet i New York tidligere i år, har tydeligvis skapt et enormt hat mellom leirene til Nurmagomedov og McGregor.

Sistnevnte har fått fortjent mye kritikk, og episoden i New York er fortsatt ikke rettslig avgjort, men nå tok hatet altså en helt ny vending.

Youtube: Fra pressekonferansen i Las Vegas

For etter at Nurmagomedov hadde avgjort kampen i fjerde runde, ble det stygge scener igjen.

ANGREP MCGREGOR: Her blir Conor McGregor slått av en ukjent mann som hoppet inn i buret etter at Khabib Nurmagomedov hadde vunnet storkampen i Las Vegas. Foto: Viaplay Fighting

McGregor slått av inntrenger

Seierherren var rasende, hoppet over burveggen og angrep en person utenfor buret – trolig en i trenerteamet til McGregor ved navn Dillon Danis.

– At han hopper over og angriper noen blant publikum, det er så idiotisk, unødvendig og dumt etter en så spektakulær seier, sa Rogan.

– Tre av karene til Nurmagomedov er blitt arrestert, sa UFC-president Dana White rett etter at det verste kaoset var over.

– Jeg har snakket med Conor, men han er OK, forklarte White til Fox Sports.

McGregor skal likevel ikke ha ønsket å anmelde angriperne, og de er nå løslatt.

Til og med bokselegenden Mike Tyson synes skandalescenene fra Las Vegas ble i overkant:

STYGGE SCENER: Her havner Khabib Nurmagomedov i håndgemeng med Dillon Danis – en av trenerne til Conor McGregor. Foto: Viaplay Fighting

Rett etter Nurmagomedovs stunt, ble McGregor angrepet inne i buret av en ukjent mann. Han hoppet over veggen bak den intetanende superstjernen, før han begynte å slå.

Mannen er foreløpig ikke identifisert, men det hevdes at han er en del av teamet til Nurmagomedov, og skal være blant de arresterte.

Det har dukket opp mobilvideoer fra arenaen som viser at McGregor også var aktiv, og slo etter en ukjent mann i kaoset som oppsto i buret før han selv ble angrepet.

AVGJØRELSEN: Her har Conor McGregor nettopp «klappet ut», og dommer Herb Dean kaster seg inn for å stoppe Khabib Nurmagomedov. Foto: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fikk ikke beltet

Etterpå var Nurmagomedov rasende fordi han ikke fikk tittelbeltet sitt som bevis på at han fortsatt er mester i UFCs lettvektsklasse.

Den normalt sindige russeren virket ute av balanse da han diskuterte med UFC-president Dana White, som nektet å gi ham beltet.

– Det jeg tror kommer til å skje hvis jeg gir deg beltet nå, er at det blir kastet ting inn i buret fra tribunen og at flere blir skadet, sa White før Nurmagomedov ble geleidet ut til pipekonsert og utskjellinger fra sinte tilskuere.

– Dette kommer til å få store konsekvenser. Dette er fryktelig. Det Khabib har gjort her. Han kommer til å få bot, kanskje bli fratatt tittelen. Dette er ikke ferdig her, sa en opprørt kommentator Rogan.

Tidenes største MMA-kamp

SJANSELØS: Conor McGregor (t.v.) fikk ikke kampen mot Khabib Nurmagomedov inn i sitt spor. Her treffer han riktignok med et venstreslag. Foto: Stephen R. Sylvanie / X02835

Superstjernen McGregor, mannen som har gjort MMA-sporten til en verdensidrett, og ubeseirede Nurmagomedov møttes i buret i T-Mobile Arena i Las Vegas foran 20.000 tilskuere søndag morgen norsk tid.

Det er ventet å bli tidenes mest solgte MMA-oppgjør når det kommer til «pay-per-view»-salg i USA. Men nå blir det husket for helt andre ting.

McGregor ble rundjult av Nurmagomedov

Første runde foregikk på bakken i over fire minutter, og det var Nurmagomedov som kontrollerte iren hele tiden – dog uten å gjøre særlig skade.

Tidlig i andre runde ble det dramatisk, da Nurmagomedov traff med et høyre slag som rystet McGregor og sendte ham på rumpa.

Sistnevnte kom seg opp og svarte, men ble raskt tatt ned og kontrollert av russeren på bakken igjen.

Frustrerende for McGregor, og frustrerende for publikum. McGregor fikk enormt med juling Nurmagomedov, og så helt sjanseløs ut.

Men McGregor kom seg opp på slutten av runden – til stor jubel.

les også

McGregor-comeback i «tidenes MMA-oppgjør»: – Umulig å si hvem som vinner

I tredje runde virket begge fighterne slitne. Men kampen foregikk stående, og McGregor var langt mer komfortabel. Han forsvarte nedtakningsforsøket til Nurmagomedov etter halvannet minutt, og kampen virket plutselig mye mer åpen.

Til enorm jubel utvekslet de to slag mens de stirret hverandre i øynene. Bortsett fra noen få sekunder, foregikk runden stående.

Nurmagomedov var tydelig frustrert etter runden, fordi han mente McGregor holdt ham i hansken – noe som er ulovlig.

les også

UFC-analyse: McGregor «tilbake til røttene»

I den fjerde runden ble det avgjort. Da to minutter gjensto hadde Nurmagomedov ryggen til McGregor, og iren måtte tappe ut som følge av «neck crank». Da var det 1.57 igjen av runden.

Comeback

Det er snart to år siden Conor McGregor sist var i aksjon i MMA-buret. Da ble han den første til å ta tittelbelte i to vektklasser, etter å ha knust Eddie Alvarez i New York.

McGregor var også mannen som bidro til at den opphaussede kampen mot Floyd Mayweather ble tidenes mest lønnsomme bokseoppgjør i august i fjor.

McGregor-show både før, under og etter kampen – nå er han historisk

Dramatisk stevne

Det ble en rekke dramatiske kamper i Las Vegas i natt. I tungvektsduellen mellom Derrick Lewis og Aleksander Volkov, var det sistnevnte som gikk mot en klar poengseier – helt til Lewis vant på knockout sekunder før den tredje og siste runden var over.

AKROBATISK: En blodig Anthony Pettis prøver seg på et spektakulært spark mot Tony Ferguson. Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN

Og oppgjøret mellom Tony Ferguson og Anthony Pettis var en vill duell, før Pettis måtte gi seg før tredje runde på grunn av et brudd i høyrehånden.

Ferguson er nå nestemann i rekken som skal kjempe om lettvekt-tittelen i UFC. Det blir trolig mot Nurmagomedov.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder