UFC: Snart koker det i Stockholm: - Helt crazy

STOCKHOLM (VG) I natt kommer det til å ta helt av i Tele2 Arena i Stockholm når den svenske MMA-stjernen Alexander Gustafsson går kamp mot Anthony «Rumble» Johnson (30).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Jeg forventer at det blir utsolgt, og at det kommer rundt 30.000 mennesker. Det kommer til å bli stort – helt crazy, har Gustafsson sagt til VG i forkant av det som blir det UFC-stevnet i historien med nest flest tilskuere.

Nattens kamper går direkte på CMore Extreme og CSports fra kl. 02.00. Se hele kampoppsettet her.

Rekorden er fra 2011 da den kanadiske superstjernen Georges St-Pierre forsvarte tittelen sin mot Jake Shields foran 55.000 tilskuere i Toronto.

Det som gjør stevnet i Stockholm ekstra spesielt er at hovedkampen går midt på natten lokal tid for å være tilpasset amerikanske TV-seere.

Gustafsson har forberedt seg til kampen sammen med teamet sitt i San Diego, og etter at han ankom Sverige for noen dager siden har han fortsatt å trene midt på natten for å være best mulig forberedt.

Litt over midtnatt ble det vist bilder fra garderoben til Gustafsson på storskjerm, og et voldsomt jubelbrøl blant publikum nådde nydeligvis frem til 28-åringen som gliste bredt.

VG+: Les historien om Gustafsson som havnet i fengsel som tenåring og nå hylles han av Zlatan Ibrahimovic

Førsteutfordrer

Så gjenstår det å se om tilskuerne klarer å holde seg våkne helt til kl. 03.30 da Gustafsson etter planen entrer buret for å gå fem runder á fem minutter mot Johnson.

Gustafsson er for øyeblikket førsteutfordrer til lett tungvekt-mester Jon Jones som han tapte for i en legendarisk kamp i Canada i 2013. Det var det andre tapet i karrieren for Gustafsson som står med 16 seirer etter debuten i 2007.

Johnson er en meget farlig motstander, og for øyeblikket ranket to plasser bak Gustafsson. Han står med fire tap i karrieren, men 18 seirer og 12 av dem på knockout.

UFC-analyse: Total eufori eller total depresjon

ALT KLART: Slik ser det ut inne i Tele2 Arena bare noen timer før Alexander Gustafsson går kamp. Foto:Anders Kvaal,VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder