AVSLAPPET: Cecilia Brækhus vinker fra podiet etter å ha gjennomført innveiingen sammen med motstander Aleksandra Magdziak Lopes på Sheraton Gateway Hotel i Los Angeles. Foto: KLAUDIA LECH, VG

«Badstukaos» for Brækhus før innveiingen: – Krise

LOS ANGELES (VG) Cecilia Brækhus (37) fikk en ekstra stressende oppkjøring da hun ble vekket 05.00 fredag morgen med beskjed om at det ikke fantes badstue på Sheraton Gateway Hotel.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over ett år gammel

– Det var litt krise, for jeg hadde en drøy kilo jeg måtte kvitte meg med og planen var at det skulle gjøres i badstuen på hotellet på morgenen. Det gikk ikke helt etter planen, forteller Brækhus til VG etter innveiingsseansen fredag kveld, norsk tid.

les også

SE DIREKTE: Cecilia Brækhus mot Aleksandra Magdziak Lopes

Pluss content

37-åringen ler av det nå, men den norske boksedronningen er ikke kjent som noe A-menneske, så det å stå opp klokken fem om morgenen ble ikke tatt imot med stormende jubel.

– Vi fant en løsning på det, og dro på et treningssenter et stykke unna der det åpnet tidlig. Jeg ble kvitt den siste drøye kiloen, og klarte vekten, sier Brækhus.

les også

Brækhus hedret i LA: – Det jeg opplever nå er enormt stort

Hun snek seg noen gram under vektgrensen på 66,7 kilo, og er klar til sin 35. proffkamp, der hun er storfavoritt til å beholde alle VM-beltene og fortsatt være ubeseiret.

Polsk-amerikanske Aleksandra Magdziak (18 seirer, tre uavgjorte, fire tap) er motstander i kampen som vises direkte og i opptak for VG+-abonnenter søndag morgen.

– Hun kom veldig sent til innveiingen, og hadde nok større problemer enn meg. men hun er en stor, fysisk fighter som vil gi meg tøff kamp, mener Brækhus.

les også

Supertalentet forklarer utbruddet mot Brækhus: – Det var så rart

Søndag morgen, norsk tid, går hun hovedkampen på boksestevnet i Los Angeles som markerer slutten på storkanalen HBOs boksedekning i 45 år. Det er tre kvinnekamper på stevnet, noe som kan tolkes som et klart signal om at Brækhus og hennes kvinnelige boksekolleger er i ferd med å få en sterkere status.

les også

Brækhus om Hegerberg-episoden: – Noe vi må takle hver dag

Dobbel OL-mester, og allerede profesjonell verdensmester, Claressa Shields skal gå en av oppvarmingskampene for Brækhus. 23-åringen kjemper om tre VM-titler i mellomvekt mot belgiske Femnke Hermans.

Shields er ventet å gå i ringen rundt kl. 04.20 søndag morgen. Brækhus mot Lopes starter etter planen 06.00 på StubHub Center i Carson, Los Angeles.

Mer om

  1. Kampsport
  2. Boksing
  3. Cecilia Brækhus

Flere artikler

  1. Stjernemøtet mellom dronningen og tronarvingen

  2. Brækhus hedret i LA: – Det jeg opplever nå er enormt stort

  3. Brækhus trapper ned: – Kan gi meg med boksing nå – uten problemer

  4. Legenden Roy Jones Jr. vil se Brækhus mot Shields

  5. Brækhus med vekt-dilemma før nye kamper

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder