DØDE: John Klemetsen (venstre) døde fredag etter kreftsykdommen. Her er han sammen med sønnene Ole (midten) og Lille John etter Oles kamp mot Clinton Woods i 2000. Foto: Jan Johannessen

Lille John: - Pappa var ikke redd for noe

Fredag ettermiddag døde John Klemetsen 70 år gammel. Han orket ikke kampen mot prostatakreften lenger.

  • Klaus Eriksen
  • Sven Arne Buggeland

Artikkelen er over 11 år gammel

Les også:John Klemetsen er død

Ved 17.30-tiden fredag ettermiddag sovnet John Klemetsen - med sin kone Wenche ved sin side - inn på Stavanger universitetssykehus etter å ha kjempet mot kreften i mer enn fire år. Lille John (38), broren til bokseren Ole (37), satt hos sin pappa tidligere på dagen, og ved sykesengen sa John Klemetsen til sønnen at «dette er ikke noe liv for meg».

- Var han redd for smertene?

- Han var ikke redd for noe. Men han ville ikke ligge familien til byrde, være syk og pleietrengende. Og da hjertet hans stoppet, klarte han å lure smertene og nedverdigelsen, sier Lille John til VG fredag kveld.

Ole Klemetsen var i Spania i jobbærend da faren sovnet inn.

Den tidligere tungvektsbokseren Steffen Tangstad (49) og John Klemetsen har hatt mye med hverandre å gjøre de siste 14 årene. Tangstad har gått fra å være bokser, til å bli promotor og til å jobbe med boksing på TV, og i flere av disse rollene møtte han far og sønn Ole og ble godt kjent med begge.

Kjent gjennom Ole

BILDENEfra Klemetsens liv

- Jeg ble kjent med ham gjennom Ole i 1994, da Ole - eller jeg må nesten si begge to - ble profesjonelle. John var raus, morsom og sta. Og alltid når ting ble litt roligere sa John at «nå skal vi kose oss». Da var alt annet glemt, sier Tangstad til VG Nett.

VG-leser på diskusjonssiden:

Tangstad og John Klemetsen hadde sine feider opp gjennom årene ettersom de ofte satt på hver sin side av bordet i forskjellige forhandlingssituasjoner.

MANGE DUELLER: Steffen Tangstad husker duellene med John Klemetsen, men også at Klemetsen var opptatt av at de skulle hygge seg etterpå. Foto: Scanpix

- Men det løste seg alltid. Han sa at nå blåser vi i det, nå skal vi kose oss, sier Tangstad.

- Sjokkerende

Den tidligere utfordreren til tittelkamp i tungvekt (i 1986) husker godt forhandlingene de hadde mens hans selv jobbet med TV-rettighetene og John var manageren til sønnen Ole. Tangstad sier at John Klemetsen sto beinhardt på det han mente og ikke ville vike en millimeter. Men etterpå skulle de alltid hygge seg likevel.

Men ett av de sterkeste minnene fra «pappa Klemetsen» var for Tangstad det menneskelige.

- Han var raus på seg selv. Han ga alt av seg selv, og mange mente det var for mye. Men det skal han ha, sier Tangstad.

John Klemetsen etterlater seg kona Wenche og barna John, Ole og Tine. I tillegg fire barnebarn. Tangstad har skjønt en stund at det kom til å bli utrolig tøft å vinne denne kampen for John Klemetsen, men likevel kom beskjeden veldig overraskende på ham. Tangstad fikk vite det en halv time før VG Nett pratet med ham fredag kveld.

- Det lå vel litt i kortene. Det er fryktelig mange som dør av kreft, men det er like sjokkerende når det først skjer. Det kom veldig brått selv om han har vært syk lenge, sier Tangstad.

Flere artikler

  1. John Klemetsen er død

  2. Hjem i sorg

  3. Klemetsen beskriver Hansvoll-tapet som en befrielse

  4. Ole Klemetsen blir pappa - igjen

  5. Ole «Lukkøye» Klemetsen om Muhammad Ali : – Som å miste et familiemedlem

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder