VIKTIG SEIER: Alexander Gustafsson strekker armene i været etter den viktige seieren i Hamburg i kveld. Foto: Viaplay

Den svenske UFC-stjernen med overlegen poengseier

Alexander Gustafsson (29) fikk problemer stående mot Jan Blachowicz (33), men da han tok polakken ned på bakken ble det en blodig overkjøring i Hamburg.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Gustafsson fylte for halvannet år siden arenaen i Stockholm med 30.000 tilskuere midt på natten, og har ved to anledninger vært ekstremt nær å ta tittelen i lett tungvekt. Men etter å ha tapt tre av sine fire siste kamper hadde den svenske presset på seg før kveldens oppgjør i Hamburg.

UFC-analyse: Showcase eller katastrofe for Gustafsson

29-åringen var storfavoritt mot Blachowicz, men den polske motstanderen gikk offensivt til verks og traff godt med flere slag. Såpass godt at den normalt slagsterke Gustafsson bestemte seg for å ta kampen til bakken.

Der dominerte han stort i slutten av første runde, og mesteparten av den andre. Gustafsson hadde også stort sett kontroll i tredje og siste runde.

Se kveldens stevne i opptak på Viaplay. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Blachowicz ble såpass rammet av flere solide albuer at han blødde kraftig, og med Gustafsson over seg fikk han bokstavelig talt en tung aften på jobben.

TØFT OG BLODIG: Alexander «The Mauler» Gustafsson brukte alle midler mot Jan Blachowicz. Foto: Axel Heimken AP

– Jeg visste at han er en god stående fighter og at han ønsket å avslutte kampen tidlig, så jeg benyttet meg av mulighetene til å ta ham ned, sa en fornøyd Gustafsson da han ble intervjuet oppe i buret etter sin 17. seier på 21 profesjonelle MMA-kamper.

Les også: Solid debut av «norske» Hermansson

Alle de tre dommerne hadde poengseieren med 20-17 i favør Gustafsson som muligens får sin tredje tittelsjanse om ikke så altfor lenge.

– Jeg er overrasket over at Gustafsson ikke var overlegen stående, men måtte ta kampen til bakken og sikre en seier gjennom ground and pound, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

– Tror du Gustafsson får en toppkamp nå, eller blir han testet mot antatt svakere motstand flere ganger?

DOMINERTE PÅ TOPP: Alexander Gustafsson tok grep da han fikk problemer stående. Store deler av kampen foregikk på bakken med svensken øverst. Foto: Viaplay

– Det spørs hvordan resten av divisjonen ser ut fremover. Dersom Jon Jones kommer tilbake kan ting bli komplisert. Jeg tror han blir matchet mot Glover Teixeira. De to skulle møtes tidligere, men kampen falt gjennom grunnet skade for Teixeira. Det er kampen som på ekte vil avgjøre om «Gus» har det som trengs for å beholde plassen sin og kjempe om tittelen, sier Roaldsnes.

Husker du? Gustafsson knocket ut på hjemmebane - brast i gråt

Brutal knockout

Det er for øyeblikket Daniel Cormier som er tittelholder i lett tungvekt. Han skulle etter planen møte Jon Jones i juli, men endte opp med en ikke-tittelkamp mot Anderson Silva som han vant enkelt.

Det ble en variabel aften for de skandinaviske fighterne i kveldens UFC-stevne i Hamburg. Den svensk-norske fighteren Jack Hermansson debuterte med en imponerende poengseier, mens danske Nicolas Dalby ble knust på poeng mot Peter Sabotta. Svenske Ilir Latifi ble brutalt knocket ut av Ryan Bader.

I hovedkampen vant Josh Barnett mot Andrei Arlovski med en «rear naked choke» i tredje runde.

Se kveldens stevne i opptak på Viaplay. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder