TØFFINF: Tyson Fury langer ut mot Vladimir Klitsjko under duellen i Esprit Arena i Dusseldorf i slutten av november.
TØFFINF: Tyson Fury langer ut mot Vladimir Klitsjko under duellen i Esprit Arena i Dusseldorf i slutten av november. Foto: Kai Pfaffenbach , Reuters

Tyson Fury i homobråk

Etterforskes av engelsk politi for hatkriminalitet

KAMPSPORT

Kontroversielle Tyson Fury (27) er i trøbbel på ny. Nå ser politiet i England nærmere på hans uttalelser om homofili i en avis i forkant av tittelkampen mot Vladimir Klitsjko.

Publisert:

Samme dag som det ble kjent at Tyson Fury strippes for VM-tittelen, melder nyhetsbyrået AP at bokseren er rapportert inn til politiet for såkalt «hatkriminalitet».

De skal nå etterforske hans kommentarer om homoseksualitet i en avis dagen før duellen mot Vladimir Klitsjko.

Tyson Fury: – Hvorfor gjør de ikke doping helt lovlig?

Politiet i Greater Manchester bekrefter at de har mottatt en rapport på Furys uttalelser i et intervju 28. november. Katolikken skal der ha sagt at «blant noe av det som må skje før djevelen kan komme hjem, er at homofili blir lovlig i alle land».

– Vi tar alle beskyldninger om «hatkriminalitet» ekstremt seriøst, sier en talsmann for politiet i Manchester.

100.000 stemmer

I forkant av tittelkampen mot Klitsjko i Düsseldorf, var Fury også ute med kritiske uttalelser om abort og langet i tillegg ut om at doping burde vært tillatt i all idrett for å gjøre det hele «mest mulig rettferdig».

Da Fury snakket om den britiske friidrettsutøveren Jessica Ennis-Hill i et intervju ble han sitert på at «en kvinnes beste plass er på kjøkkenet eller på ryggen». Det førte til at over 100.000 stemte for at bokseren ikke lenger burde være en kandidat til «årets sportspersonlighet» i BBC.

Det har likevel foreløpig ikke skjedd.

Tidligere tirsdag ble det kjent at IBF ikke vil godkjenne returkampen briten har avtalt med Klitsjko. Dermed står Fury, som sang Aerosmith-hiten «I don't want to miss a thing» ringen etter tittelkampen, tilbake med bare to, og ikke tre, titler.

Forandrer seg ikke

Tilbake i 2012 fikk han rundt 30.000 kroner i bot for et verbalt utbrudd der han blant annet omtalte to boksekolleger fra England som «homofile elskere».

To dager etter seieren over Klitsjko spurte nyhetsbyrået AP Fury om han burde holde flere av sine kontroversielle meninger for seg selv.

– Mesteren skal ikke forandre seg, var svaret.

– Nå skal vi ikke fremstille meg som en ond person som hater homofile. Jeg hater ingen. Jeg kan faktisk si jeg ikke hater noen, sa Fury til BBC mandag.

Klitsjko før tittelkampen: – Jeg skal hjelpe ham med å få jobb som klovn

Her kan du lese mer om