Brækhus om fremtiden: – Sitter med alle de gode kortene på hånda

MELSOMVIK (VG) Fortsatt stinn av belter og selvtillit
forteller Cecilia Brækhus (36) om planene og drømmene for 2018.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Seieren på teknisk knockout i sjette runde mot Mikaela Laurén lørdag kveld var som hun lovet, og som folk forventet. 32 seirer av like mange mulige gjør henne til verdens ubestridt beste kvinnebokser uansett vektklasse.

– Jeg har fortsatt alle beltene, og jeg sitter med alle de gode kortene på hånda, sier Brækhus fornøyd.

VGTV: Se knockout-seieren mot Laurén her!

Hun understreket overfor VG i går at hun er klar for å bokse flere kamper i Norge, til tross for alle problemene de siste ukene, men at utlandet også frister.

TV-avtalen med Viasat/MTG har gått ut, og sammen med samarbeidspartner IMG skal Team Brækhus i forhandlinger om en ny. Viasat virker for øyeblikket å være eneste aktuelle alternativ.

Det store spørsmålet er uansett hvem Brækhus kommer til å møte i sine neste kamper.

– Det blir uansett ikke noe før 2018, men da blir det nok et par kamper, sier Brækhus og smiler lurt.

Brækhus mener hun traff med sitt beste slag noensinne da Laurén ble knust på teknisk knockout i sjette runde.

Nå venter det nye utfordringer. De heteste navnene har florert lenge, og den brasiliansk-amerikanske MMA-utøveren Cris Cyborg har sammen med amerikanske Layla McCarter toppet listen.

Les også: Brækhus knuste Laurén: – Jeg lovet knockout, og holder det jeg lover

Sistnevnte var da også kjapt ute med en hilsen til Brækhus via VG i natt etter at resultatet mellom Brækhus og Laurén var klart:

– Jeg vil gratulere Cecilia med seieren. Hun hadde slått motstanderen enkelt før, så dette var lett å forutse. Det er bare én kamp som gjelder, og hun vet det. Jeg håper det skjer snart, for jeg er lei av å vente, skriver McCarter til VG.

– Hun er en av flere aktuelle. Før kampen i helgen så har jeg uttrykt mine ønsker, og fisket litt. Det er først nå vi skal begynne å rette oss inn mer konkret, sier Brækhus og redegjør for de mest aktuelle navnene:

Layla McCarter, 38 år fra USA:

Har vært proffbokser i over 19 år, og står med 39 seirer og 13 tap. Mange av tapene har kommet i «feil» vektklasser tidlig i karrieren. Hun har ikke tapt en kamp de siste ti årene.

RUTINERT: Layla McCarter har bokset i mange år, og er bosatt i Las Vegas. Her avbildet før en kamp i 2015. Foto: David Becker AFP

Brækhus: – Layla er en god, teknisk veteran. Dessverre litt vanskelig å «selge», for hun er litt sær og har en spesiell manager. Men hun er under Mayweather Promotions, og det gjør ting lettere. Hun er ikke et navn i Europa, så en kamp mot henne må bli Las Vegas.

Cris Cyborg, 32 år fra Brasil/USA:

MMA-utøveren har vært utilnærmelig i buret, og vunnet svært mange kamper på knockout. Hun har også uttrykt et ønske om å prøve seg i boksekamp. Hun går sin siste kontraktfestede MMA-kamp i desember, trolig mot den gamle bokseren Holly Holm.

HAR KNOCKOUTKRAFT: MMA-utøver Cris Cyborg jubler etter seieren mot Tonya Evinger i MMA-buret i juli. Cyborg har vist interesse for å bokse mot Cecilia Brækhus. Foto: Sean M. Haffey AFP

Brækhus: – Hun er så spennende! Jeg drømmer om å lage en kvinnelig utgave av Mayweather mot McGregor. IMG som jeg samarbeider eier jo hele UFC, og de er optimistiske. Vi kan fylle Telenor Arena, eller en arena i USA eller Brasil. Det ville vært en global greie, og et sirkus av en annen verden.

Claressa Shields, 22 år fra USA:

Olympisk mester i boksing i 2012 og 2016. Ble proff i fjor, og har vunnet alle sine fire kamper – to på knockout. Er allerede verdensmester i super mellomvekt – tre vektklasser over Brækhus.

UNG VERDENSMESTER: Claressa Shields slo nylig Nikki Adler i en VM-kamp i USA. Fra før har Shields to OL-gull. Foto: Carlos Osorio AP

Brækhus: – Claressa er ung og veldig opp og ned i signalene om hun ønsker kamp. Det er vanskelig å forhandle når det varierer sånn. Det virker litt for ustabilt. Hun er nok den tøffeste jeg kan møte, men det er nok på grunn av størrelsen, for hun har ikke helt overbevist som proffbokser ennå.

Christina Hammer, 27 år fra Tyskland:

Har 21 seirer (9 knockout) og null tap i mellomvekt, to klasser over Brækhus. Tapte egentlig på knockout mot Anne Sophie Mathis, men kampen ble omgjort til «no contest».

VIRKER LUNKEN: Christina Hammer, som her hilser på Claressa Shields (t.v.) har signalisert at hun ikke er veldig interessert i å møte Cecilia Brækhus. Foto: Carlos Osorio AP

Brækhus: – Vi har vært i dialog med henne før, og hun er rimelig uinteressert. Hun ble knocket av Mathis som jeg har slått to ganger, og hun gikk ti runder med Laurén. Vi kommer nok til å gi henne et tilbud på et tidspunkt, men hun virker lunken.

Hanna Gabriels, 34 år fra Costa Rica:

18 seirer (11 knockout) og ett tap. Var aktuell for noen år siden, men slet med skader. Er tilbake for fullt nå, og vant nylig mot Oxandia Castillo på poeng.

VANT NYLIG: Hanna Gabriels takker publikum etter seieren mot Oxandia Castillo 13. oktober. Foto: Ezequiel Becerra AFP

Brækhus: – Hun slo jo nettopp Castillo, og det overrasket meg litt. Hun har takket nei til kamp tidligere, men er absolutt med i vurderingen. Og så er hun stor i Latin-Amerika.

Les også

 1. Brækhus klar for nye runder i Norge: – Har fått kjeft hele livet mitt

  MELSOMVIK (VG) Cecilia Brækhus (36) er fortsatt kamplysten i dobbelt forstand.
 2. Brækhus om stjernetreffet: – Mitt beste slag noensinne

  MELSOMVIK (VG) En allerede fornøyd Cecilia Brækhus (36) lyste opp da VG i natt viste henne TV-bildene av slagene som…
 3. Brækhus knuste Laurén: – Jeg lovet knockout, og holder det jeg lover

  MELSOMVIK/OSLO (VG) Storfavoritt Cecilia Brækhus (36) forsvarte VM-beltene etter å ha vunnet på teknisk knockout mot…
 4. Thanderz sikret EM-tittelen: – Det ble en krig

  Norsk-spanske Katharina Thanderz (29) holdt stand i ti tøffe runder, og kunne til slutt juble for EM-beltet i super…
 5. Bokseekspert: Dette er de aller beste kampene til Cecilia Brækhus

  MELSOMVIK (VG) Ubeseirede Cecilia Brækhus (36) går sin 32. proffkamp lørdag kveld.
 6. Brækhus-stevnet kan gå ni millioner kroner i minus

  TØNSBERG (VG) Den fjerde boksekampen til Cecilia Brækhus (36) på norsk jord er i ferd med å bli et mareritt for…
 7. Brækhus overrasket av Laurén-kyss: – Jeg lover at det ikke blir kyssing i ringen

  OSLO (VG) Mandag kysset Mikaela Laurén (41) Cecilia Brækhus (36) på munnen.
 8. Glisne tribuner venter Brækhus - og stjernestemmen blir hjemme

  Noen få dager før Cecilia Brækhus (36) møter Mikaela Laurén (41) til boksekamp i Melsomvik er få billetter solgt.
 9. Brækhus om skadesmell: – Klarte
  ikke å dra hoften på plass selv

  For tre uker siden kunne ikke Cecilia Brækhus (36) gå normalt, og bokseoppgjøret mot Mikaela Laurén (41) hang i en tynn…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder