GÅR MOT SVENSK DUELL: Cecilia Brækhus (34), som her veier inn før møtet med Chris Namus (29) i februar, kan komme til å møte svenske Mikaela Laurén til høsten. Det er i alle fall VG-lesernes foreløpige ønskemotstander. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Laurén ligger best an til å møte Brækhus: – Skal bevise at Norge er Sveriges lillebror

Cecilia Brækhus (34) har bedt VGs lesere om hjelp til å finne ut hvem hun bør møte i sin neste kamp. Foreløpig er det svenske Mikaela Laurén (40) som leder.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er ikke overrasket over at det er Lauren som leder. Hele Norge og halve Sverige synes det er på tide at jeg stopper munnen hennes, sier Brækhus til VG.

Det var i forrige uke at Brækhus selv lanserte fem aktuelle motstandere til det hun håper skal bli hennes første kampen på norsk jord. Da må i så fall søknaden som nå er inne til behandling i «knockoutnemda» gå igjennom.

– Hvis Norge fortsatt vil ha en verdensmester å være stolt av, så bør de ikke stemme på meg som Cecilias neste motstander. Jeg kommer til å spise opp hennes ufødte barn, og nok en gang bevise at Norge er Sveriges lillebror.

– Hva mener du med å «spise opp hennes ufødte barn» - det er vel ganske drøyt å si?

– Det er smerten hun kommer til å føle både psykisk og fysisk, sa Lauren til VG da avstemningen ble lansert.

Les også: Hagen møter ubeseiret tysker

SUGEN PÅ DUELL: Mikaela Lauren har lenge ønsket å møte Cecilia Brækhus. Foto: Privat

Flere tusen VG-lesere har avgitt sin stemme, og det kan avsløres at svenske Laurén leder foran den franske knockoutmaskingen Anne Sophie Mathis, og tyske Christina Hammer.

– Det er herlig å høre at jeg leder. Jeg ser virkelig frem til å få denne returkampen, og lover at vi skal by på et show som det norske og svenske folket aldri kommer til å glemme, sier Laurén til VG.

Brækhus slår tilbake mot dopingpåstander

Hun tapte på knockout for Brækhus i 2010, men har siden den gang sparret mange timer med den norske boksedronningen. I tillegg har hun skaffet seg masse rutine, og har en VM-tittel i vektklassen over der Brækhus har fire store VM-titler.

VGTV: Her slår Brækhus knockout på svensken

– Jeg skal først gi Cecilia en skikkelig beskjed om stykeforholdet i form av at jeg skal knocke ut Ivana Habazin 23. april, sier Laurén.

Hun forsvarer tittelen sin mot den kroatiske bokseren som tapte på poeng mot Brækhus i 2014.

– Hva sier du til at Brækhus mener halve Sverige vil hun skal stoppe munnen din?

– Det er hennes arrogante og selvsikre glis jeg vil få stoppet. Ingen er uslåelig - og definitivt ikke Cecilia, sier Lauren.

Du kan avgi din stemme i en uke til:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder