SUPERSTJERNER: Conor McGregor og Floyd Mayweather er superstjerner i kampsportverdenen. Foto: AP / AFP Innfelt: INSTAGRAM

Annonserer McGregor superkampen mot Mayweather her?

Mayweather natt til søndag norsk tid: - Kanskje er det ikke bare rykter

MMA-stjernen Conor McGregor tar til Instagram for å sette fart på ryktene om at han skal møte den ubeseirede bokseren Floyd Mayweather jr.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det kan se ut som om Conor McGregor langt på vei har bekreftet ryktene som har svirret i det siste: at MMA-stjernen skal gå i ringen mot Floyd Mayweather jr., som egentlig har lagt hanskene på hylla.

BAKGRUNN: Hevder Mayweather skal bokse mot McGregor

På sin Instagram- og Facebook-profil har nemlig McGregor lagt ut et bilde av de to stående med ansiktene mot hverandre, med den simple bildeteksten «MMA vs boksing».

Ingen kamp er ennå bekreftet og tidfestet, og Floyd Mayweather har i skrivende stund heller ikke tydd til sosiale medier slik McGregor har, men natt til søndag norsk tid, i forkant av kampen mellom Canelo Alvarez og Amir Khan, ble Mayweather spurt om muligheten for at han kunne gå i ringen mot en ikke navngitt MMA-stjerne.

– Det er mulig. Ryktene dere alle hører, er rykter jeg har startet. Kanskje er det ikke bare rykter. Kryss fingrene, det kan bli en bokser mot en MMA-utøver, sa han ifølge nettstedet Sportsjoe.

Det var britiske The Sun som tidligere i uken kom med nyheten om at en storkamp mellom MMA-stjerne Conor McGregor og den ubeseirede bokseren Floyd Mayweather jr. - som egentlig har lagt opp - var på trappene.

Avisen skrev at det lå an til å bli en kamp mellom de to kamphanene i Las Vegas i sommer - og at kampen kom til å bli en boksekamp. Det vil i så fall være proffdebuten til McGregor, og det mot en av tidenes beste boksere.

Den britiske tabloidavisen omtalte sin egen artikkel som «world exclusive», og Mayweather - med kallenavnet «Money» - skal tjene 100 millioner pund. Etter dagens kurs er det 1,2 milliarder kroner. McGregors «purse» skal være rundt 80 millioner kroner.

– Boksing og MMA er bransjer der ingenting overrasker. Spesielt ikke med to særegne typer som Mayweather og McGregor. Er det noen som kan få til dette, så er det dem, sa Viasats bokseekspert Thomas Hansvoll til VG da.

– Det høres sykt ut i utgangspunktet, men dette er en kamp det blir interesse rundt, og da har den i prinsippet livets rett, la Hansvoll til.

CONOR McGREGOR: - Jeg legger opp

TO DAGER SENERE: - Jeg har ikke lagt opp

Amerikanske Mayweather bokset sin siste kamp i september i fjor, og hevdet at han ville legge opp etter å ha tatt sin 49. seier av like mange mulige som proff. Han har tjent enorme pengesummer i løpet av karrieren, og flere ganger toppet listen over verdens best betalte idrettsutøvere. I fjor bokset han også tidenes mest innbringende kamp da han vant på poeng mot Mayy Pacquiao.

Irske McGregor har på kort tid blitt MMA-sportens største stjerne. Mye på grunn av prestasjonene i buret, men også fordi han har et vesen som skaper enorm interesse rundt kampene hans.

Litt av magien forsvant da han nylig tapte for Nate Diaz, men McGregor har fått svært mye omtale de siste ukene på grunn av den pågående konflikten med UFC som førte til at han ble fjernet fra jubileumsstevnet «UFC 200» i Las Vegas 9. juli.

BRÅKET FORTSETTER: Nekter å møte noen andre enn McGregor

MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, tviler imidlertid på at kampen blir noe av.

– I utgangspunktet har UFC alle rettigheter når det gjelder når og hvor McGregor konkurrerer. Det at det er snakk om en boksekamp endrer ikke på det. Det kan være en fortsettelse av maktkampen mellom UFC og McGregor. Det er veldig små sjanser for at denne matchingen kan ha noen rot i virkeligheten uten at UFC er med på det, til tross for riften mellom dem, sa Roaldsnes til VG tidligere i uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder