KONG KNOCKOUT: Mark Hunt topper VG og MMA-Revyens liste over de beste knockoutene så langt i 2014. I natt har han sjansen til å knocke ut sin egen topplassering. Foto:Mark Kolbe,Getty Images

Her er de beste UFC-knockoutene i UFC 2014

MMA-Revyen har på oppdrag fra VG plukket ut de råeste og beste knockoutene i UFC så langt i 2014, og herremannen som topper lista skal for sikkerhets skyld i aksjon igjen i natt...

Artikkelen er over fem år gammel

Lista er utarbeideet av MMA-Revyens redaktør Andreas Roaldsnes.

Les også: MMA-analyse: Norske Mohsen i tittelkamp mot ubeseiret danske og se kampen direkte på Viaplay i kveld fra kl. 19.00.

Hva skal til for å havne på MMA-Revyens toppliste over de beste knockoutene i 2014?

En knockout er en blanding av prestasjon, estetikk og en erklæring. Prestasjonen er ved første øyekast åpenbar - en motstander i bakken, separert fra sine sanser.

Deretter blir den kanskje avfeid. Et «lucky punch», som de sier. Prestasjonen er med andre ord så åpenbar at den kan bli forbigått som en unntakstilstand. Likevel, knockouten er en kunst. Det er også derfor så mange går igjen på listene som produseres over beste knockouter, og trosser teoriene om et heldig treff.

En prestasjon er også relativ. En knockout, ja, men over hvem? En knockout over en likeverdig motstander på et høyt nivå er en erklæring. Ikke bare viste den ene utøveren seg å være bedre enn motstanderen, men så mye bedre. En slik avslutning på en kamp skiller deg ut fra røkla og sender deg opp i rankingen. Avslutningen setter et utropstegn bak prestasjonen.

Estetikken i en knockout er unektelig. Kampens dramatikk får et klimaks. Ofte ser vi teknikker utøvd i sin reneste form, med full effekt og åpenbare konsekvenser, andre ganger er knockouten et bevis på hvor viktige millimeteren er i MMA og minner oss om kaoset i det hele.

Listen over de ti beste knockoutene i UFC så langt i år skal fylle alle disse kriteriene, og kongen som regjerer lista så langt i år, er ingen andre enn Mark Hunt som for øvrig skal bryne seg mot Fabricio Werdum i Mexico City i natt.

UFC-analyse: Knockoutkongen mot BJJ-eksperten

De beste knockoutene så langt i 2014:

1. Mark Hunt mot Roy Nelson, UFC Fight Night 52

NÅDELØS: Mark Hun er en av de virkelig tøffe gutta i tungvektdivisjonen. Her er han i aksjon mot Antonio Silva i 2013. Foto:Chris Hyde,Getty Images

MarkHunt er en «knockout-artist» av høyeste klasse , og han rager på topp i denne listen av de beste knockouts for 2014. Hunt er en kickbokser fra den gamle skolen, mest kjent for sine seire der han knocker ut motstanderen og spaserer rolig bort - walk off K.O-style .

Hunts kamp mot Roy Nelson var en kamp der to veldig like evner skulle testes. Både Nelson og Hunt har vist seg nærmest umulige å knocke ut - en sjelden evne i UFCs tungvektdivisjon - og begge har noen av de hardeste slagene i verden.

Da Hunt møtte Roy Nelson hadde aldri Nelson blitt knocket ut i UFC, tross flere forsøk fra divisjonens beste menn. Det var en slags kamp om tittelen som knockoutkonge, og Roy Nelson tapte på spektakulært vis.

Youtube: Se den spektakulære knockouten her

2. Ronda Rousey mot Alexis Davis, UFC 175

Ronda Rousey er en av UFCs største stjerner. Hun er kontroversiell, pen og dominant i oktagonet. Så langt i karrieren har hun bare hatt noen minutter med reell motstand mot alle utfordrerne i UFCs bantamvektdivisjon for kvinner, og stort sett kjørt over det meste. Hennes seier mot Alexis Davis på UFC 175 understreket atter en gang dette. Dominansen som demonstreres - ikke minst i en tittelkamp - gjør Rousey fortjent til andreplass så langt i år.

VG-artikkel: Avgjorde tittelkampen på 16 sekunder

Youtube: Se Rouseys nådeløse angrep her, og her er en GIF av knockouten

UBESEIRET: Ronda Rousey stråler etter å ha banket Alexis Davis i løpet av noen få sekunder. Foto:Stephen R. Sylvanie,Reuters3. Andrei Arlovski mot Antonio Silva, UFC Fight Night 51

TILBAKE MED ET BRAK: Andrei Arlovski har gjort seg bemerket etter returen i UFC. Foto:Jonathan Hayward,AP

Andrei Arlovski kom tilbake til UFCs tungvektdivisjon i år i en skuffende debut mot Brendan Schaub. Ingen av fighterne fikk vist særlig av hva de var gode for, og da Arlovski senere ble booket inn mot tidligere tittelutfordrer Antonio «Bigfoot» Silva, som han til og med hadde et tap for, så var det få som ga han en sjanse.

Det viste seg at Arlovski hadde noe i konkurransen å gjøre, og stilnet hjemmepublikummet i Brasil med en førsterundes knockout av Silva, og en noe for sexy dans etterpå . Siden er Arlovski gått fra å være en gammel og forbigått helt fra UFCs formative år, til en mann man må regne med i tittelbildet i 2014.

Det er merkelig hva en knockout kan gjøre.

Se GIF av knockouten her

4. Donald Cerrone mot Adriano Martins, UFC on FOX 10

KNOCKOUT-COWBOY: Donald Cerrone er en av UFCs store stjerner. Foto:,

Donald «Cowboy» Cerrone er en publikumsfavoritt i UFC. Når han ikke leker seg på wakeboard i innsjøer, rir på okser i arenaer eller er på jakt, går han sannsynligvis en kamp i verdens ledende MMA-organisasjon.

«Cowboys» knockout over Adriano Martins var seier nummer to i en seiersrekke på fem i UFCs tøffeste divisjon, lettvekt. «Cowboys» momentum er langt tyngre enn andres på grunn av hans klokkerene knockout av eksempelvis Adriano Martins.

Rent, hardt og perfekt - både teknisk og estetisk en av verdens beste knockouts.

UFC: Se den kontante knockouten her

5. Dominick Cruz mot Takeya Mizugaki, UFC 178

KORT PROSESS: Dominick Cruz brukte ikke lang tid på å markere seg etter lang tid borte fra UFC-buret. Takeya Mizugaki ble et hjelpeløst offer. Foto:Stephen R. Sylvanie,Reuters

Dominick Cruz har vært skadet i tre år. Han var i utgangspunktet UFCs bantamvektmester, men da han gjentatte ganger ikke kunne møte til kamp ble interimbeltet opprettet og forsvart av Renan Barao gjentatte ganger.

Etterhvert var UFC tvunget til å ta fra Cruz beltet på grunn av inaktivitet. Cruz har siden vært på sidelinjen og gjort hva han kan for å komme tilbake til kampklar status. Fans og media var usikker på om han i det hele tatt hadde det som skulle til for å konkurrere med toppen når han skulle komme tilbake mot Takeya Mizugaki, som var rangert i toppen av divisjonen.

Cruz kom så med sin erklæring og avsluttet Mizugaki på spektakulært vis.

Youtube: Dette er et av tidenes comeback i UFC-historien

MMA-Revyen har plukket ut fem spektakulære knockouter til - deriblant en nordmann utenfor UFC - sjekk hele lista her!Les også

 1. Hyllet etter «syk» tungvektkamp - nå er han dopingtatt

  MMA-stjernen Antonio «Bigfoot» Silva (34) er utestengt av UFC i ni måneder etter å ha blitt tatt med for høye…
 2. UFC-legende knocket ut etter 34 sekunder

  Mauricio «Shogun» Rua (32) gikk bokstavelig talt på en…
 3. UFC-analyse: Knockoutkongen møter BJJ-eksperten

  Kulthelten Mark Hunt (40) er mannen UFC-ledelsen ville betale for å bli kvitt.
 4. Ydmyket UFC-stjerne med enarmet «giljotin»

  UFC-oppgjøret mellom den britiske bråkebøtta Michael Bisping (35) og amerikanske Luke Rockhold (30) ble en solid…
 5. UFC-sjef: - Den sykeste tungvektkampen noensinne

  MMA-stjernene Antonio «Bigfoot» Silva (34) og Mark Hunt (39) leverte en forrykende kamp i Brisbane i helgen.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. Stoppet UFC-kampen etter vanvittig slagserie

 2. UFC: De beste submission-seirene i 2014

 3. UFC-analyse: Veteranmøtet markerer et oppgjør med dopingkulturen

 4. UFC-analyse: Kan revansjere legendeknockouten etter åtte år

 5. UFC: Knust i møtet med mesteren

 6. UFC-Teixeira etter skjebnekampen: – Jeg er tilbake

Fra andre aviser

 1. Kulturprisen til «Mr. Kvinesdal karateklubb»

  Fædrelandsvennen
 2. Sørlending vant historisk gullmedalje i thaiboksing

  Fædrelandsvennen
 3. Terje Årdal med historisk karatebragd

  Fædrelandsvennen
 4. Fikk sortbeltedrømmen oppfylt

  Fædrelandsvennen
 5. Rekordstor julehilsen fra Lista karateklubb

  Fædrelandsvennen
 6. Sikret bronsemedaljer i judo-NM

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder