FIRE STRAKE: Alistair Overeem har i tur og orden slått Stefan Struve, Roy Nelson og Junor Dos Santos. På hjemmebane i Rotterdam stoppet han Andrei Arlovski (t.v.) i den andre runden i helgen. Foto: Michael Kooren Reuters

UFC: Overeem knocket seg til tittelkamp

Islandske Nelson med imponerende seier

Alistair Overeem (35) vartet opp med en overbevisende knockoutseier mot Andrei Arlovski (37), og nå ligger alt til rette for at han omsider får tittelkampen i tungvekt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tidlig i andre runde traff Overeem med et høyt spark som landet på haka til Arlovski, og senket den hviterussiske «pitbullen». Da Overeem også traff med et par knallharde slag stoppet dommeren kampen, og Overeem kunne juble for sin 41. seier på 56 kamper i karrieren.

Forhåndsanalyse: Overeem MÅ innfri mot Arlovski

Han fikk for øvrig den venstre stortåa ut av ledd da han traff med det perfekt timede sparket, og måtte få hjelp av legen til å få den på plass rett etter at kampen var over. Overeem bare gliste mens legen «poppet» tåa på plass oppe i buret før seiersintervjuet.

– Vi skal ha det beltet i november. 12. november i Madison Square Garden tar jeg beltet. Kampen mellom Fabricio Werdum og Stipe Miocic, måtte den beste vinne. Men jeg skal ta den vinneren, og forsvare beltet mitt her, sa Overeem etter seieren til stor jublet fra over 10.000 tilskuere.

Werdum forsvarer beltet i Brasil

Kommende helg skal Werdum og Miocic gå kamp på UFC 198 i brasilianske Curitiba, og går det slik Overeem håper, så blir det altså kamp mot vinneren når UFC debuterer i New York til høsten.

Spektakulær avgjørelse da Werdum ble UFCs nye tungvektmester

Artikkelen fortsetter under bildet.

VETERAN: Seieren mot Andrei Arlovski (t.h.) var Alistair Overeems 56. MMA-kamp i karrieren. Foto: Michael Kooren Reuters

– Endelig! Har ventet på en tittelkamp med Overeem siden han nedsablet Lesnar i 2011, og nå virker han omsider klar. Han så skarp ut, sparkene satt og kombinasjonene virket naturlige. Han var såpass komfortabel at han landet et hoppende frontspark, noe vi ikke akkurat ser i tungvekt hver helg, sier Torstein Sandaa-Johansen i MMA-revyen til VG.

– UFC har pushet Overeem siden han ble signert, så mye taler for at han får neste tittelsjanse. I tillegg har han slått Werdum tidligere, noe som gjør kampen enda mer interessant hvis Werdum forsvarer tittelen mot Miocic, legger Sandaa-Johansen til.

McGregor setter fart på Mayweather-ryktene

Debuterte med et brak

Det ser altså ut til at Overeem omsider får tittelsjansen. Det har tatt mye lenger tid enn de fleste hadde trodd. Det er snart fem år siden Overeem debuterte i UFC ved å knuse Brock Lesnar. Da hadde han også nettopp slått nåværende tungvektsmester i UFC, Fabricio Werdum. Men siden den gang har mye gått galt for Overeem - mannen som lå godt an til å bli den nye tungvektkongen.

For farlig for UFC - nå møter han norske Meek

Nederlenderen tapte tre av sine fire påfølgende kamper, og da Ben Rothwell knocket ham ut i september 2014 så det virkelig mørkt ut. Men Overeem kom bokstavelig talt voldsomt tilbake. 35-åringen har gode forutsetninger for å bli mester i en tungvektdivisjon der «alle har slått alle» de siste årene.

IMPONERTE: Gunnar Nelson viste solide takter mot knockoutspesialisten Albert Tumenov. Her må russeren gi seg. Foto: Michael Kooren Reuters

– Overeem har hele pakka. Han har personligheten, en god dose arroganse, stilen og bakgrunnen til å bli den perfekte tittelholder i tungvekt, sier Sandaa-Johansen.

Solid av Nelson og Struve

På stevnet i Rotterdam imponerte for øvrig islendingen Gunnar Nelson da han sikret seg en seier mot russeren Albert Tumenov. 27-åringen ble belønnet med prisen for «performance of the night» etter å ha avgjort på «rear naked choke» i andre runde. Han har vunnet fem av åtte kamper i UFC på samme vis, og er et meget spennende navn i weltervekt-klassen.

Nederlenderen Stefan Struve brukte bare 16 sekunder på å vinne på knockout mot Antonio «Bigfoot» Silva. 213 cm høye Struve, tidenes høyeste i UFC, plantet et kne i magen på Silva og fulgte opp med albuer før dommeren stoppet kampen.

Les også

 1. UFC-analyse: Overeem MÅ innfri mot Arlovski i Rotterdam

  UFC-tungvekter Alistair Overeem (35) har alt som skal…
 2. Annonserer McGregor superkampen mot Mayweather her?

  MMA-stjernen Conor McGregor tar til Instagram for å sette fart på ryktene om at han skal møte den ubeseirede bokseren…
 3. Hevder Mayweather skal bokse mot McGregor: – Høres sykt ut

  Ifølge The Sun skal ubeseirede Floyd Mayweather (39) snart annonsere at han gjør comeback og bokser sin 50. kamp.
 4. Dette er storkampen som erstatter McGregor mot Diaz

  Conor McGregor (27) er definitivt ute av «UFC 200» i Las Vegas 9. juli.
 5. UFC: OL-mesteren ydmyket av «Mighty Mouse»

  Henry Cejudo (29) tok OL-gull i bryting i 2008, og var ubeseiret i MMA-buret før tittelkampen mot Demetrious «Mighty…
 6. UFC: Jones beklaget seg etter comebacket: – Sorry folkens!

  Jon «Bones» Jones (28) var endelig tilbake i buret, og tok en overlegen poengseier mot Ovince St.
 7. MMA-Bergh tapte reality-kampen: – Masse erfaring

  I natt fikk amerikanske TV-seere med seg at norske Kenneth…
 8. For farlig for UFC – nå møter han norske Meek

  MMA-utøveren Rousimar Palhares (36) ble kastet ut av organisasjonene UFC og WSOF fordi han har brutt reglene og ødelagt…
 9. Bang! Her dundrer UFC-stjernen til med «varemerket»

  Knockout-eksperten Mark Hunt (41) fyller 42 år 23. mars. Men «høyreslegga» til MMA-stjernen er ikke i ferd med å gå ut…
 10. Spektakulær avgjørelse da Werdum ble UFCs nye tungvektsmester

  Fabricio Werdum (37) hadde full kontroll på regjerende mester Cain Velasquez (32) før han avgjorde tittelkampen med en…
 11. UFC: Teixeira gjorde kort prosess med den gamle mesteren

  Brasilianske Glover Teixeira (36) brukte under to minutter på å knocke ut den tidligere UFC-mesteren Rashad Evans (36) i…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder