Daniel Cormier tar Jones' plass i tittelkampen mot Anthony Johnson i mai

BELTELØS: Jon Jones jubler etter å ha forsvart tittelen mot Daniel Cormier i januar. Nå er han fratatt beltet. Foto:Steve Marcus,Afp

UFC-stjernen Jon Jones fratatt tittelen

MMA-stjernen Jon «Bones» Jones (27) er fratatt UFC-tittelbeltet i lett tungvekt etter at han skal ha kjørt på rødt lys, krasjet og stukket fra åstedet i Albuquerque.

Artikkelen er over fire år gammel

I natt offentliggjorte UFC-ledelsen at Jones har blitt fratatt tittelen sin, som han etter planen skulle forsvare for niende gang på «UFC 187» i Las Vegas 23. mai.

Han er en av tidenes aller beste MMA-utøvere, men bilulykken i helgen er den siste av flere uheldige episoder for amerikaneren.

Les også: Tatt for kokainbruk

– Det er en lang liste med hendelser, og dette var en ny krenkelse. Man kan ikke gi en fyr så mange sjanser, sier UFC-president Dana White til Yahoo Sports og bekrefter at det har vært flere konflikter mellom ledelsen i verdens største MMA-organisasjon og den kanskje aller største stjernen.

Etter at Jones slapp ut mot kausjon har han sammen med sin advokat vært i møte med UFC-ledelsen.

– Han sa ikke stort. Nå må han ta seg av sine rettslige ting. Advokaten hans sørget for at han ikke sa stort. Vi ønsket å finne ut mer om hva som hadde skjedd. Det er mange ting som er blitt sagt om det som skjedde som ikke stemmer, det er mye spekulasjoner og vi ønsket å høre Jons versjon og hva hans advokat hadde å si om det, sier White til Fox Sports.

Informasjonen de fikk var tydeligvis nok til at Jones nå ikke lenger er mester til tross for at han ikke har tapt en kamp siden han ble tidenes yngste UFC-mester da han slo Mauricio Rua i mars 2011. Siden da har han vært suveren i buret, og den som kanskje har gitt ham størst utfordringer er svenske Alexander Gustafsson.

Les også: Jones vant tittelkampen og hånet motstanderen

VAR SJANSELØS: Daniel Cormier fikk en solid leksjon i MMA-buret i januar. Nå tar han likvel Jones plass i det som blir en tittelkamp mot Anthony Johnson i slutten av mai. Foto:John Locher,Ap

Kjørte i påvirket tilstand

Etter at Jones vant mot Daniel Cormier i sin siste kamp i januar, så ble det kjent at Jones i forkant av kampen hadde testet positivt på kokain. Han fikk likevel gå kampen ettersom den positive testen ble gjort nesten en måned i forkant, og ikke er forbudt utenom konkurranse.

Derfor ble heller ikke testen offentliggjort før noen dager etter kampen.

VG +: Brutal milliardsuksess - les mer om UFC og MMA

I 2012 var han involvert i en bilulykke, og innrømmet etterpå å ha kjørt i påvirket tilstand. Jones har også hatt flere episoder der han har kranglet med fans og motstandere i sosiale medier.

På en pressekonferanse i forkant av møtet med Cormier havnet de to fighterne også i håndgemeng.

Etter bilulykken denne uken har UFC altså fått nok. En gravid kvinne skal ha brukket armen og håndleddet da Jones angivelig kjørte på rødt lys. Etter halvannet døgn på rømmen meldte Jones seg selv til politiet sent mandag kveld, lokal tid.

«UFC føler sterkt at utøverne må opprettholde en viss standard både inne i og utenfor buret. Vi er skuffet over den nylige tiltalen, men organisasjonen støtter Jones gjennom den juridiske prosessen.» heter det i en pressemelding som ble publisert i natt.

Jon Jones skrev selv en Twitter-melding i natt der han beklager seg overfor alle han har skuffet.

https://twitter.com/JonnyBones/statuses/593235515274432512

Anthony Johnson, som vant på knockout mot svenske Alexander Gustafsson i Stockholm i januar, skal dermed møte Daniel Cormier i kampen om tungvektstittelen i Las Vegas 23. mai.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder