STERK ÅPNING: Anne Line Hogstad (t.v.) tok en stor skalp i sin første kamp i ONE Championship. Foto: ONE Championship

Thaibokser Hogstad med imponerende seier i Manila: – Fysisk overlegen

Anne Line Hogstad (32) fikk en fantastisk start på sin kontrakt med kampsportgiganten ONE Championship, og vant på poeng mot det australske stortalentet Alma Juniku (19).

På et stevne i Manila, Filippinene, i ettermiddag norsk tid leverte den norske fighteren en solid kamp mot tenåringen.

Dommerne var enige om at Hogstad var best i de tre rundene, og særlig de to siste rundene var Oslo-fighteren den mest aktive.

– Dette var helt sinnsykt! Denne organisasjonen er helt fantastisk, de har tatt vare på oss fra start til slutt. Veldig profesjonelle mennesker, roser Hogstad på melding til VG kort tid etter seieren.

– Akkurat nå er jeg litt i skyene her, så vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette, legger hun til.

VG +: Dette er de viktigste kampsportprofilene i Norge – stem på din favoritt!

I tillegg ble Juniku tildelt gult kort i den andre runden, etter å ha holdt for lenge i benet til Hogstad ved flere anledninger. Dermed mistet også Juniku ti prosent av pengene hun fikk for kampen.

YouTube: Se kampen i opptak her!

I den siste runden traff Hogstad godt med et par solide albuer, og hadde flere gode slagkombinasjoner. Selv måtte hun også «spise» en del slag fra Juniku, og hadde en solid hevelse ved det høyre øyet – uten at det så ut til å plage den norske profilen nevneverdig. Hun og trener Daniel Lopez kunne juble for seieren etter tre runder á tre minutter.

les også

Thaibokser Anne Line fikk storkontrakt: – Tidenes julegave

– Anne Line var fysisk overlegen, og presset mye. Jeg føler det satte ut motstanderen og sørget for respekten. Hver gang Juniku gjorde noe, så var Anne line på med en gang og svarte med flere og hardere teknikker, sier Chris Nilsen, som er eier av Frontline Muay Thai i Oslo, til VG.

Langtidskontrakt

Det var like før jul at Hogstad kunne bekrefte at hun har signert en kontrakt med ONE Championship, som innebærer seks kamper over to år. Den første testen ble mot Juniku, som sist hun var i aksjon tapte tittelkampen mot 22 år gamle Stamp Fairtex fra Thailand.

RUTINERT: 32 år gamle Anne Line Hogstad markerer seg internasjonalt. Foto: Privat

Fairtex skal forsvare tittelen sin mot amerikanske Janet Todd i Singapore 28. februar, og Hogstad kan absolutt være aktuell som motstander for vinneren av det oppgjøret.

– Jeg føler at dersom hun vinner en kamp til, så fortjener hun en sjanse mot Fairtex, eller Todd, om tittelbeltet, sier Nilsen.

les også

Thanderz trener med «fienden» før VM-kamp

– Jeg har ikke hørt noe ennå, men håper jo at dette fører til en tittelkamp om ikke så lenge. Det er drømmen, skriver Hogstad.

ONE Championship har hovedbase i Singapore, og setter opp stevner med kamper i MMA, kickboksing, boksing, grappling og da selvfølgelig thaiboksing. Hogstad trener til daglib på Frontline Muay Thai i Oslo.

PS! Hogstad står nå med 14 seirer og fem tap så langt i proffkarrieren, mens Juniku hadde 25 seirer og fem tap før møtet med Hogstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder