Brækhus knuste Laurén: – Jeg lovet knockout, og holder det jeg lover

MELSOMVIK/OSLO (VG) Storfavoritt Cecilia Brækhus (36) forsvarte VM-beltene etter å ha vunnet på teknisk knockout mot svenske Mikaela Laurén (41) for andre gang.

Publisert:

Brækhus hadde på forhånd lovet knockoutseier mot Mikaela Laurén, da hun skulle forsvare verdensmestertittelen i Oslofjord Convention Center i Melsomvik.

Hun holdt ord, og sendte Laurén i kanvasen i sjette runde – én runde tidligere enn da de første gang møttes i 2010.

PRESSET: Mikaela Laurén (til høyre) fikk inn flere gode treffere i andre runde, men måtte likevel gi tapt i sjette. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

– Jeg lovet knockout, og jeg holder det jeg lover, sa Brækhus til jubel og latter fra publikum.

Det var omtrent halvfullt i arenaen som rommer i overkant av 6000 tilskuere, men stemningen før under og etter kampen var upåklagelig.

– Nå kommer de store kampene. Nå blir det baluba fremover. Nå kommer de store kampene. Det lover jeg, fortsatte den ubeseirede verdenseneren.

Før kampen var det full ordkrig mellom Brækhus og Laurén, men etter at den norske bokseren hadde vunnet på teknisk knockout var tonen en ganske annen.

– Jeg er utrolig skuffet og takknemlig. Jeg fikk bokse mot verdens beste bokser som er ubeseiret. Men jeg tok ikke sjansen, sa Laurén til Viaplay da hun ble intervjuet oppe i ringen.

VG fulgte kampen slag for slag i vårt direktestudio!

Rystet Laurén tidlig

Ubeseirede «First Lady» Brækhus var klar favoritt til å forsvare sine fem VM-belter før sin 32. proffkamp, men i Sverige var holdningen hos flere at «alt kan skje» i boksing.

Men dette var ikke kvelden for de store overraskelsene. Laurén gikk riktignok offensivt ut, og slo bokstavelig talt godt ifra seg de første rundene.

Brækhus gikk rett i føringen etter en tett første runde, men Lauréns lengre armer skapte tidvis problemer for den norske boksedronningen.

– Jeg hadde en mistanke om at dette kom til å bli tøft, og det ser slik ut, sa Viasats ekspertkommentator Thomas Hansvoll da Laurén fikk inn flere gode treffere i andre runde.

Bokseekspert: Dette er Brækhus' aller beste kamper

Hansvoll avslørte før kampen at han var mer spent enn da de møttes første gang i Rostock i 2010, en kamp som endte med teknisk knockout for Brækhus.

Syv år senere har Laurén langt mer erfaring. I 2010 hadde svensken kun gått seks kamper, nå hadde hun 36 kamper under beltet før revansjeforsøket.

I tredje runde slo Brækhus kraftig tilbake, og fikk nesten sin svenske motstander ut av balanse.

– Hun er rystet nå, meldte Hansvoll om Laurén.

I starten av fjerde runde så det kritisk ut for Laurén. Hun kjempet seg inn igjen, men Brækhus tok til slutt runden.

Så du? Thanderz sikret EM-tittelen: – Det ble en krig

Slik så det ut da Brækhus vant i 2010:

Avgjorde i sjette runde

Selv om verdensener Brækhus presset sin svenske motstander hardt, viste Laurén igjen og igjen at hun på ingen måte hadde planer om å gi seg uten en real fight. Hun fikk og fikk inn flere gode treffere og kombinasjoner.

Brækhus om skadesmellen: – Klarte ikke å dra hoften på plass selv

Svensken så likevel tyngre og tyngre ut etter hvert som rundene forløp.

– Det ser ikke bra ut dette nå for Laurén, mente Hansvoll etter femte runde.

I sjette runde gikk også svensken til slutt i kanvasen da Brækhus traff med en høyre før hun klinket til med en venstre hook som senket Laurén. Hun kom seg på beina, men dommeren stoppet kampen da 21 sekunder gjensto av sjette runde. Dermed vant Brækhus igjen på teknisk knockout.

For syv år siden vant Brækhus på teknisk knockout mot Lauren i Rostock i syvende runde.

PS! Tidligere på kvelden hadde 20 år gamle Anders Eggan proffdebutert med poengseier, mens Simen Nysæter (26) også vant på poeng i sin andre proffkamp.

Michael Buffer, mannen med «Let's get ready to rumble», var ikke til stede på kampen. Men Kenneth Dahl tok jobben på strak arm:

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder