NORSK HÅP: Kenneth Bergh betegnes av flere som en meget spennende fighter. Nå skal han vise seg fram for UFC.

NORSK HÅP: Kenneth Bergh betegnes av flere som en meget spennende fighter. Nå skal han vise seg fram for UFC. Foto: Frontline Academy ,

Kenneth Bergh prøver seg i «The Ultimate Fighter»

Denne uken reiser den norske MMA-proffen Kenneth Bergh (26) til Las Vegas for å prøve lykken i realityserien «The Ultimate Fighter».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«The Ultimate Fighter», eller «TUF», har vært en kanonsuksess for UFC etter at de begynte å satse på programkonseptet for ti år siden. Siden den gang har en drøss med fightere blitt rekruttert til organisasjonen, og nå prøver altså en nordmann seg på opptaksprøvene for å komme med i programmet.

– Det er ikke så lett for meg å si hva de leter etter fordi de har castet mange ulike personligheter for å skape spenning og underholdning. Jeg har ikke noen spesifikk oppskrift eller strategi, men for min del er uansett det viktigste å vise egenskapene mine innenfor sporten, sier Bergh til VG.

Norsk seier i helgen: Jahnsen vant på submission

Tre UFC-stevner

De første utvelgelsene skjer i Las Vegas om få dager. For MMA-fans er fighterhovedstaden det perfekte sted å være de kommende dagene. Torsdag, fredag og lørdag er det UFC-stevner, og det topper seg med gigantoppgjøret mellom fjærvektmester Jose Aldo og superpopulære Conor McGregor natt til søndag, norsk tid.

I tillegg skal altså UFC starte jobben med å plukke ut deltagerne til en ny sesong av «TUF». Går ting bra sett med norske øyne, så kan det altså bli en 26 år gammel deltager fra Norge i realityshowet som trekker flere hundre tusen seere.

Youtube: Se Kenneth Berg i aksjon her

– Mine styrker er nok forberedelsene mine, arbeidsviljen min og evnen til å utvikle ting som jeg tar med meg inn i kamp. MMA på høyt nivå er ikke bare en av de tøffeste sportene som finnes, men også en av de sportene med høyeste krav til tekniske kompetanse og fysisk kapasitet. Har man viljen, fokuset og psyken som skal til for å krige seg gjennom de utfordringene en så tøff sport har å by på er veldig mye gjort, mener Bergh.

SVENSK PROFIL: Alexander Gustafsson, her i aksjon mot Jon Jones i 2013, er en av profilene i UFCs lett tungvekt-klasse. Foto: Chris Young , Ap

Les også: Meek med ny knockoutseier

Så er det da også stilt store forventninger til den norske lett tungvekteren som står med tre seirer på like mange mulige så langt i sin proffkarriere. Han trener til daglig på Frontline Academy i Oslo med fightere som Simeon Thoresen, Håkon Foss, Jack Hermansson og Mohsen Bahari.

– Vi har hatt gleden av å se Kenneth utvikle seg fra et fysisk talent til et enda bedre teknisk talent. Denne kombinasjonen er meget sjelden hos en utøver på 100 kilo, og han ville nok uansett endt opp i UFC. «The Ultimate Fighter» er bare en snarvei for ham, mener Andreas Lagaard som fungerer som manager for det norske MMA-håpet via selskapet Lagaard Media.

– Kenneth beveger seg som en lettvekter og slår som en tungvekter. Ingen av hans motstandere så langt har klart å matche hans hurtighet, tempo og kraft. Veldig mange lett tungvektere vegrer seg for å møte ham, så han har blitt tvunget til å gå i tungvekt, sier Lagaard.

– Svært atletisk

MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, kjenner godt til Berghs kvaliteter:

– Han er en svært atletisk lett tungvekter. Han er selvsagt sterk og eksplosiv, men beveger seg også veldig elegant. Dessuten har han et «killer instinct» i buret. Ser han en åpning, så tar han den. Lett tungvekt har vært en av de mest salgbare vektklassene i UFC, men de siste årene har det vært grusomt få som har klart å bryte gjennom til topp fem, mener Roaldsnes.

– Klassen har lenge vært dominert av Jon Jones, Daniel Cormier, Anthony Johnson, Alexander Gustafsson og Glover Teixeira. UFC trenger definitivt nytt blod der, og jeg tror Bergh har en kombinasjon av med sine atletiske fordeler og tekniske finesser er et naturlig tilskudd til «The Ultimate Fighter»-serien.

PS! Tidligere har Emil Weber Meek, Thomas Rønning Formo og Håkon Foss prøvd å komme med i «TUF», men av ulike årsaker ikke lykkes. For øvrig har tre nordmenn kjempet i UFC; Dan Evensen, John Olav Einemo og Simeon Thoresen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder