TROSSET SMERTENE: Michael Bisping, som her er i ferd med å beseire CB Dollaway i april i år, fullførte kampen og vant på poeng i helgen - til tross for at huden under den venstre stortåa løsnet tidlig i oppgjøret. Foto:Graham Hughes,Ap

UFC-stjerne fullførte og vant med grotesk tåskade

Det advares mot sterke bilder i saken

Michael Bisping (36) mistet en stor bit av den venstre stortåa tidlig i kampen mot brasilianske Thales Leites (33). Det stoppet ikke den storkjeftede briten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Huden under tåa mi løsnet, jeg tror det skjedde på slutten av første eller en gang i andre runde, sa Bisping på pressekonferansen etter helgens UFC-stevne i Glasgow.

Da hadde 36-åringen nettopp vunnet hovedkampen mot Leites på poeng. Én av dommerne mente riktignok at Leites vant kampen, men Bisping tok sin andre seier siden det ydmykende tapet mot Luke Rockhold i november i fjor.

Etter seieren mot Leites ble det mye snakk om tåskaden, og bildet av den hudløse stortåa har gått sin gang i sosiale medier.

Les også: Skrekkskade avgjorde tittelkampen i UFC

– Det er bare en litt irriterende skade. Det gjorde vondt hver gang jeg tråkket, men det er ikke så mye å gjøre med det, sa Bisping.

Bisping har tidligere også pådratt seg en stygge fotskader. Etter tapet mot Rockhold dukket følgende bilder opp.

Ikke helt i toppen

Det er ni år siden Bisping vant realityserien «The Ultimate Fighter», og han har vært en stor profil i UFC-sirkuset siden - dog uten å ha lykkes helt rent sportslig. Den Manchester-baserte fighteren er kanskje aller mest kjent for å være en meget breial type som elsker å provosere sine motstandere.

Michael Bisping's toe injury he suffered in the first round of the #UFCGlasgow main event makes me want to throw up: http://t.co/hxGP3uDwQr

Han var da også høyt oppe etter seieren i Skottland, og mener selv han er god nok til å hamle opp med de aller beste i mellomvektklassen.

– Jeg er fortsatt her. Chris Weidman, Luke Rockhold, (Ronaldo) «Jackare» (Souza) - still dem på rekke, og jeg plukker dem ned. Det er fakta, sa Bisping på sedvanlig offensivt vis.

PROVOSERENDE TYPE: Michael Bisping har gjort det til en spesialitet å trege sine motstandere, men har også en tendens til å ende opp med å få juling. Her er han i tottene på Tim Kennedy under innveiingen, og dagen etter vant Kennedy på poeng. Foto:Jacques Boissinot,Ap

Så spørs det om den tvilsomme seieren mot Leites er nok til å gi ham en ny storkamp, men brasilianeren sto i alle fall med åtte strake seirer i MMA-buret før møtet med Bisping som nå har 27 seirer på sine 34 MMA-kamper så langt i karrieren.

Stygge episoder

Det er liten tvil om at MMA er en tøff sport der skader er en vanlig del av «hverdagen». De siste årene har det vært flere stygge episoder, og den verste da UFCs daværende ener, Anderson Silva, brakk leggen tvers av i en kamp mot Chris Weidman.

Noen episoder har vært mer visuelt brutale enn direkte alvorlige. Amerikanske Leslie Smith måtte mot sin vilje gi seg i en kamp da øret hennes revnet, og Jamie Varner fortsatte å kjempe til tross for et forferdelig overtråkk i en kamp mot James Krause i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder