STØTTER LANDSMANNEN: Zlatan Ibrahimovic (innfeldt) går nok en gang ut og støtter Alexander Gustafsson. Sistnevnte var helt knust etter tapet foran egne fans i natt. Foto:Kenzo Tribouillard og Anders Kvaal,AFP og VG

Zlatan trøster Gustafsson: - Forsett å jakte på drømmen din

STOCKHOLM/OSLO (VG) Bildet av en gråtende Alexander Gustafsson (28) har fått Zlatan Ibrahimovic (33) til å komme med noen trøstende ord til MMA-stjernen.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

«Noen ganger vinner man, og noen ganger taper man. Det er den del av spenningen, sporten og livet. Glem ikke at det er stor forskjell på å tape og det å være en taper» skriver den svenske fotballstjernen i sin app «Zlatan Unplugged».

Det var i natt at Tele2 Arena i Stockholm var fylt med fans som skulle støtte Gustafsson i UFC-kampen mot amerikanske Anthony Johnson.

Han var storfavoritt på forhånd, og med seier ville det vært duket for ny tittelkamp mot MMA-sportens éner uansett vektklasse, Jon «Bones» Jones.

Men Gustafsson ble fullstendig overkjørt foran 30.000 hjemmefans, og to minutter og 14 sekunder ut i første lå han utslått og ulykkelig igjen på kanvasen mens Johnson jublet for knockoutseier. Da Gustafsson omsider kom seg på bena var han så skuffet at han strigråt oppe i buret.

«En sann mester reiser seg fra et tap, noe du komer til å gjøre og bli endra bedre» skriver Zlatan og legger til:

«Sverige står bak deg og er stolte. Fortsett å jakte på drømmen din.»

- Hadde jeg hatt mulighet hadde jeg vært ved hans side. Dessverre var jeg opptatt, sier Zlatan til TV 4.

Han spilte kamp i helgen, og ble matchvinner da PSG slo Saint-Etienne på bortebane.

Fighten mellom Gustafsson og Johnson gikk midt på natten i Sverige, og de to entret ikke buret

HER GÅR DET GALT: Anthony Johnson ligger oppå Alexander Gustafsson som ikke klarer å forsvare seg. Sekunder senere er kampen over, Foto:Tt News Agency,Reuters

To store stjerner

Gustafsson sa til VG før helgens storkamp at han ikke har noe nært vennskap med Zlatan, men at de to respekterer hverandre veldig. Da Gustafsson entret buret før kampen, så var det til tonene av Zlatans tolkning av nasjonalsangen «Du gamla, du fria». Tidligere har Zlatan sagt om Gustafsson at han endelig er en i tillegg til ham selv som setter Sverige på kartet.

VG+: Les historien om Gustafsson som havnet i fengsel som tenåring og nå hylles han av Zlatan Ibrahimovic.

Så gjenstår det å se om de har like mye suksess i fremtiden - PSG-stjernen og MMA-fighteren.

- Nå skal jeg ta meg noen dager fri, og så er det tilbake på trening og slå på sekken igjen for å bli enda bedre, sa Gustafsson da han tilsynelatende hadde kommet over den verste skuffelsen på pressekonferansen i natt.

Søndag la Gustafsson ut et bilde av seg selv på Facebook med en stor hevelse over det venstre øyet. 28-åringen skrev også en lang hilsen til fansen:

«Hei folkens, først tusen takk for støtten før, under og etter kampen min. Det var utrolig, et minne for livet, jeg elsker dere alle. Et tap er ikke verdens ende, det er så mange andre problemer i verden som trenger mer oppmerksomhet enn tapet mitt. Jeg tapte for en bedre motstander på denne konkrete dagen, og det er det - ingen unnskyldninger.»

I kveld kl. 21.50 er det nesten 69.000 personer som har likt innlegget til «The Mauler». Til tross for tapet er han med andre ord fortsatt en meget populær mann.

PS! Du kan se opptak av hovedkampene i Stockholm på CSports.

Les også

Mer om

  1. Kampsport

Flere artikler

  1. UFC: Snart koker det i Stockholm: - Helt crazy

  2. UFC: Svenskehelten knocket ut på hjemmebane - brast i gråt

  3. Svensk MMA-stjerne: - Jeg var svært nær å legge opp

  4. UFC-Gustafsson til VG om presset: - Det trigger meg

  5. Svenskenes MMA-stjerne la opp på direkten etter nytt tap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder