KNUST: Cris Cyborg avbildet sekunder etter at hun har tapt tittelkampen mot Amanda Nunes. Foto: VIAPLAY

Brækhus møtte Cyborg etter knockout-smellen: – Sjokkert!

Cecilia Brækhus (37) satt ringside da Amanda Nunes (30) knuste storfavoritt Cris Cyborg (33) på knockout etter få sekunder i «superfighten» i Los Angeles i natt.

– Jeg tror alle kampsportfans, inkludert meg selv, var ganske sjokkert, sa Brækhus til VG kort tid etter at hun hadde sett Nunes knuse storfavoritten i The Forum i Inglewood, California.

Hollywood-skuespiller Halle Berry og Brækhus satt rett ved buret da Nunes sjokkerte alle – inkludert «uslåelige» Cyborg, som har herjet med all motstand så langt i karrieren. Men nå var det bråstopp.

les også

Gustafsson sjanseløs i UFC-tittelkampen mot Jones

Den brasilianske superstjernen mistet nemlig fjærvekt-tittelen, og det mot Nunes, som kom opp fra fjærvekt. Nunes er den første kvinnen med titler i to vektklasser i UFC.

Nunes har tidligere knust legenden Ronda Rousey, og har imponert stort i sine seneste kamper, men dette er utvilsomt 30-åringens største prestasjon.

les også

Ville gi seg i UFC-tittelkampen – overtalt til å fortsette

Hun gikk fullstendig respektløst til verks mot Cyborg, møtte henne i midten av buret og utvekslet slag etter få sekunder. Nunes rystet Cyborg, «spiste» et par solide treffere selv, men bare kjørte på. Cyborg sviktet i knærne da hun ble truffet med en venstre-høyre-kombinasjon.

DOBBELT MESTER: Amanda Nunes gratuleres av Cris Cyborg etter å ha sikret seg UFC-tittelen i fjærvekt. Fra før er hun bantamvekt-mester. Foto: Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Noen sekunder senere traff Nunes med en kombinasjon på fire slag, før en høyre sving senket Cyborg og dommeren brøt inn. Da var det gått 57 sekunder av kampen, der Cyborg altså var den store, store favoritten.

les også

Brækhus trapper ned: – Kan gi meg med boksing nå – uten problemer

Cyborg tapte proffdebuten i 2005, men har siden da vunnet 20 MMA-kamper. Resultatet er heller ikke gode nyheter for Brækhus.

les også

UFC-debutant brutalt knocket ut av Cyborg i tittelkamp

Ettersom Cyborg har valset over all motstand i MMA-buret, så har 33-åringen vært aktuell for en kamp i bokseringen. Noe som ville generert stor interesse i USA, Norge og Brasil.

GOD STEMNING: Cecilia Brækhus traff Cris Cyborg (t.h.) etter nattens kamp i Los Angeles. Foto: Privat

Da Brækhus vant mot Aleksandra Lopes i Los Angeles i desember var Cyborg ringside, sammen med Halle Berry, og så den norske boksedronningen i aksjon. Nå var det altså omvendt.

les også

Brækhus etter overlegen seier: – Jeg ser at Cyborg er i ringen

– Cyborg var ved godt mot etter kampen, så nå blir det spennende å se hva som skjer. Jeg tipper en omkamp mot Nunes står øverst på ønskelisten, sa Brækhus som hilste på Cyborg etter kampen.

– Cyborg har vært en stor support i mine siste kamper, så jeg er der først og fremst for å støtte henne. Dette er største kampen i kvinnelig MMA, sa Brækhus til VG før nattens stevne.

– Det er selvfølgelig og kjempe god PR mot en kamp i 2019, la Brækhus til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder