BELTE NUMMER TRE: Vasil Lomatsjenko poserer med sine tre VM-belter i lettvekt etter seieren i London. Foto: ANDREW COULDRIDGE / X03808

«Verdens beste herrebokser» sikret seg ny VM-tittel

Britiske Luke Campbell (31) hadde nærmere 20.000 hjemmefans i ryggen, og kjempet heroisk mot Vasil Lomatsjenko (31) i VM-kampen. Det holdt ikke mot verdens antatt beste herrebokser.

Det var to olympiske mestere som barket sammen i bokseringen sent lørdag kveld. Campbell bantamvekt-gull i London i 2012, mens Lomatsjenko vant i fjærvekt i 2008 og lettvekt i 2012.

Lomatsjenko hadde for øvrig en utrolig amatørkarriere med ett eneste tap på nærmere 400 kamper. Han har blitt trent av sin far, Anatolij Lomatsjenko, i hele sin karriere.

les også

Er dette verdens beste bokser?

Pluss content

Da han ble proff i 2013, så gikk Lomatsjenko i ringen mot knalltøff motstand fra første kamp, og fikk VM-kamp i sin andre kamp.

Det endte med et omdiskutert poengtap mot Orlando Salido. Siden da har Lomatsjenko gjort rent bord, og de aller fleste – deriblant Ring Magazine – regner 31-åringen for å være verdens beste bokser uansett vektklasse.

les også

Cubansk boksehelt flyktet til USA i liten båt

I 2017 vant han mot Guillermo Rigondeaux – kjent som «Sjakalen». Mot Jorge Lineares i fjor, måtte Lomatsjenko en tur ned i kanvasen i sjette runde. Men han kom sterkt tilbake, og vant kampen på teknisk knockout i tiende runde.

Etter seirene mot Jose Pedraza og Anthony Crolla, den siste i april i år, var det altså Campbell sin tur.

Storkampen ble vist på Viaplay bak betalingsmur - se reprise her.

Sistnevnte hadde i alle fall fordelen av at nesten alle de 20.000 tilskuerne holdt med ham. Et av unntakene var Vladimir Klitsjko, den tidligere tungvektskongen fra Ukraina, som satt ringside og fulgte sin landsmann.

les også

Den ekte Rocky døde i flystyrt

Pluss content

Det store spørsmålet var egentlig om Campbell ville klare seg igjennom 12 runder mot Lomatsjenko, og briten imponerte med et herlig fighterhjerte. Han hadde motstanderen på gyngende grunn et par ganger også, men måtte først og fremst konsentrere seg om å komme unna bombene til Lomatsjenko.

TOK TELLING: Luke Campbell måtte ned i knestående i nest siste runde mot Vasil Lomatsjenko. Foto: ANDREW COULDRIDGE / X03808

I 11. runde tok Campbell telling, etter å ha gått ned i knestående som følge av flere slag avsluttet med en tung jab.

Campbell fullførte kampen, og tapte med klar margin ifølge dommerne. To hadde 119–108, og den siste hadde 118–109 i favør Lomatsjenko.

BRUKTE NESTEN ALLE MIDLER: En desperat Luke Campbell tar tak i bena til Vasil Lomatsjenko for å unngå knockout-tap i VM-kampen. Foto: Steven Paston / PA Wire

Ukraineren hadde fra før VM-beltene i lettvekt fra WBA og WBO, og sikret seg et tredje belte ettersom den ledige WBC-tittelen også lå i potten.

Dermed mangler Lomatsjenko bare IBF-tittelen av de store. Det beltet skal Richard Commey trolig forsvare mot Teofimo Lopéz senere i år, og vinneren av den kampen kan vente seg et oppgjør mot Lomatsjenko der alle de fire store VM-beltene står på spill.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder