FORTSATT UBESEIRET: Cecilia Brækhus har vært overlegen så langt i karrieren, og veide i går inn til sin 28. proffkamp i bokseringen. Om noen få timer skal hun møte Chris Namus i tyske Halle. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Svensk rival fyrer løs mot Brækhus før comebacket: – Tror hun er uslåelig

Brækhus om Lauren: – Hun er rett og slett litt «nuts»

HALLE (VG) Den svenske bokseren Mikaela Lauren (40) er sikker på at Cecilia Brækhus (34) kommer til å slå Chris Namus (28) i kveld, selv om hun mener den norske stjernen mangler «punsj». Nå vil hun ha en svensk-norsk duell i løpet av 2016.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Kampen i kveld kommer til å bli en «walk in the park» for Cecilia. Namus har tapt alle sine kamper mot bra motstandere, så det er bare et utfall i kveld. Jeg synes det er feigt av Cecilia å møte en svak motstander, sier Lauren til VG.

TRENER I LONDON: Mikaela Lauren påstår hun bare har Cecilia Brækhus i tankene på trening. Foto: Privat ,

VG Direkte: Følg Brækhus-comebacket fra kl. 21.30 - kampen sendes på Viaplays «pay-per-view»-kanal.

Hun er for tiden på treningsleir i London, og i november i fjor forsvarte hun VM-tittelen sin i super weltervekt mot Jennifer Retzke – samme motstander som tapte for Brækhus i hennes siste kamp i november 2014.

– Jeg stoppet Retzke i femte runde, mens Cecilia gikk ti runder mot henne. Cecilia er teknisk, men har ingen «punsj», mener Lauren.

Brækhus-motstander gikk på smell etter sextape-mareritt

Det hører med til historien at Brækhus gikk de syv siste rundene mot Retzke med tre brudd i foten, og det er det som har vært hovedårsaken til at hun ikke har bokset på 15 måneder.

Og selv om Brækhus angivelig mangler knockoutkraft, så tok hun én av sine syv knockoutseirer mot nettopp Lauren da de møttes i 2010.

Brækhus i OL? Det er ikke umulig at hun deltar i Rio

– Mikaela er stor i kjeften, men hun er rett og slett litt «nuts». Jeg banket henne skikkelig sist vi møttes, og hun har fått mye juling på trening når vi har sparret sammen. Jeg synes det er helt topp hvis hun vil møte meg igjen. Den kampen kommer til å bli noe av, lover Brækhus.

Mener Brækhus mangler utvikling

Lauren beskriver også en ny kamp mellom de to som «uunngåelig», mye fordi det vil generere mye interesse med en svensk-norsk duell.


– Det har skjedd veldig mye med meg mellom 2010 og 2016, så Cecilia kommer til å måtte spise i seg ordene når vi møtes. Er det noen som er gal, så er det hun. Hun tror hun er uslåelig, men se hva som skjedde da Holly Holm møtte Ronda Rousey, og Vladimir Klitsjkos siste kamp. En gang er tiden inne for alle mestere å tape, og når Cecilia møter meg er det hennes tur, sier Lauren selvsikkert.

Les om sjokk-knockouten da Holm knuste Rousey

Vladimir Klitsjko og Brækhus har for øvrig samarbeidet det siste året, og den tidligere tungvektmesteren sitter ringside og ser Brækhus gjøre comeback i kveld. Klitsjko tapte tungvekttittelen til Tyson Fury i fjor, etter å ha vært på toppen av tronen i mange år.

Siden knockout-tapet mot Brækhus i Rostock i 2010 har Lauren bokset hele 22 kamper, og vunnet 20 av dem. Brækhus har i samme periode gått 12 kamper, og er fortsatt ubeseiret på sine 27 kamper i karrieren.

Lauren kysset motstanderen - tapte kampen

– Jeg var nybegynner første gang vi møttes, men til tross for at jeg nå er 40 år utvikler meg enormt. Jeg kan ikke se noen utvikling hos Cecilia de siste årene, men jeg skal følge med på kampen i kveld og se om hun har noe nytt å komme med i comebacket, sier Lauren.

Intenst mellom Brækhus og Namus på innveiingen

7000 tilskuere i Tyskland

Brækhus går etter planen i ringen kl. 21.30, og det er ventet rundt 7000 tilskuere i Gerry Weber Stadium i Halle der de aller fleste kommer for å se hjemmefavoritten Marco Huck i kamp mot britiske Ola Afolabi.

Brækhus møter Chris Namus fra Uruguay, men sier følgende til VG om det enorme favorittstempelet hun har foran comebacket.

Men det er tydelig at man ikke kjenner så godt til Namus. Hun er en meget merittert bokser, men i Latin-Amerika og derfor er hun ikke så godt kjent i Europa, sier Brækhus.

– Hvordan ser du for deg kampbildet?

– Namus kommer til å komme ut som en tornado, så da blir det min jobb å roe ned det å få kontroll på kampen, sier Brækhus.

Lauren regner med å forsvare tittelen sin i super weltervekt i mai, men er klar for å gå ned en vektklasse for å kjempe om de fire VM-beltene til Brækhus.

– Hvis jeg får vite om kampen i god tid, så klarer jeg weltervekt fint. Men jeg vil ikke ha spørsmålet seks uker før slik som sist. På treningene nå er det en ting som står i hodet mitt, og det er å slå Brækhus. Hennes munn skal lukkes, og hun skal ned i kanvasen, sier Lauren.

– Laurén er selvfølgelig en spennende motstander for Brækhus. En kamp mellom Norge og Sverige vil helt klart skape stor interesse, sier sportssjef i MTG Sport Norge, Stian Aune Kleppo, til VG.

Det er Viasat som skal sende kampene til Brækhus fremover, og kveldens oppgjør sendes på betal-TV. Møtet mellom Brækhus og Namus går direkte på Viaplays «pay-per-view»-kanal, og sendingen starter kl. 20.00. Brækhus er ventet å gå i ringen kl. 21.30.

Les også

 1. Olympiatoppen avventende til Brækhus

  HALLE/OSLO (VG) OL-muligheten kan åpne seg for Cecilie Brækhus på den ekstraordinære kongressen til det internasjonale…
 2. Intens innveiing for Brækhus: – Jeg tenkte egentlig bare på en stor sandwich

  BIELEFELD (VG) Cecilia Brækhus (34) var så vidt under grensa da hun steg opp på vekta foran møtet med Chris Namus (28).
 3. Brækhus utelukker ikke Rio-satsing

  GÜTERSLOH (VG) Cecilia Brækhus (34) utelukker ikke at hun satser på å kvalifisere seg til sommerens Rio-OL, men…
 4. Brækhus-motstander om sextape-mareritt: – Jeg ble veldig deprimert

  TJUVHOLMEN/HALLE (VG) Uansett hvor tøft Chris Namus (28) får det i bokseringen mot Cecilia Brækhus (34) lørdag…
 5. Bokseekspert bekymret på Brækhus-motstanderens vegne

  TJUVHOLMEN (VG) Chris Namus (28) har tapt alle de tre…
 6. Brækhus-motstander la egentlig opp i 2011: – Jeg hadde ryggproblemer

  TJUVHOLMEN (VG) Boksedronning Cecilia Brækhus (34) sier det siste året med skader har vært turbulent.
 7. Brækhus avviser Laurén-påstander: – Kan ikke møte en bokser som er skadet

  Mikaela Laurén (39) hevder hun har avslått et tilbud om å bokse mot Cecilia Brækhus (34) i Düsseldorf 28. november.
 8. Kysset under innveiingen - bokser i kveld

  (VG Nett) Svenske Mikaela Lauren (37) stirret først Christina Hammer (22) inn i øynene under innveiingen foran kveldens…
 9. Hammer svarte på kysset med å vinne på poeng

  (VG Nett) Den svenske bokseren Mikaela Lauren (37) vant oppmerksomheten, da hun kysset Christina Hammer (22) under…
 10. Laurén: - Brækhus var mye raskere enn jeg trodde

  OSLO/ROSTOCK (VG Nett) Mikaela Laurén (34) var sjanseløs, men holdt ut til syvende runde mot Cecilia Brækhus (29).
 11. Brækhus-knockout etter søvnløs natt

  OSLO/ROSTOCK (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) forklarte at hun måtte slå knockout på Mikaela Laurén (34) i den sjuende…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder