KNUST: Ronda Rousey ligger på kanvasen etter å ha blitt overkjørt av Holly Holm i Melbourn, Australia. MMA-stjernen lover at hun kommer sterkere tilbake. Foto: Paul Crock , Afp

Rousey bryter stillheten etter kjempesmellen: – Jeg har det
bra

Ronda Rousey (28) lover å komme tilbake i MMA-buret etter å ha blitt knust av Holly Holm (34) i helgen.

Artikkelen er over fire år gammel

Rousey hadde ikke kommet med noen uttalelser før hun i natt brøt stillheten, og kom med følgende beskjed på Instagram:

«Jeg vil bare takke alle for kjærligheten og støtten. Jeg setter pris på bekymringene for helsen min, men jeg har det bra. Som jeg har nevnt før, så kommer jeg til å ta en liten pause, men jeg kommer tilbake».

I formiddag var det 437.000 som hadde likt, og over 50.000 som hadde kommentert innlegget til den ekstremt populære kampsportutøveren.

Les også: Rousey knocket ut av Holm: – Tidenes overraskelse

Borte til juli?

Allerede før helgens kamp hadde Rousey varslet at hun ville ta seg en lengre pause. Dette var hennes tredje kamp i løpet av 2015, og superstjernen har i tillegg vært med på flere filmer, gitt ut bok og vært med på det aller meste av talkshow.

Youtube: Rousey «spår» utfallet av Holm-møtet hos Jimmy Fallon - treffer skremmende godt

Helgens tap endrer neppe på det, selv om Rousey ikke har pådratt seg alvorlige skader. Hun ble sendt rett til sykehuset etter knockouten, men slapp unna med noen sting i leppa. Planen har vært at hun er tilbake i aksjon på jublieumsstevnet «UFC 200» i Las Vegas i juli neste sommer. Tapet mot Holm forandrer neppe på de planene.

– Tapet endrer jo på mye, men jeg vil ikke forvente å se henne i aksjon igjen med det første, sier UFC-president Dana White til Fox Sports.

NY MESTER: Holly Holm triumferer med tittelbeltet i bantamvekt etter seieren mot Ronda Rousey. Foto: Matt Roberts , Reuters

– Det er alltid slik når noen har en lang seiersrekke og den blir brutt, så snakkes det om at de ble overeksponert og utbrent. Jeg tror ikke det var det som skjedde. Hun ble rett og slett bare slått, mener White.

VG+: Les historien om Rousey - fikk hjerneskade under fødselen, og faren tok livet sitt da hun var åtte år

Tidenes overraskelse

Rousey var verdens beste kampsportutøver og «uslåelig» før helgens møte med Holm, en tidligere bokser som ikke hadde imponert nevneverdig i sine to første UFC-kamper. Det var ikke mange som levnet den tidligere Brækhus-rivalen muligheter mot ubeseirede Rousey. Hun hadde rett og slett most all motstand så lang i MMA-karrieren og sto med 12 seirer – 11 av dem i første runde.

Holms bokseferdigheter ble uansett en hodepine for Rousey, bokstavelig talt. Holm har da også en bred bakgrunn fra MMA, og har vært proff siden 2011. Hun forsvarte seg godt mot Rouseys angrep, og prikket inn det ene venstreslaget etter det andre. Rousey virket rystet og veldig sliten etter den første runden, og før det var gått ett minutt av den andre var kampen over.

Da hadde Holm truffet med et nytt, hardt venstreslag og knocket ut Rousey med et høyt spark til hodet.

ENORM INTERESSE: Møtet mellom Holly Holm (t.v.) og Ronda Rousey ble sett av 56.000 tilskuere i Melbourne. Foto: Matt Roberts , Reuters

Holms seier blir av mange beskrevet som tidenes overraskelse i UFC og MMA. Den norske MMA-utøveren Thomas Rønning Formo var likevel ikke blant de som lot seg sjokkere mest.

– Jeg sa før kampen at Rousey aldri hadde møtt noen som kan bevege seg bakover med vinkelskifting samtidig som det kommer kontringer og slag. Det er slike ting som for eksempel Conor McGregor også er veldig flink til. I tillegg har Holm en rekkevidde-fordel, og kunne prikke ut Rousey, sier Formo til VG.

– Det jeg ikke så for meg var hvor frustrert hun ble og hvor mange feil hun gjorde i frustrasjon over at egoet hennes ble senket for hver kontring hun fikk plantet i trynet, legger Formo til.

Rekordstort publikum

Helgens stevne, «UFC 193», Melbourne ble en historisk affære. Over 56.000 tilskuere hadde kjøpt billett – det er ny rekord i UFC. De fikk se flere dramatiske kamper. Mark Hunt knocket ut Antonio «Bigfoot» Silva tidlig i første runde. Det var et nytt møte mellom tungvekterne som gikk en ellevill kamp i 2013, som senere ble skyggelagt av at Silva avla positiv dopingprøve.

Polske Joanna Jedrzejczyk forsvarte tittelen sin i den andre av de to kvinnelige vektklassene, stråvekt, da hun vant på poeng mot kanadiske Valerie Letourneau. Nå er det plutselig Jedrzejczyk som er den suverene kvinnemesteren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder