HISTORISK BITT: 11 år har gått siden Mike Tyson bet av en del av Evander Holyfields øre i VM-kampen i tungvekt. Foto: AFP

Holyfield: - Forstår hvorfor Tyson bet

(VG Nett) 11 år etter at Mike Tyson bet av ham øreflippen i en av tidenes mest omtalte tittelkamper sier Evander Holyfield at han skjønner hvorfor.

Lørdag gjør 46-åringen selv et oppsiktsvekkende comeback mot det ukraniske «beistet» Nikolai Valuev. Men det spørs vel om den kampen blir like historisk som oppgjøret med Tyson i 1997.

I den andre kampen dem i mellom ble Holyfield bitt i begge ørene av Tyson. Og Holyfield kan - til en viss grad - forstå hvorfor.

- Før kampen med Mike Tyson ble jeg advart av alle mulige folk. «Evander, fyren kommer til å drepe deg». Og hva skjedde? I første kamp slo jeg knock-out på han, og i andre kamp ville det også skjedd. Det ville Mike ikke tillate under noen omstendigheter.

- Han var frustrert på slutten og ville heller la seg diskvalifisere gjennom bittet enn å bli slått knock-out enda en gang. Jeg forstår ham på et vis, sier Holyfield i et intervju med tyske Stern.

- Alt i orden mellom oss

Han sier at forholdet til Tyson er relativt bra - 11 år etter de famøse bittene.

- Han (Tyson) har beklaget seg. Jeg møter han ofte på forskjellige arrangementer.

- Vi hilser vennlig på hverandre, alt er i orden mellom oss. Han vil bare ikke stå ved siden av meg, fordi da peker alle på oss og sier: «Der er den snille Evander Holyfield, og der er den slemme Mike Tyson», sier 46-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder