BLIR FILM: Det 28 år lange livet til Ronda Rousey blir film. Her trener hun til ære for fotografene foran sin siste kamp som var 1. august i Rio de Janeiro. Foto:Jae C. Hong,Ap

MMA-stjernen Ronda Rouseys liv blir film

Og kampsportelskernes nye yndling skal spille seg selv

Etter helgens seier herjer Ronda Rousey-feberen mer enn noen gang, og nå er det kjent at den 28 år gamle superstjernen like godt skal spille seg selv i filmatiseringen av biografien «My Fight/Your Fight».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ifølge Variety er det Paramount Pictures som har sikret seg rettighetene til å lage film av biografien som ble gitt uttidligere i år.

Vant i helgen: Rousey ydmyket motstanderen i løpet av 34 brutale sekunder

Det som gjør filmen ekstra spesiell er at MMA-stjernen selv skal spille hovedrollen. Hun har tidligere hatt mindre roller i filmer som «The Expendables 3», «Furious 7» og «Entourage».

VG+: Les historien om Ronda Rousey og alle nedturene i barndommen - nå er hun MMA-stjerne, bikinimodell og skuespiller

Det er Mark Bomback, som står bak filmer som «Die Hard 4.0» og «Dawn of the Planet of the Apes» som skal gjøre jobben med å lage filmmanus av boken, og Mary Parent skal produsere filmen sammen med Rousey. Parent er mest kjent for sitt arbeid med «Godzilla» som kom ut i 2014.

Tøff start

Selv om Rousey bare er 28 år gammel, så har hun levd et liv som inneholder mer enn nok til et solid filmmanus.

Hun ble hjerneskadet under fødselen, og det medførte blant annet at hun slet i mange år med å gjøre seg språklig forstått. Faren ble alvorlig skadet i en akeulykke sammen med Ronda og lillesøsteren. Han tok til slutt livet sitt som følge av skadene. Da var Ronda bare åtte år gammel.

RÅSKINN: Ronda Rousey (t.h.), her i ferd med å gjøre kort prosess med Bethe Correia, har knust all motstand i MMA-buret. Foto:Ricardo Moraes,Reuters

Oppveksten ble tøff og utfordrende, men den store redningen ble morens judokunnskaper som hun lærte videre til datteren. Ronda Rousey var et supertalent, og målet var OL-gull. Det ble med bronse i Beijing i 2008, men det var USAs første judo-medalje i olympiske leker.

Deretter startet hun med MMA, og Rouseys ferdigheter og personlighet var ene og alene årsaken til at kvinnelige MMA-utøvere ble tatt inn i gigantorganisasjonen UFC.

STILIG: Ronda Rousey har også fått mye oppmerksomhet for sitt utseende. Her er hun fra premieren på filmen «Furious 7» der hun spiller en mindre rolle. Foto:Matt Sayles,Ap

En av de største stjernene

Nå er Rousey den kanskje største stjernen av alle uansett kjønn og vektklasse i UFC-sirkuset. Hun har aldri tapt en kamp, og 11 av 12 seirer har kommet i første runde. De tre siste motstanderne har hun knust etter henholdsvis 16, 14 og 34 sekunder.

Les også: Rousey med spektakulær rekord - vant på 14 sekunder

I helgen tok hun sin hittil siste seier da brasilianske Beth Correia ble fullstendig overkjørt i «hjemmebur» i Rio de Janeiro.

PS! Det er flere meget interessante kampsportfilmer på gang, og det er knyttet store forventninger til stjerneressigør Martin Scorseses film om Mike Tysons liv. Det er for øvrig ikke Tyson som har rollen som seg selv, den jobben har Jamie Foxx fått - mannen som tidlig gjorde seg kjent som en glimrende Tyson-imitator.

Youtube: Se Foxx fortelle om rollen som Mike Tyson i «The Ellen Show».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder