Meek kastet skjorta og stjal showet på UFC-pressekonferanse

TORONTO (VG) Emil Weber Meek (28) lot ikke sjansen gå fra
seg da han hadde kameraer og fotolinser rettet mot seg. Den norske vikingen kastet skjorta, fikk fram latteren i salen og hos motstander Jordan Mein (27).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Man kan ikke ta seg selv så veldig høytidelig. Jeg er her for å ha det morsomt, og for å by på meg selv. Det ser ut til at folk setter pris på det, sier Meek fornøyd til VG etter å ha gjennomført en såkalt «staredown» med kanadiske Mein.

Les også: Meek vurderte å si nei til kampen: – Enorm risiko

Det pleier å være en ganske alvorlig seanse der fighterne forsøker å psyke ut hverandre, men Meek bare gliste og hilste på Mein før han kastet skjorta og flekset sin veltrente kropp. Den er for øvrig i god rute til å komme seg under weltervektgrensa på 77 kilo før fredagens innveiing.

Meeks debut i UFC sendes direkte på Viaplay Fightingnatt til søndag kl. 04.00.

Meek har tatt med seg vikingøksa si til Canada, men den fikk han ikke lov til å ta med seg inn på pressekonferanserommet.

– Jeg synes det er helt topp med oppmerksomheten og opplegget inn mot kampene, og nå er jeg så klar som jeg kan få blitt. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Meek som virker rolig og behersket før kampen som blir sett av millioner verden over.

Fra arkivet: UFC-ekspert spår viking-suksess for Meek

Rutinert motstander

– Jeg synes han er en veldig morsom karakter. Jeg elsker viking-imaget hans, og ler av mye av det han legger ut på Instagram og i sosiale medier, sier Mein til VG om sin kommende motstander.

Se Meeks Instagram-konto her

Han er som en MMA-veteran å regne etter 39 proffkamper, og nå er han tilbake i buret etter en pause på nesten to år.

– Jeg ser veldig frem til å møte Meek. Det er en god og tøff kamp. Måten han knocket ut Rousimar Palhares på i sin seneste kamp var meget imponerende, men jeg mener jo at jeg har det som skal til for å slå ham. Det blir en god test, og jeg håper jeg drar nytte av rutinen min, sier Mein.

Artikkelen fortsetter under, se dokumentaren om Emil Meek her:

UFC-president Dana White dukket opp på scenen like før Meek og Mein hilste på hverandre, og den mektige herren liker meget godt det han har sett av Meek.

HAR TROEN PÅ MEEK: Ariel Helwani intervjuer Emil Weber Meek før debuten i UFC. Den anerkjente MMA-journalisten har store forventninger til nordmannen. Foto: Mattis Sandblad VG

– Han har et vinnende vesen og en personlighet som passer veldig godt inn i UFC. Men når alt kommer til alt, så handler det om å vinne kampene sine. Så får vi se hva han leverer i buret på lørdag, sier White til VG.

MMA-journalist Ariel Helwani var også til stede på pressetreffet og intervjuet Meek før debutkampen. Han har over 450.000 følgere på Twitter og er en stor personlighet blant MMA-fansen over hele verden.

MMA studio: Youtube-program på norsk med aktuelle gjester og analyse av møtet mellom Meek og Mein

– Kampen mellom Meek og Mein er den jeg kanskje ser aller mest frem til. Meek har denne fantastiske personligheten og energien som blir så godt lagt merke til. Han ser bra ut, er morsom og byr på seg selv. Og så har han mange norske fans i ryggen. Det presset merket jeg tidlig, og den eneste fighteren jeg har opplevd det samme nasjonale presset rundt før en UFC-debut er Conor McGregor, sier Helwani til VG.

Irske McGregor har tatt MMA-sporten med storm og skapt enorm interesse rundt kampene sine – senest da han ble mester i lettvekt i New York i november.

– Emil har litt å strekke seg etter dersom han skal bli like stor som McGregor, jeg tror det blir vanskelig, sier Helwani og smiler lurt før han legger til:

– Men det er en god start hvis han vinner mot Mein som er en virkelig stor utfordring for ham.

Les også

 1. Meek vurderte å si nei til Mein-kampen: – Enorm risiko

  TORONTO (VG) Emil Weber «Valhalla» Meek (28) ser på Jordan Mein (27) som en så farlig motstander at han vurderte sterkt…
 2. UFC: «Mighty Mouse» fikk kjørt seg

  Lille Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (30) var enorm favoritt før møtet med Tim Elliott (29) i sitt niende…
 3. UFC: Whittakers knockoutseier sender ham opp i «det gode selskap»

  Australske Robert Whittaker (25) vant på knockout mot Derek Brunson (32) i Melbourne, og blander seg med det inn helt i…
 4. MMA-Hamlet feiret debutseieren med kona: – Det kuleste jeg har gjort

  Marthin Hamlet Nielsen (24) har deltatt i store mesterskap som landslagsbryter, men er klar på at det ikke er noe som…
 5. Emil Meek får sin UFC-debut

  Etter mye frem og tilbake er det klart: Emil Meek får sin UFC-debut den 10. desember.
 6. MMA-Meek om mistankene: – Har aldri testet positivt og kommer aldri til å gjøre det

  Emil Weber Meek (28) har signert en sponsoravtale som gjør at han omsider tjener «en skikkelig årslønn» på idretten sin.
 7. MMA-Meek fikk karantene - UFC-debuten utsettes

  Emil Weber Meek (27) får likevel ikke debutere i UFC denne høsten grunnet det som omtales som et potensielt brudd…
 8. UFC-ekspert spår viking-suksess for Meek

  Daily Telegraph-journalist Gareth Davies har fulgt sporten…
 9. Meek klar for UFC: – Jeg brølte av glede

  MMA-utøver Emil Weber «Valhalla» Meek (27) debuterer i UFC-buret mot tyske Jessin Ayari (24) i Hamburg 3. september.
 10. MMA-Meek med knockout-sjokk: – Fikk vist verden hvor god jeg er

  Emil Weber «Valhalla» Meek (27) har knocket seg inn i verdenstoppen i MMA etter å ha knust brasilianske Rousimar…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder