UFC: Maia knuste Condit og brast i gråt

Og VanZant gjorde comeback med stjerneknockout

Carlos Condit (32) visste akkurat hva som ventet ham, men var likevel sjanseløs i UFC-møtet med jiu-jitsu-veteranen Demian Maia (38).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Før det var gått to minutter av første runde måte krigeren Condit klappe ut etter å ha gått på den samme smellen som nylig har felt både Neil Magny og Matt Brown; en «rear naked choke» servert på herlig vis av Maia.

Se opptak av stevnet på Viaplay

Condit var så skuffet etter tapet - først og fremst fordi han egentlig visste hva som kom, men Maia er så ekstremt god i jiu-jitsu at han likevel fikk gjøre det som han ville. UFC Fight Night i Vancouver ble en imponerende maktdemonstrasjon av den brasilianske veteranen.

Før minuttet var gått hadde Maia gjennomført den første nedtakningen. Da han noen sekunder senere fikk ryggen til Condit låste han fast amerikaneren og skviste så hardt at Condit måtte klappe ut for første gang på over ti år.

Forhåndsanalyse: Maia - den siste av en døende rase

SØNDERKNUST: Carlos Condit var så skuffet at han vurderer å legge opp. Foto: Darryl Dyck AP

Maia strigråt av glede mens Condit så ut som om han hadde mest lyst til å legge opp der og da. På pressekonferansen etterpå bekreftet han at det kan ha vært hans siste kamp etter 14 år som MMA-proff:

– Jeg har elsket å være involvert i sporten i den tiden jeg har vært med og gjort det jeg har elsket å ha som mitt levebrød. Men nå vet jeg ikke om jeg hører til her mer. Vi får se, sa Condit som tapte tittelkampen mot Robbie Lawler i januar knepet på poeng.

Fikk du med deg forrige helgs drama og McGregors revansje mot Diaz?

Siden da har Lawler tapt tittelen til Tyrone Woodley som skal forsvare beltet mot Stephen «Wonderboy» Thompson. Vinneren der må trolig bryne seg på Maia som endelig får en tittelmulighet i en alder av 38 år.

MYE FØLELSER: Demian Maia gråt som et lite barn etter seieren mot Carlos Condit. Foto: Darryl Dyck AP

– Maia fortjener virkelig en tittelsjanse nå, og mange mener han allerede har blitt forbigått et par ganger. Maia sa etter kampen at han er veldig opptatt av ikke bare å vinne, men å representere brasiliansk jiu-jitsu som kampsport i MMA. En bedre oppvisning av jiu-jitsu skal man lete lenge etter, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

Sjanseløs

Han ble mektig imponert over Maias prestasjon i buret i helgen.

– Det som imponerer meg mest er at Maia vinner ved å bruke de samme typene teknikkene hver gang de siste kampene. Det er mange andre fightere, som med en gang oppskriften de følger begynner å bli kjent, begynner å tape mye. Condit trener under Jackson-Winklejohn i Albuquerque. De er kjent for å være de beste til å analysere motstandernes styrker og svakheter og lage kampplaner deretter, men de hadde absolutt ingen svar til Maia, sier Roaldsnes.

Se opptak av stevnet på Viaplay

Artikkelen fortsetter under videoen.

VanZant og Pettis tilbake med seirer

En annen fighter som imponerte stort var det kvinnelige stortalentet Paige VanZant. Hun endte nylig på andreplass i den amerikanske versjonen av «Skal vi danse», og etter å ha danset seg igjennom den første runden mot australske Bec Rawlings ble det alvor tidlig i den andre runden. Etter 17 sekunder traff hun klokkerent med et spark Karate Kid og Bruce Lee ville vært stolte av.

Seieren er en solid opptur for VanZant etter at hun fikk rundjuling mot Rose Namajunas i desember, og 22-åringen viste hvorfor hun tross alt er en av de aller mest spennende navnene i stråvektdivisjonen.

Tidligere lettvekt-mester Anthony Pettis fikk seg endelig en seier etter tre strake tap. Han debuterte i fjærvekt, og slo solide Charles Oliveira med en «giljotin» i tredje runde. Se resten av resultatene på UFCs sider.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder