HOCKEYTALENT: Thomas Narmo i aksjon for Vålerengas juniorlag i NM-finalen i 2013. Foto: Privat

Vålerenga-keeperen ble MMA-utøver – skal møte svensk stortalent

Thomas Narmo (25) var juniorspiller i Vålerenga, men en ryggskade ødela hockeykarrieren. Nå får han sin store test i MMA-buret mot svenske Anton Turkalj (23) – kjent for sine ufine bemerkninger mot Kenneth Bergh (30).

Narmo og Turkalj møtes i regi av AK Fighting Championship i Halmstad 28. mars. Narmo har tre seirer og null tap som proff, og står med 2–2 som amatør. Turkalj har solide 14–3 som amatør, og 4–0 som proff, og han er utropt til å være svenskenes kanskje største MMA-håp – den nye Alexander Gustafsson.

les også

Svenskenes MMA-stjerne la opp på direkten etter nytt tap

– Sportslig sett er det ikke tvil om at han kanskje er det mest spennende prospektet i Sverige, og for meg blir dette en viktig pekepinn på hvor jeg står, sier Narmo litt beskjedent til VG.

Stor oversikt i 2019: Dette er de 64 viktigste kampsportutøverne i Norge

HØYREIST: Thomas Narmo er akkurat to meter høy, og veier «til daglig» 106 kilo. Han må ned ti kilo før kampen 28. mars. Foto: Privat

les også

McGregor tilbake med knockoutseier etter 40 sekunder

Svensk favoritt

Han mener de fleste vil se på svensken som storfavoritt, men at det er en glimrende mulighet til å få vist seg frem. Turkalj går sine kamper i lett tungvekt (93 kilo), mens Narmo stort sett har gått sine kamper i tungvekt. Nå møtes de i «catchweight» 96 kilo. Den to meter høye Narmo må dermed ned ti kilo før kampen.

les også

UFC-sjefen mener superstjernen tapte – varsler omkamp

– Det skal gå greit, selv om jeg trives best i tungvekt. Jeg hadde aldri tatt kampen hvis jeg ikke hadde trodd jeg kunne vinne.

– For å være helt ærlig, så visste jeg ikke hvem Turkalj var før han begynte å jage en kamp mot Bergh, sier Narmo.

HOVEDKAMP: Slik ser reklameplakaten for stevnet i Halmstad ut.

Det er et år siden Turkalj forsøkte å få til en kamp mot Kenneth Bergh, og svensken gikk svært langt i sine nedsettende karakteristikker av den norske MMA-profilen. Sistnevnte ønsket ikke en slik kamp:

– Han viser veldig lite ære og respekt. Han må samle opp noen seire først. Kanskje det kan bli aktuelt en gang å møte ham. Men ikke nå. Det er ikke verdt det, sa Bergh til Dagbladet for et år siden.

les også

Kenneth Bergh vant på knockout etter 21 sekunder – Hamlet med poengseier

Spilte hockey i Finland

Men nå får altså Turkalj en norsk motstander. Men Narmo så lenge ut til å bli ishockeyspiller. Han begynte «sent», og 12 år gammel dro han på sin første ishockeytrening i Skjetten.

les også

MMA-Hermansson erter UFC-rivaler i ny musikkvideo

Men han var ikke spesielt god på skøyter, og laget manglet keeper. Vips hadde laget en ny keeper, og der ble Narmo værende. Han viste seg å være et stort talent, som senere havnet i Manglerud Star og deretter Vålerenga.

– Jeg spilte på juniorlaget til Vålerenga, og de tilbød meg en kontrakt da jeg var ferdig med videregående. Men jeg fikk også tilbud om kontrakt i Finland, så jeg reiste dit, forteller 25-åringen.

Ryggproblemer ødela karrieren

Men karrieren i Pelicans fra Lahti ble kort, og etter et år flyttet han hjem til Skjetten.

– Jeg fikk en nerveskade i ryggen, og ble forespeilet at det ville ta to år å trene meg opp igjen. Det knakk motivasjonen min helt, og jeg ga meg.

Han ble trener for Lørenskogs juniorlag, og merket at ryggproblemene kom bare han var ute på isen med skøytene.

les også

Thaibokser Hogstad med imponerende seier i Manila: – Fysisk overlegen

– Tilfeldighetene gjorde det slik at jeg begynte å trene MMA. Det høres kanskje rart ut, men det myke underlaget i buret er noe helt annet enn isen. Jeg fikk tilbake gløden og lysten. Jeg har begynt sent med begge idretter, men ser på meg som en allsidig atlet. Det skal jeg dra fordel av i MMA-karrieren, sier Narmo.

Han jobber fulltid på et treningssenter, er bosatt i Skjetten utenfor Lillestrøm med samboer og en sønn på ni måneder. 25-åringen trener på Frontline Muay Thai, og har Chris Nilsen som hovedtrener.

– Jeg har et kortsiktig mål om å gjøre en god kamp mot Turkalj, og så vil jeg kjempe mot de beste i verden. Om det blir i Europa, Asia eller USA tar jeg som det kommer, avslutter Narmo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder