BET AV ØRET: Mike Tyson tok ibruk uvanlige midler mot Evander Holyfield da de to møttes i 1997. Holyfield understreker at han har tilgitt ugjerningen. Foto: AP og VGTV

VG Nett snakket med bokselegenden om ørebitingen til Mike Tyson: Holyfield: - Jeg fikk 35 mill. dollar - en god deal

KØBENHAVN/HERNING (VG Nett) Evander Holyfield (48) tok seg tid til å se tilbake på noen bisarre øyeblikk i en lang karriere sammen med VG Nett. I kveld bokser han igjen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Han er tidligere ubestridt verdensmester i både cruiservekt og tungvekt, og har tjent enorme pengesummer på å bokse mot verdens beste boksere siden midten av 80-tallet.

Evander «The Real Deal» Holyfield er rett og slett en bokselegende, og i kveld skal han i ringen mot den danske yndlingen og spøkefuglen Brian Nielsen.

VGTV: Se Holyfield snakke med VGTV om sin utrolige karriere!

Les også: Slik følger du Brækhus-kampen!

48 år gamle Holyfield har nylig uttalt at han håper en seier mot Nielsen skal gi ham muligheten til tittelkamp i tungvekt, men det skal mye til at han får oppfylt den drømmen.

Da er det godt å ha en lang og innholdsrik karriere å se tilbake på. Deriblant to seirer mot selveste Mike Tyson. Den første kom i 1996.

- Den kampen fikk folk til å se på meg som den store tungvektsmesteren. Selv om jeg hadde slått Buster Douglas og Riddick Bowe. Hadde man ikke slått Mike Tyson, så hadde man ikke slått noen, sier Holyfield til VG Nett.

- Jeg klarte det, og folk ga meg respekten jeg fortjente, legger han til og gliser bredt.

Året etter var det returkamp mot Tyson, og den blir fortsatt husket for alt annet enn det sportslige.

Spyttet ut ørebit

MYE OPPMERKSOMHET: Ørebitingen har fulgt Evander Holyfield tett siden 1997. Her er det supermodellen Heidi Klum som tar et stort jafs i forbindelse med et bilde til Sports Illustrated. Foto: AP

En tydelig ustabil Mike Tyson bet nemlig en bit av øret til Holyfield tidlig i kampen. På TV-bildene kom det klart fram at han spyttet ørebiten ut i kanvasen mens en rasende Holyfield hoppet rundt i ringen.

Youtube: Se den utrolige episoden her!

VGTV: Ole Klemetsen hyller Brækhus!

Sjokkerte tilskuere og TV-seere var vitne til en av boksehistoriens største skandaler.

Kampen fortsatte utrolig nok, men ble stoppet da Tyson på nytt glefset etter øret til Holyfield i den tredje runden. Episoden fikk enormt mye oppmerksomhet over hele verden.

Det høyre øret til Holyfield mangler fortsatt en stor bit for de som måtte lure. Uansett har han tilgitt Tyson.

- Ørebitingen var en situasjon der jeg ble bitt. Men det aller viktigste er at jeg tilga ham. Jeg tjente 35 millioner dollar og Tyson tjente 20 millioner dollar, sier Holyfield.

- Folk spør om jeg fortsatt er sint. Men kampen varte i noen minutter. Jeg fikk 35 millioner dollar og gjorde en god deal, sier han og smiler.

Landet med fallskjerm

Noen år tidligere hadde han opplevd et annet utrolig øyeblikk i bokseringen. Under en VM-kamp mot Riddick Bowe landet plutselig en mann med fallskjerm i ringen, og det oppsto et voldsomt kaos

- Det kom en kar dalene og forstyrret kampen. Vi ble sittende i 20 minutter før vi kunne fortsette, og det ble på en måte to kamper i en og samme kamp. Først seks runder, så en hvile og så nye seks runder. Jeg vant begge og fikk min revansj, sier Holyfield som hadde tapt for Bowe året før.

Youtube: Se mannen lande med fallskjerm i ringen!

Debuterte i New Yorks storstue

MERITTERT: Evander Holyfield har tatt en rekke VM-titler i løpet av over 26 år i proffboksing. Her poserer han stolt med WBA-beltet i tungvekt etter å ha slått John Ruiz i august 2000. Foto: AFP

Holyfield fikk sitt gjennombrudd da han tok OL-bronse i Los Angeles i 1984, og bare noen måneder etterpå gikk han sin første proffkamp. Det var en stor opplevelse for Holyfield, og det ga ham smaken på noe det har blitt mye av i etterkant. Nemlig dollar.

- Hvor mange ganger får man sjansen til å bokse sin første kamp i Madison Square Guarden? Det var en fantastisk start, og jeg fikk 55 000 dollar etter å ha bokset gratis i 13 år - jeg var i himmelen, forteller Holyfield.

VG Debatt:
"Blir sikkert stoppet av at knærne til Brian ikke tåler mer etter noen runder. Etter som jeg forstår har han helt ødelagte knær og det bare var på håret at han fikk lisens til å møte Holyfield."
Diskuter kveldens kamp her!

Han vokste opp i en storfamilie og var yngst av åtte søsken. Det mener han har hatt mye å si for idrettskarrieren.

- Jeg jobbet hele tiden knallhardt for å holde følge med mine eldre søsken når det gjaldt alt. Jeg ville vise at jeg var god nok. Det har helt sikkert vært med på å gjøre meg til en skikkelig fighter, sier Holyfield.

I kveld bokser han altså sin 57. proffkamp mot 46 år gamle Brian Nielsen. Skulle det dukke opp nye bisarre episoder møter han i alle fall riktig mann.

Under fredagens innveiing viste Nielsen like godt fram rumpa foran sjokkerte boksearrangører, presse og tilskuere. Men det skal nok mer til for å bringe Evander Holyfield ut av fatning...

Les også: Her viser Brian Nielsen rumpa før Holyfield-møte

Les også

 1. Ladet opp til Holyfield-kamp med å vise rumpa

  KØBENHAVN (VG Nett) Bokseveteranen Brian Nielsen (46) dro ned trusa og viste rumpa da han skulle veies inn foran…
 2. Her veier Brækhus og Hallback inn

  KØBENHAVN (VG Nett) Cecilia Brækhus veide halvannen kilo mer enn Chevelle Hallback (39) da de to viste muskler foran…
 3. Slik følger du Brækhus-dramaet!

  KØBENHAVN (VG Nett) Når Cecilia Brækus (29) entrer ringen for å bokse sin 18.
 4. Her er mannen som har tjent seg styrtrik på én setning

  KØBENHAVN (VG Nett) Setningen «Let's get ready to rumble» har gjort at verdensberømte Michael Buffers (66) selskap har…
 5. - Cecilia trenger ikke å frykte meg

  KØBENHAVN (VG Nett) I ettermiddag møttes Cecilia Brækhus (29) og Chevelle Hallback (39) for første gang.
 6. Brækhus holder sin store svakhet hemmelig

  KØBENHAVN (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) blir ofte betegnet som en «komplett» bokser.
 7. - Cecilia kommer til å feie gulvet med Hallback

  (VG Nett) Etter noen dagers trening sammen med Cecilia Brækhus (29) er ikke Mikaela Laurén (35) i tvil om at den norske…
 8. Brækhus: - Skal ikke se ut som en loff

  (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) har intensivert treningen foran møtet med Chevelle Hallback (39).
 9. Slått ut av Brækhus - nå skal de trene sammen

  (VG Nett) For fem måneder siden ble Mikaela Laurén (35) knocket ut av Cecilia Brækhus (29).
 10. Takker Gud for Brækhus-møte

  (VG Nett) Det er ingen overdrivelse å si at Chevelle Hallback (39) ser frem til å bokse om de tre VM-titlene til Cecilia…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder