KAMPKLAR: Cecilia Brækhus smiler fornøyd i garderoben etter seieren mot Chris Namus i februar. Nå kjemper hun videre for å få igjennom søknaden slik at det blir boksekamp i Norge. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Stiller på NIFs dopingseminar i Oslo: Brækhus: – Jeg reiser til løvens hule

Cecilia Brækhus (34) stiller på Idrettsforbundets seminar om antidoping i Oslo 22. april - i håp om å få på plass de siste brikkene i puslespillet som gjør at hun kan bokse på norsk jord.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har takket ja til invitasjonen fra NIF-president Tom Tvedt. De hadde nok ikke trodd at jeg skulle komme, men jeg reiser til løvens hule, sier Brækhus til VG.

MØTER BRÆKHUS PÅ SEMINAR: Idrettspresident Tom Tvedt, her avbildet etter møtet med kulturminister Linda Hofstad Helleland i forrige uke. Foto: Frode Hansen VG

Fury og Klitsjko enige om ny dato - Brækhus vil prioritere kamp i Norge

– Grunnen til at jeg kaller det løvens hule, er fordi seminaret ikke akkurat er nøytralt. Det er NIF som arrangerer det, og de er jo tydelig imot proffboksing. Jeg håper de klarer å se bort ifra den agendaen, og heller konsentrere seg om at vi sammen skal finne et antidopingsystem som fungerer. Det er det vi er opptatt av, sier Brækhus.

Les også: Stortingspolitikere advarer NIF i Brækhus-saken

Hun skal ha med seg flere representanter fra Team Brækhus - trolig advokatene John Christian Elden og Morten Andreassen. De har hjulpet den norske boksestjernen med søknaden som hun håper skal føre til at hun får bokse på norsk jord - etter Brækhus' ønske i løpet av 2016.

– Jeg synes det er veldig merkelig at NIF som jobber for ren idrett nekter å hjelpe oss med akkurat det. Jeg ser frem mot dette møtet og håper vi kan jobbe sammen fremover, sier Brækhus.

Åpent brev fra idrettspresidenten om Brækhus-saken: Hvor er uenigheten?

Svar fra advokat Elden: Uenigheten er noe du ønsker å skape, herr president

Vil ha søknaden avslått

Tvedt og ledelsen i Idrettsforbundet har ikke lagt skjul på at de synes lite om at proffboksing på norsk jord nå kan bli en realitet for første gang siden 1981. Etter at Team Brækhus leverte søknad om å få arrangere stevne til «Knockoutnemda» i mars, har NIF kommet med en klar henstilling til at søknaden må avslås - først og fremst på grunn av det de mener er en manglende plan for antidopingarbeidet.

«Hvis knockoutnemnda godkjenner søknaden fra First Lady Promotion AS blir det boksekamp i Norge. Om knockoutnemnda ikke godkjenner søknaden, vil en eventuell anke havne hos Kulturdepartementet. Norsk idrett mener det samme som Antidoping Norge, nemlig at det må være et system og et regelverk som tar vare utøverne, å sikre en dopingfri konkurranse og fair play.

22. april inviterer vi sammen med Antidoping Norge til seminar og debatt om idretten og samfunnets utfordringer i antidopingarbeidet. Alle som skal og har en stemme i denne debatten blir invitert, og for øvrig alle som er opptatt av denne utfordringen.» skrev Tvedt i en epost til VG imars.

VENTER PÅ SVAR: Cecilia Brækhus håper å kunne forsvare beltene sine på norsk jord i løpet av 2016. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Brækhus har tidligere uttalt til VG at NIF prøver å sverte henne i dopingspørsmålet, og mener de har hatt en skjult agenda.

– Vi visste at NIF kom til å bruke doping nå. De begynner å bli desperate. Først brukte de dette med skader, men vi klarte å vise at alt det de sa om skader og boksing faktisk ikke stemte. Da er neste steg doping, sa Brækhus til VG i mars.

Les også: Brækhus slår tilbake mot dopingpåstandene

Må finne ut av dopingstraff

Nå vil hun altså stille på seminaret i Oslo for å finne en løsning på dopingspørsmålene.

– Jeg håper virkelig at vi kan få på plass de siste detaljene. Alle som ønsker å bokse i Norge må rette seg etter uanmeldte dopingkontroller, og blir de tatt er det mulighet for flere sanksjoner, sier Brækhus.

– Hvilke sanksjoner ser du for deg?

– At de ikke får bokse i Norge igjen, og ikke minst økonomiske konsekvenser. Vi legger i kontraktene at de mister «pursen», altså lønna, hvis de tester positivt. Flere sanksjoner og hvordan dette skal fungere vil vi diskutere på seminaret. Antidoping Norge har jo sagt seg villige til å bidra med løsninger her, så da håper jeg NIF også viser interesse for å finne løsninger, sier Brækhus.

X Games-sjefen: Brækhus brukt i politisk spill

Hun bokset sin 28. proffkamp i karrieren, og er fortsatt ubeseiret etter at uruguayanske Chris Namus ble slått på poeng i slutten av februar.

Det er mulig at Brækhus går en kamp i løpet av sommeren, men slik det ser ut nå er høsten mest sannsynlig. Det kan altså bli i Norge dersom søknaden som er til behandling går igjennom.

Les også

 1. Uenigheten er noe du ønsker å skape, herr president!

  Advokat John Christian Elden svarer idrettspresident Tom Tvedt i boksedebatten.
 2. Åpent brev fra idrettspresidenten: Hvor er uenigheten?

  I dagens VG siteres Cecilia Brækhus på at «NIF har misbruktposisjonen og makten sin. Da mister man goder».
 3. Vil frata NIF retten til å mene om boksesøknader

  Norges Idrettsforbund slaktet den norske boksesøknaden fra Cecilia Brækhus (34).
 4. Les proffboksingens mørke doping-historie

  Cecilia Brækhus (34) mener Norges Idrettsforbund vil sverte henne med påstander om at hun ikke tar antidoping på alvor.
 5. Rognlien om Brækhus-saken: – Tom Tvedt har ikke noe valg

  Tidligere idrettspresident Børre Rognlien (71) er en varm boksetilhenger – men forsvarer etterfølger Tom Tvedt (48) i…
 6. X Games-sjefen: Brækhus brukt i politisk spill

  X Games-sjef Henning Andersen mener Cecilia Brækhus blir brukt i et politisk spill av Norges Idrettsforbund - under…
 7. Stortingspolitikere advarer NIF i Brækhus-saken

  Stortingspolitiker Sveinung Rotevatn (V) reagerer kraftig på Norges Idrettsforbund i forbindelse med Cecilia…
 8. Punkt for punkt: Derfor mener NIF at Brækhus må få bokse-nei

  Cecilia Brækhus (34) vil bokse på norsk jord. Men Norges Idrettsforbund mener antidopingreglene man legger opp til, er…
 9. Fury og Klitsjko enige om returkamp i Manchester 9. juli: Brækhus usikker på om hun bokser på storstevne - prioriterer Norge

  I dag ble det kjent at returkampen mellom tungvektsmester Tyson Fury (27) og Vladimir Klitsjko (40) går i Manchester 9.
 10. Brækhus slår tilbake mot NIFs doping-påstander: – De prøver å sverte meg

  Cecilia Brækhus (34) mener Norges Idrettsforbund (NIF) er…
 11. Nå behandles søknaden som avgjør om Brækhus får bokse i Norge

  SKØYEN (VG) Det er halvannet år siden loven mot proffboksing ble  opphevet i Norge, men først nå har Team Brækhus levert…
 12. Brækhus lover svenskerivalen «en god dose juling»: – Hun har snakket ferdig

  GÜTERSLOH (VG) Det er mye som tyder på at svenske Mikaela Laurén (40) blir neste motstander for Cecilia Brækhus (34).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder