Brækhus etter Lauréns knusende seier: – Bokse har hun aldri kunnet

Brækhus klarte ikke å knocke ut Habazin i 2014 - Laurén brukte tre runder i kveld

VGs lesere ønsker å se Mikaela Laurén (40) i bokseringen mot Cecilia Brækhus (34). I kveld knuste den svenske veteranen Ivana Habazin (26), og vant på teknisk knockout i tredje runde.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Hvis Norge vil ha denne kampen, så skal vi gjøre alt vi kan for å få til den i Norge. Men det er bare å ha i minnet at Mikaela allerede har takket nei to ganger. Til nå har det bare vært media-prat fra henne, sier Brækhus til VG etter å ha sett den svenske rivalens seier.

– Hvordan synes du hun bokset?


– Hun er fysisk sterkere, men bokse har hun aldri kunnet.

For et par uker siden ba Brækhus om hjelp fra VGs lesere til å stemme frem hvem de ønsket å se i motsatt hjørne dersom boksedronningen får oppfylt drømmen om å gå kamp på norsk jord til høsten. Lauren leder for øyeblikket avstemningen med over 40 prosent av stemmene. Avgi din stemme i bunnen av artikkelen.

Brækhus: Det blir proffstevne i Norge i år

Overkjøring fra start

Kveldens forestilling legger neppe noen demper på ønsket om en svensk-norsk duell. Det var fullstendig overkjøring i Hovet i Stockholm i kveld - hjemmebanen til Djurgårdens ishockeyhelter.

Laurén hadde ingen problemer med å forsvare VM-tittelen i super weltervekt - klassen over der Brækhus har de fire store titlene.

HAR BOKSET FØR: Mikaela Laurén (t.v.) tapte på knockout mot Brækhus i 2010. Her fra innveiingen før kampen i Rostock. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Habazin klarte seg greit i ti runder da hun møtte Brækhus i 2014, men tapte den gang klart på poeng. I kveld stoppet dommeren kampen mot slutten av tredje runde da Habazin fortsatt sto oppreist, men hadde tatt imot så mye juling at det ikke var forsvarlig å fortsette.

– Man kan fortsette å utvikle seg så lenge man vil, og jeg skal i alle fall holde på i to år til. Nå kan jeg bruke all min tid på å trene, og jeg har et fantastisk team rundt meg, sa 40 år gamle Laurén etter å ha gått sin 30. proffkamp.

27 av dem har hun vunnet, men det ene tapet var på knockout mot Brækhus i 2010.

VGTV-arkivet: Her slår Brækhus knockout på Laurén

I sine to siste kamper har hun knocket ut Habazin og Jennifer Retzke - sistnevnte tapte på poeng for Brækhus da den norske stjernen fullførte med tre brudd i foten. Nå vil Lauren ha et helsvensk oppgjør, og ropte på Klara Svensson oppe i ringen.

– Den neste er Klara! Jeg veide inn to kilo under det jeg behøver, så jeg er klar til å gå ned en vektklasse. Klara er neste ut. Vi skal kjøre på og lage show – det blir bra for svensk boksing, sa Lauren som ikke nevnte Brækhus med ett ord.

Hansvoll: – Blir stor

Svensson var for øvrig med i hjørnet til Habazin i kveldens kamp - utelukkende for å piske opp stemningen før et eventuelt oppgjør mot Laurén. Svensson bokser normalt i vektklassen under Brækhus, mens Laurén altså er over. Brækhus synes det er spesielt hvis de møtes i weltervekt.

– Skal de møtes i weltervekt, og slik lure seg unna å møte meg? sier Brækhus.

Viasat-ekspert Thomas Hansvoll håper virkelig at det blir en kamp mellom Brækhus og Laurén i nær fremtid.

– Jeg tror faktisk Cecilia skulle fått slite litt med Lauren slik det er i dag. Jeg er ikke så sikker på at Cecilia vil gå opp en vektklasse for å møte Lauren, og Lauren er vel ikke så gira på å gå ned.

– Hva synes du om at Brækhus mener Laurén ikke kan bokse?

– Jeg mener Laurén har gjort store tekniske fremskritt. Hun har godt treffpunkt, gode kombinasjoner og varierer med gode kroppsslag. Vi får håpe at de får til en kamp mellom de to, for den blir stor i Norge og Sverige, sier Hansvoll til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder