MØTES IGJEN: Jon Jones (t.v.) og Daniel Cormier skal gå tittelkamp i lett tungvekt på UFC 200 i Las Vegas til sommeren. Dette bildet er fra da Jones vant mot Cormier i januar 2015. Foto: John Locher Ap

Dette er storkampen som erstatter McGregor mot Diaz

Conor McGregor (27) er definitivt ute av «UFC 200» i Las Vegas 9. juli. Hovedkampen blir Jon Jones (28) som skal forsøke å ta tilbake UFC-tittelen sin mot Daniel Cormier (37).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det ble annonsert av UFC-ledelsen i ettermiddag. Jones var MMA-sportens største stjerne før McGregor-effekten slo til for fullt, og utenomsportslige problemer førte til at Jones til slutt mistet tittelen og ble kastet ut av organisasjonen.

OL-mesteren ydmyket av «Mighty Mouse»

Sist helg gjorde han comeback, og vant greit mot Ovince St.Preux.

Jones beklaget seg etter comebacket: – Sorry folkens

Nå får han muligheten til å ta tilbake tittelen han aldri tapte i buret, men som Cormier sikret seg etter å ha slått Anthony Johnson og forsvart den mot svenske Alexander Gustafsson i oktober.

De to skulle egentlig ha fightet om tittelen sist helg, men Cormier måtte trekke seg på grunn av skade. Jones fikk utdelt et midlertidig belte etter seieren mot St.Preux, men nektet å ha det på seg.

– Det er ikke det ekte beltet - jeg vil ha mitt egentlige tilbake, sa Jones som altså ble fratatt det virkelige beltet blant annet på grunn av kokainbruk og fyllekjøring der han stakk ifra etter å ha krasjet med en gravid kvinne.

Les også: Jones fratatt tittelen

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEFINITIVT UTE: Conor McGregor jubler etter seieren mot Jose Aldo i desember. Han blir ikke å se i buret i Las Vegas i juli. Foto: Steve Marcus AfpTo andre storkamper

Den opprinnelige planen var at den irske superstjernen Conor McGregor skulle få returkamp mot Nate Diaz på «UFC 200», men han nektet å stille på en planlagt pressekonferanse i forrige uke, og UFC-president Dana White svarte med å ta ham av stevnet.

Nekter å møte noen andre enn McGregor

Nå er det meget usikkert hva som skjer med McGregor fremover. Han er for tiden i Reykjavik og trener med sin islandske kamerat Gunnar Nelson. Først meldte han på Twitter at han legger opp, og så trakk han det tilbake før han på mandag skrev at han var tilbake på «UFC 200», noe som ble avvist av White.

Det har lenge vært store forventninger til hvilke kamper som blir satt opp på jubileumsstevnet i Las Vegas. Det er også klart at den kvinnelige bantamvektmesteren Miesha Tate skal møte Amanda Nunes. Og i tillegg skal Jose Aldo og Frankie Edgar kjempe om det såkalte «interim»-beltet i fjærvekt. Det betyr at McGregor, i alle fall foreløpig, ikke er fratatt tittelbeltet sitt i den vektklassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder